agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Salatalık, Hıyar (Cucumis sativus) (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3588.htm)

sıfırsekiz 08-06-2015 21:42

tam belli olmuyor ama erkekte var iclerinde kendi dokuluyor zaten .akisina birak bence

kursun 09-06-2015 09:04

Sayın, Karena. Salatalıklarınız güzel görünüyor.
Saksının ebatı belli olmuyor ama. Yaklaşık 30 cm çapında bir saksıda tek salatalık olmalı.
İdeali bu. Küçük saksılarda ürünü az alırsın.
Çok minik salatalık ucunda çiçek varsa, bunlar dişi çiçektir ve salatalık yapacaktır.
Sadece çiçek görünümlü olanlar erkek çiçektir.

somara 20-06-2015 01:32

http://img504.yukle.tc/thumbs/688320150618_171540.jpg

sera da yetiştirdiğimiz salatalıklarda çıkan meyvelerin hemen hemen % 8-10 civarı bu şekilde sararıp dökülüyor.

haftada 2 kez 30 dk civarı damlama sulama yapıyoruz
humik asit + 15-30-15 veriyoruz
iz element ve kalsiyum takviyeside yapılıyor.

şimdi bu az sulamadan mı ? çok sulamadan mı ? yoksa gübre kaynaklı bir sıkıntı mı..

kök hastalıklarına karşı canlı bakteri kullandık.. (bayer marka Seranate )

hira 20-06-2015 07:49

Tohumdan yetiştirdiğim çengelköy salatalığımın pirinç büyüklüğündeki meyvesini gördüm az evvel :o İlk kez salatalık yetiştiriyorum, nasıl da mutlu oldum sabah sabah :)

extant958 20-06-2015 09:10

bnim diktiğim salatalıklar 15 er cm arayla bir üçgen içindeler sadece 1 tanesi dişi çiçek verdi diğerleri devamlı erkek çiçek veriyorlar ve az bir zaman sonrada çiçekler dökülüyor,nedendir bir bilene soralım ?

İsmail Kuzucu 21-06-2015 02:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi somara (Mesaj 1389162)
http://img504.yukle.tc/thumbs/688320150618_171540.jpg

sera da yetiştirdiğimiz salatalıklarda çıkan meyvelerin hemen hemen % 8-10 civarı bu şekilde sararıp dökülüyor.

haftada 2 kez 30 dk civarı damlama sulama yapıyoruz
humik asit + 15-30-15 veriyoruz
iz element ve kalsiyum takviyeside yapılıyor.

şimdi bu az sulamadan mı ? çok sulamadan mı ? yoksa gübre kaynaklı bir sıkıntı mı..

kök hastalıklarına karşı canlı bakteri kullandık.. (bayer marka Seranate )

Bitki boyu ne durumda acaba? Hasada başladı iseniz azotu tamamen kesip potasyum ağırlıklı gübreleme yapın. Kök başına günlük en az 1 gr gübreleme yapmanız gerekli.

Sulamayı 30 dk gibi süreler yerine toprak nemine göre yapın. Özellikle bor ve çinko gübresini eksik etmeyin, meyve oluşumunu ve tutumunu çok etkiliyor.

İsmail Kuzucu 21-06-2015 02:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi extant958 (Mesaj 1389203)
bnim diktiğim salatalıklar 15 er cm arayla bir üçgen içindeler sadece 1 tanesi dişi çiçek verdi diğerleri devamlı erkek çiçek veriyorlar ve az bir zaman sonrada çiçekler dökülüyor,nedendir bir bilene soralım ?

Erkek çiçeklerin dökülmesi normal, onların görevi tozlama yapmaktır. Meyveleri verecek olan dişi çiçektir.

Dr - beyazzz 21-06-2015 17:31

*** arkadaşlar benim 12 bahçede 1 adette balkonumda salatalıklarım var fakat bunlardan henüz meyve alamadım.boyları 70 cm.i buldu.olan meyvelerde sararıp dökülüyorlar.ne yapmam gerek bilen var mıdır acaba?üstelik böcek yok ve yaprakları gayet sağlıklı .gübrelemelerini de meyve oluşumundan itibaren kendi yaptığım solucan gübresi çayı ve sıvı kompost enzimiyle 15 günde bir yaprak ve köklerden veriyorum.anlayamadım gitti doğrusu.yanlış nerde?:(:(:(

