![]() |
tam belli olmuyor ama erkekte var iclerinde kendi dokuluyor zaten .akisina birak bence
|
Sayın, Karena. Salatalıklarınız güzel görünüyor.
Saksının ebatı belli olmuyor ama. Yaklaşık 30 cm çapında bir saksıda tek salatalık olmalı. İdeali bu. Küçük saksılarda ürünü az alırsın. Çok minik salatalık ucunda çiçek varsa, bunlar dişi çiçektir ve salatalık yapacaktır. Sadece çiçek görünümlü olanlar erkek çiçektir. |
http://img504.yukle.tc/thumbs/688320150618_171540.jpg
sera da yetiştirdiğimiz salatalıklarda çıkan meyvelerin hemen hemen % 8-10 civarı bu şekilde sararıp dökülüyor. haftada 2 kez 30 dk civarı damlama sulama yapıyoruz humik asit + 15-30-15 veriyoruz iz element ve kalsiyum takviyeside yapılıyor. şimdi bu az sulamadan mı ? çok sulamadan mı ? yoksa gübre kaynaklı bir sıkıntı mı.. kök hastalıklarına karşı canlı bakteri kullandık.. (bayer marka Seranate ) |
Tohumdan yetiştirdiğim çengelköy salatalığımın pirinç büyüklüğündeki meyvesini gördüm az evvel :o İlk kez salatalık yetiştiriyorum, nasıl da mutlu oldum sabah sabah :)
|
bnim diktiğim salatalıklar 15 er cm arayla bir üçgen içindeler sadece 1 tanesi dişi çiçek verdi diğerleri devamlı erkek çiçek veriyorlar ve az bir zaman sonrada çiçekler dökülüyor,nedendir bir bilene soralım ?
|
Alıntı:
Sulamayı 30 dk gibi süreler yerine toprak nemine göre yapın. Özellikle bor ve çinko gübresini eksik etmeyin, meyve oluşumunu ve tutumunu çok etkiliyor. |
Alıntı:
|
*** arkadaşlar benim 12 bahçede 1 adette balkonumda salatalıklarım var fakat bunlardan henüz meyve alamadım.boyları 70 cm.i buldu.olan meyvelerde sararıp dökülüyorlar.ne yapmam gerek bilen var mıdır acaba?üstelik böcek yok ve yaprakları gayet sağlıklı .gübrelemelerini de meyve oluşumundan itibaren kendi yaptığım solucan gübresi çayı ve sıvı kompost enzimiyle 15 günde bir yaprak ve köklerden veriyorum.anlayamadım gitti doğrusu.yanlış nerde?:(:(:(
|
offffff
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aynı sorunu domateste de yaşıyor olabilirsiniz, o konudaki mesajınızı da göz önüne alınca. |
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...c3e8b4413a.jpg Bu izlerin sonunds da çok küçük kurt gibi birşey var. Indeksit kullandim. Benzeri domateste de var. Görüşünüz nedir?
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar dilerim..
Benim de 2 kök hıyarım vardı küçüük fide , büyümeye başladıklarında ayırdım rahat büyüsünler diye.. yaprak üstünde külleme dedikleri hastalık oluştu,sanırım külleme deniyor.. birde hafiften sararma, yer yer delikler var yapraklarda. 3 tanede küçük hıyartom oldu :-D inşallah büyürlerde yeriz tatlı tatlı. resimlerinide ekliyorum. tecrübeli-tecrübesiz herkes bilgi verirse güzel olur. sonuçta foruma girip bildirim var deyince sevindirik oluyorum :-) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bol bol hıyar hasad edecegınız kesın. :) |
desenize İsmail Kuzucu hocam bu sene hıyar yüzü göremicez hepsi erkek çiçek çıkıyor :)
|
Temmuz ayı sonuna kadar ziraate gidip fide alabilirsiniz. F1 fideler 1 ay içinde meyve vermeye başlıyor. Biz 2. tur hıyarı 1 ay sonra ekeceğiz.
Geç kalmış değilsiniz, kışlarda artık geç geliyor. Bol bol ürün alırsınız. :) |
Alıntı:
ek olarak bor pek vermedik ama iz element + çinko kullanıyoruz. daha öncede yapmıştım ama böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamıştım. yaptığınız öneri yetişkin fideler içindi sanırm.. bu şartlarda başka bir öneriniz olur mu ? :) |
arkadaşlar hıyarlarım çıktı küçücük bekliyorlar 1 haftadır :( neden büyümüyorlar : (
|
http://s7.postimg.org/y121x4t2j/DSC_4105.jpg
Merhaba ben ibrahim tapu aranıza yeni katıldım, Acaba benim salatalıklarda durum nedir? Ufak ufak oluyor ve çürüyor salatalıklar büyüyor çiçekli ama çiçekler kuruyor hemen |
12 kök salatalık fidesi ekmiştim.boyları yaklaşık 70-80 cm oldu.bu boya kadar olan çiçeklerimin tamamı dalında kurudu biraz fazla su verdim galiba neyse bir hafta hiç sulamadım şimdi yeni meyveler oluşturmuşlar gövdeler biraz zayıf ama umarım toparlayabilirim
kendime bol şanş diliyorum. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 563362
Eklenti 563363 Bunlarda benimkiler, ayni anda diktim ama kapali balkondaki cok zayif, acik balkona aldigim cosdu gidiyor , tahminen 5 hafta oldu dikeli iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
fide yerine tohum çimlendirsem ürün alabilir miyim acaba ki??????????
|
bence alırsınız, ben tohumdan çimlendirdim çiçekler açıyor heryerinden ve inşallah yakında da meyvesini alacağız.
|
Tabi ki ürün alırsınız, sadece biraz zaman uzar. Tohum çimlendirmenin ayrı bir yanı vardır. Ne zaman çıkacak, neden daha çıkmadı, ne zaman meyve verecek gibi gibi. :)
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar domates Salatalık biber gibi sebzeleri yetiştirmek için en verimli toprak karışımı nasıl olmalıdır acaba? Cocopeat perlit yanmış hayvan gübresi yeterlimi yoksa içine bahçe toprağı da katsammı bilemedim . 20.20.0 **** 15.15.15 gübrede eklemeliyim ? Bahçemde bir kenera 4 metre uzunluğunda 40*40 OSB den Saksı hazırlıyorum suan OSB den sebze yetiştirmek için en verimli toprak karışımı nasıl Olmalı ve büyük Yalak Tarzı saksıya kaç adet fide ekmeliyim
|
Osb neme dayanikli degildir, bir tedbir alacakmisiniz?
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Içini muşamba ile kaplayıp dişini su bazlı boya ile boyamayı planlıyorum drenaj içinde alttan matkapla delikler açıcam
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025