![]() |
3. Seviye OSB Ler bi çatı yapımında kullanılanlar neme dayanıklı diye biliyorum . Maliyet açısından en hesaplı Seçenek OSB olarak gözüküyor
|
40x40 plastik saksiyi 10 tlye almistim. Sanki osb daha masrafli veya zahmetli gibi
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Cocopeati fazla koymayıp bahçe toprağıda ekleyin derim. Hayvansal gübre yeterli olacaktır. İlerledikçe gübre takviyesi yaparsınız.
|
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07...3bf504f222.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/07...deb5fb1a5f.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/07...5f1fd9efea.jpg
Hıyartolarımın yaprakları bi değişik oldu. Tamda çiçekler açmışken inşallah dökülmez... [emoji22] iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Merak Ettiğim Bir Kaç Soruyu Uzmanlara Sormak İstiyorum.
1. Yukarıdaki resimlerde Hıyartolar bir sürü çiçek veriyor. Ama diğer yetiştiricilerin hıyartolarına göre boyu kısa kalmamış mı ? 2. Bu seviyeden sonra domates gibi az su vererek mi meyve verdiriyoruz? Yoksa çok mu sulama yapıyoruz. 3. Extra yapacağım gübreli sulama yakar mı ? Aksine faydası mı olur ? 4. Üstü beyaz beyaz olan yapraklardan 1. resimde sol alttakini koparmam mı gerekir? diğerleri için hangi hastalığa bakmam gerekir? İlacını evde yapabilirmiyim ? 5. Rüzgarlı bir balkonum var. Kuzeye bakıyor. Bu olumsuz etkiler mi ? Gerçi bu zamana kadar herşey yolunda gitti gibi.. Şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Saygılar.. |
1 Eklenti(ler)
|
evet arkadaşlar şu saat itibari ile salatalık tohumlarım toprakla buluşmuş bulunmakta. hadi hayırlısı...
|
Alıntı:
|
Bende anlamadim sebebini, haftada 1 suluyorum. Diger kardesleri oldu bu delirdi. 3-4 saat gunes aliyor oda sabahlari.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 564133
Cok hizli buyuyo ne oldu cozemedim, diger sebzelerim boyle buyumuyo iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Alıntı:
2. Bitkide çiçekler meyveye döndüğü zaman sulamayı arttırmak gerekli. Bu dönemden sonra bitki suyu çok sever. 3. Hayvan gübresi eklemesi yapabilirsiniz. Veya fosforlu ve potasyumlu gübreleme yapabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz. 4. Yaprakları kopardıktan sonra toz kükürt uygulaması yapabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler icin tesekkurler iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
arkadaşlar nasıl bu kadar net fotoları sorunsuz yükleyebiliyorsunuz?ben bir türlü beceremedim yaaa...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Baska bi konuda biber fotolarinizi gordum. Foto cekerken ayarlardan 4x3 oraninda bir cozunurluk cekin, birde daha fazla isik oldugunda cekmeyi deneyin. Biber fotolari net degildi, sanirim kastiniz fotolarin net olmamasi dimi? Ne ile cekiyonuz fotolari? iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Alıntı:
|
Seramda Salatalıklar anormal büyüyor sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim
1 Eklenti(ler)
|
@ carizma_009, salatalıklar gelişmenin sonlarına doğru şekli bozuk ürünler oluşturuyorlar, belki ömrü sona eriyordur.
|
mesela 4 kasası düzgünse 4 kasası böyle şekilsiz.çeşitli gübreler ilaçlar kullandım malesef bir netice yok.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 566394
Yeni salatalik fidemi bugun bu halde buldum, topragin ustunde kalan kismi incelmis sekilde fotoda goruluyor. Sabah saglamdi aksam bu halde buldum :( iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Merhaba. Sirik tipi salataliklari siriklamasak diger turlu yetistirsek sorun olur mu acaba?
|
Sirik salatalik fidesi aldim 1 hafta once 3 tane..
3 unude ayri farkli topraklara diktim..gubreli hepside. Ama hic birin buyumuyor oldugu gibi yesil duruyor Ölmüyorda baktim kök saliyor ama buyumuyor sebebi nedir ? :( |
Alıntı:
|
Sarımsak, kır.pul biber, sıvı yağ ve arap sabunu olmadığı için bulaşık sabununu suya ekleyip 24 saat beklettim. yaprakların tümüne çalkaladıktan sonra altları da dahil fısfısla uygulayacağım. Bitler bu ara çok takılıyor balkonumda. Külleme denilen hastalığada iyi gelir mi ?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Mücadelesi: Kültürel Mücadele: 1. Bitkilerin iyi koşullarda yetiştrilmesi ve devamlı kontrolü. 2. Dayanıklı kültivaralrın yetiştirilmesi. 3. Hastalık etmenine karşı yurt dışında biyolojik mücadelede tavsiye ediliyor, bunlardan AQ10 biofungicide bir fungal hyperparazit (Ampelomyces quisqualis)' dir. A Kimyasal Mücadele: Zirai Mücadele Teknik Talimatlarına göre tavsiye edilen kimyasal ilaçlar aşağıdaki tabloda verilmektedir. (ALINTIDIR) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Şekil ve lezzet açısından Yanmış hayvan gübresi takviyesi yapmanız gerekebilir. salatalık her sebzede olduğu gibi hayvan gübresini çok sever. |
Bunlarda benim balkonumdaki salatalıklar çiçekleri bir kaç gün oldu açalı ama bugün iki tanesi dökülmüş bu normalmi? saksının dibinde görebilirsiniz
http://i.hizliresim.com/4kLW4p.jpg |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025