![]() |
merhaba salatalıklarımın meyveleri 15 gündür 1cm boyunda büyümüyor. bu normal mi
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
cinsin yerli veya sirik olmasi nasil anlasilir?
|
[QUOTE=İsmail Kuzucu;1292753]Gerçek yaprak sayısı ne kadar? (en alttaki 2 yaprak sayılmaz) Fideleri yarı gölge bir yerde tutarsan boya gitmeyip köke ve yaprağa çalışacaktır.
boyları çok uzadı ve güneş alıyolar. Dediğiniz gibi salatalıklarımı taşıyacağım. Fakat boyları o kadar uzadı ki bükülüp kırılma safhalarına geldiler. Ayrıca bir bardakta ortalama 4 kök salatalık mevcut gerçek yaprak sayısı 2 kök salamayacaklar diye korkuyorum. Bir kaç kırık salatalığı attım. Acaba taşımalı mıyım? |
Alıntı:
sırık domates yaprağı daha sivri oluyor. belki aynısı salatalık içinde geçerlidir |
Sayın İsmail Kuzucu
Diktiğim fidelerin bazılarını hazır almıştım. Güneşli bir yere diktim ve toprağını da organik gübre ile destekledim.Aldığım fideler her koltuğundan 3-4 meyve veren cinsten çıktı. İlk meyve ve çiçeklerini kopardım bitki gelişsin diye ve ipe sardırdım, ama yinede bitki gelişimi ve meyve büyütmesi çok yavaş oluyor. üzerindeki salatalıklar çok fazla ve hala küçücük duruyor ve ilerleme yok. buda bana beslenmede bir aksaklık olduğunu düşündürüyor. Gelişmesi için özel olarak vermem gereken bir gübre ya da yapmam gereken bir uygulama var mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[QUOTE=Emir Özkan;1293147]
Alıntı:
Normalde 3-4 yapraklı ıken tasıma yapılır. Bardakta 4 fıde oldugu ıcın senın sasırtma yapman gereklı. Sasırtmayı aksama dogru yaparsan fıdeler yerlerıne hemen alısacaktır. |
[QUOTE=İsmail Kuzucu;1293186]
Alıntı:
|
[QUOTE=Emir Özkan;1293189]
Alıntı:
|
pekala teşekkür ederim
|
balkonumda ki yerli tohumdan büyüttüğüm hıyar boyumu aştı 1,8 mt ye ulaştı, üzerinde çiçek yok ne önerirsiniz?
http://i60.tinypic.com/zjfdzt.jpg birde fidede çiçek açtı onda da çiçeklerinin dibinde meyve yok erkek mi oluyor? ne dersiniz http://i61.tinypic.com/311kz14.jpg |
Görünen çiçekler erkek çiçek, minik meyva ucunda olan çiçekler dişidir.
Balkonun sanki az güneş alıyor gibi. |
Alıntı:
|
Tohum asilse yani hibrid degilse istedigi sartlari da yerine getirirsen cicek ve meyve sorunu cozulur gibi, ama dedim ya tohum asil tohum ise...
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
tohum köyden alınma, yerli tür salatalık tohumu, dikenli ve bayağı bir büyük salatalık oluyor sanırım asil dediğinizdir yıllardır yetiştiriyorlar bir kaç salatalığı tohum olsundiye bırakıyorlar sapsarı olduğunda tohumlarını alıyorlar |
Alıntı:
|
Burasi konunun yeri sayilir tam da sirasi gibi, sirik salatalikta 10 yaprak veren ana gövge bastan kesilir, ve yan dal vermeye tesvik edilir 2 yan dal verir bu 2 yan dal yanlara acilarak ipe alinip tekrar 10 yaprak vermesi beklenerek yeniden bas kesilirse hiyar bitkiniz uzun zaman yaslanmadan verime yatar ve her 10 yaprakli bölümden toprak gunes su uygun ise hatiri sayilir verim alirsiniz...
|
Alıntı:
|
Ayni uygulama kavunda da yapilir ki onda 6 yaprak birakiliyor, yan dal degil sadece alti yaprakli bölümler olusturuluyor belki birilerine yarar bir bilgi
|
Alıntı:
Nasıl tohum ekersenız ekın mutlaka fırmasına basvurup tohum hakkında bılgı alın. Ana dal verımı, yan dal verımı, uc alınıp alınmayacagı gıbı bılgılerı bılmek sart. |
Alıntı:
şaşırtma falan yapsam? |
Alıntı:
Eger derın ekmez ısen bıtkının bu alana gelısmeyecegı ıcın kırılacaktır. |
anladım. Peki tüm fideleri ayrı ayrımı ekeceğim yoksa resimdeki gibi şişeye beşer mi koymalıyım?
|
1 Eklenti(ler)
Benim hıyarlar da hiç istediğim gibi değil. Salyangozlarla bir türlü baş edemedim. Toplayıp toplayıp atıyorum ama her akşam kontrol ettiğimde hereğe tırmanmış bir kaç tane daha çıkıyor. Bugün hıyar yapraklarında böyle lekeler gördüm. Bir hastalık belirtisi mi acaba ?
|
Alıntı:
Merhaba http://www.agaclar.net/forum/sebzele...lilar/6564.htm buradan salyangozlar için derman bulabilirsiniz. Gelelim yapraklara. Bendede daha önce bu olay meydana geldi. Sebebini bilmiyorum, hastalıklı yaprakları yakarak imha ettim. Geçip gitti |
Alıntı:
Köyde de bu şekilde yetiştiriyorlardı :( yoksa yer salatasımıdır |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025