Dr - beyazzz 21-06-2015 17:32

offffff

erkanbey 21-06-2015 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dr - beyazzz (Mesaj 1389503)
*** arkadaşlar benim 12 bahçede 1 adette balkonumda salatalıklarım var fakat bunlardan henüz meyve alamadım.boyları 70 cm.i buldu.olan meyvelerde sararıp dökülüyorlar.ne yapmam gerek bilen var mıdır acaba?üstelik böcek yok ve yaprakları gayet sağlıklı .gübrelemelerini de meyve oluşumundan itibaren kendi yaptığım solucan gübresi çayı ve sıvı kompost enzimiyle 15 günde bir yaprak ve köklerden veriyorum.anlayamadım gitti doğrusu.yanlış nerde?:(:(:(

Resim ekleseniz iyi olurdu aslında cevap verecek arkadaşlar daha net bir şey söyleyebilirdi.

Muhsin Hanif 21-06-2015 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dr - beyazzz (Mesaj 1389503)

Sanırım suyu fazla veriyorsunuz. Boy uzaması da meyve sararıp dökülmesi de bunu gösteriyor diye düşünüyorum. Bu arada güneş durumu da önemli.
Aynı sorunu domateste de yaşıyor olabilirsiniz, o konudaki mesajınızı da göz önüne alınca.

dogus06 21-06-2015 21:08

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...c3e8b4413a.jpg Bu izlerin sonunds da çok küçük kurt gibi birşey var. Indeksit kullandim. Benzeri domateste de var. Görüşünüz nedir?

djtunc 21-06-2015 23:13

3 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar dilerim..

Benim de 2 kök hıyarım vardı küçüük fide , büyümeye başladıklarında ayırdım rahat büyüsünler diye..

yaprak üstünde külleme dedikleri hastalık oluştu,sanırım külleme deniyor..

birde hafiften sararma, yer yer delikler var yapraklarda. 3 tanede küçük hıyartom oldu :-D inşallah büyürlerde yeriz tatlı tatlı. resimlerinide ekliyorum. tecrübeli-tecrübesiz herkes bilgi verirse güzel olur. sonuçta foruma girip bildirim var deyince sevindirik oluyorum :-)

İsmail Kuzucu 22-06-2015 06:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogus06 (Mesaj 1389574)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...c3e8b4413a.jpg Bu izlerin sonunds da çok küçük kurt gibi birşey var. Indeksit kullandim. Benzeri domateste de var. Görüşünüz nedir?

Yaprak galeri sineği olarak arama yapabılırsınız. Galerıler az ıse yaprakları koparıp edın. Fazla ıse sıstemık ılac alıp kullanmanız gereklı.

İsmail Kuzucu 22-06-2015 06:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi djtunc (Mesaj 1389595)
Merhaba sevgili arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar dilerim..

Benim de 2 kök hıyarım vardı küçüük fide , büyümeye başladıklarında ayırdım rahat büyüsünler diye..

yaprak üstünde külleme dedikleri hastalık oluştu,sanırım külleme deniyor..

birde hafiften sararma, yer yer delikler var yapraklarda. 3 tanede küçük hıyartom oldu :-D inşallah büyürlerde yeriz tatlı tatlı. resimlerinide ekliyorum. tecrübeli-tecrübesiz herkes bilgi verirse güzel olur. sonuçta foruma girip bildirim var deyince sevindirik oluyorum :-)

Alt kısımda kı 2-3 yapragı koparın buu sekılde hastalık yayılmamıs olur. Hayvan gubresı takvıyesı yapmadı ısenız onuda yapın, alt yapraklarda sararma baslamıs gıbı.

Bol bol hıyar hasad edecegınız kesın. :)

extant958 22-06-2015 19:21

desenize İsmail Kuzucu hocam bu sene hıyar yüzü göremicez hepsi erkek çiçek çıkıyor :)

İsmail Kuzucu 22-06-2015 19:36

Temmuz ayı sonuna kadar ziraate gidip fide alabilirsiniz. F1 fideler 1 ay içinde meyve vermeye başlıyor. Biz 2. tur hıyarı 1 ay sonra ekeceğiz.

Geç kalmış değilsiniz, kışlarda artık geç geliyor. Bol bol ürün alırsınız. :)

somara 22-06-2015 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1389401)
Bitki boyu ne durumda acaba? Hasada başladı iseniz azotu tamamen kesip potasyum ağırlıklı gübreleme yapın. Kök başına günlük en az 1 gr gübreleme yapmanız gerekli.

Sulamayı 30 dk gibi süreler yerine toprak nemine göre yapın. Özellikle bor ve çinko gübresini eksik etmeyin, meyve oluşumunu ve tutumunu çok etkiliyor.

fideler henüz 30 cm boyunda ilk döllerde ki meyveler bunlar. henüz 2. döllerdeki meyveler yeni oluşuyor.
ek olarak bor pek vermedik ama iz element + çinko kullanıyoruz.

daha öncede yapmıştım ama böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamıştım. yaptığınız öneri yetişkin fideler içindi sanırm.. bu şartlarda başka bir öneriniz olur mu ? :)

djtunc 26-06-2015 23:40

arkadaşlar hıyarlarım çıktı küçücük bekliyorlar 1 haftadır :( neden büyümüyorlar : (

ibrahintapu 28-06-2015 04:16

http://s7.postimg.org/y121x4t2j/DSC_4105.jpg
Merhaba ben ibrahim tapu aranıza yeni katıldım, Acaba benim salatalıklarda durum nedir? Ufak ufak oluyor ve çürüyor salatalıklar büyüyor çiçekli ama çiçekler kuruyor hemen

Dr - beyazzz 01-07-2015 12:14

12 kök salatalık fidesi ekmiştim.boyları yaklaşık 70-80 cm oldu.bu boya kadar olan çiçeklerimin tamamı dalında kurudu biraz fazla su verdim galiba neyse bir hafta hiç sulamadım şimdi yeni meyveler oluşturmuşlar gövdeler biraz zayıf ama umarım toparlayabilirim
kendime bol şanş diliyorum.

Dr - beyazzz 01-07-2015 12:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muhsin Hanif (Mesaj 1389563)
Sanırım suyu fazla veriyorsunuz. Boy uzaması da meyve sararıp dökülmesi de bunu gösteriyor diye düşünüyorum. Bu arada güneş durumu da önemli.
Aynı sorunu domateste de yaşıyor olabilirsiniz, o konudaki mesajınızı da göz önüne alınca.

teşekkürler muhsin hanif ,sanırım öyle oldu ama toparlamaya başladım galiba:rolleyes::rolleyes:

modelci 01-07-2015 18:22

2 Eklenti(ler)
Eklenti 563362
Eklenti 563363
Bunlarda benimkiler, ayni anda diktim ama kapali balkondaki cok zayif, acik balkona aldigim cosdu gidiyor , tahminen 5 hafta oldu dikeli

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Dr - beyazzz 01-07-2015 23:11

fide yerine tohum çimlendirsem ürün alabilir miyim acaba ki??????????

mazda_ozan 01-07-2015 23:19

bence alırsınız, ben tohumdan çimlendirdim çiçekler açıyor heryerinden ve inşallah yakında da meyvesini alacağız.

İsmail Kuzucu 02-07-2015 02:10

Tabi ki ürün alırsınız, sadece biraz zaman uzar. Tohum çimlendirmenin ayrı bir yanı vardır. Ne zaman çıkacak, neden daha çıkmadı, ne zaman meyve verecek gibi gibi. :)

Dr - beyazzz 02-07-2015 02:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1392693)
Tabi ki ürün alırsınız, sadece biraz zaman uzar. Tohum çimlendirmenin ayrı bir yanı vardır. Ne zaman çıkacak, neden daha çıkmadı, ne zaman meyve verecek gibi gibi. :)

teşekkürler yarın ilk işim ziraat:p:p:p

HakanSoyuak 03-07-2015 00:13

Merhaba arkadaşlar domates Salatalık biber gibi sebzeleri yetiştirmek için en verimli toprak karışımı nasıl olmalıdır acaba? Cocopeat perlit yanmış hayvan gübresi yeterlimi yoksa içine bahçe toprağı da katsammı bilemedim . 20.20.0 **** 15.15.15 gübrede eklemeliyim ? Bahçemde bir kenera 4 metre uzunluğunda 40*40 OSB den Saksı hazırlıyorum suan OSB den sebze yetiştirmek için en verimli toprak karışımı nasıl Olmalı ve büyük Yalak Tarzı saksıya kaç adet fide ekmeliyim

modelci 03-07-2015 00:51

Osb neme dayanikli degildir, bir tedbir alacakmisiniz?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

HakanSoyuak 03-07-2015 01:52

Içini muşamba ile kaplayıp dişini su bazlı boya ile boyamayı planlıyorum drenaj içinde alttan matkapla delikler açıcam

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025