![]() |
http://www.reimerseeds.com/world-record-size_748.aspx
Dev bal kabağı yarışması açılmışken, diğer rekorlara da bir göz atalım :) |
Bizim kabak diskalifiye oldu.
Altındaki tümseği düzleyip eğri büğrü olmasını engellerim diye kürekle toprağa dalış yaptım bu esnada kabağı da yandan çizdim. 4-5 cm boyunda kürek kabağa girdi. Ne varsa toprakta var deyip yarığın içine toprak sıvadım. 2 tane daha var ama biri domat zeytin birisi ceviz kadar. Artık seneye gireriz yarışmaya. |
Bence ümidi kaybetme. Ceviz kadar olanı kopar ve domat kadar olanın büyümesini sağla.
Bu arada, yetiştiricilikle iligili mesajları bu başlığa taşıdım. |
Sevgili kürşad, kabaklarına linkte anlattığım tarifi uygula bu yıl derece bile yaparsın. Pes etmek yok.
|
Son gelişmeler
Habibe'nin dikkatini çekmesi üzere, bende şüpheye düştüm ve 13 temmuz cuma günü 5 adet yaprak alarak ziraatçi arkadaşa analize götürdüm. Çıkan sonuç benim açımdan üzücü. Kabaklarımda mozaik virüsü var. Tedavi için çaresinin olmadığını, ancak hastalığın seyrinin yavaşlatılabileceğini söyledi. Bunun yoluda bitkinin hüçre çeperlerini güçlendirmekten geçiyor. Aşağıdaki reçeteyi uygulayacağım.
20 Lt su için; 60 cc methofan 20 cc DDVP 50 EC 1 çorba kaşığı iz element 1 çay kaşığı organik deniz yosunu Tabi bu demek değil ki, yarışmadan düştüm. Rakibinizi iyi tanımanız için bir kaç resim ekliyorum bir sonraki mesajımda.;) |
5 Eklenti(ler)
Bu resimi 13 temmuzda, yani yaprak örneği alırken çektim.
Eklenti 15953 Bu resim ise aynı kabağın bugünkü yani 15 temmuzda ki hali. 2 gün içindeki gelişimi (maaşallah deyin) Eklenti 15954 Bu da farklı bir kabak. Deseni şimdiden belli oluyor. Sarı renkli yerler portakal rengine dönecek. Eklenti 15955 Sevgili Kürşat'ın yolladığı Dill's Atlantic giant. Bu kadar küçük olmasının sebebi aralarında 1 ay olması. Bu henüz enfekte olmamış bit bitki ama bunuda kuşlar gagalamış. Resimde pek belli olmuyor. Sanırım meyve büyüdükçe yarası iyileşecek. Eklenti 15956 Kabakların gölgesine kaçmış iki adet tosbağa. Onlarda rızıklarını arıyor. Bu hayvancıklara zarar vermemek için mümkün olduğunca az böcek ilacı kullanmaya çalışıyorum. O ilacıda sadece kabağın yapraklarına atıyorum. Kabağın altında kalan otları yedikleri sürece onlara bir zarar gelmeyecek. Kabak yaprağını zaten yemiyorlar. Yaşken kötü koktuğu için sanırım. Eklenti 15957 |
Todor;
Maşallah, cidden hızlı gelişiyor senin kabaklar. Tosbikleri ayrıca düşünmen de çok güzel. Çok sevimliler. |
:) Maşallah maşallah benim tarlamdaki kabağa yetişiyor senin kabak Todor ;)...
|
Maşşallah todor benim kabaklardan çok büyük senin kabakların. Sözünü ettiğin bu karışımı ben de kullansam yararı olur mu. Bende de mi mozaik virüsü var acaba?
Selahattin bey benim kabak 4 bir yana yayıldı iyice . Uçlarından budarsam, büyümesine zarar verirmiyim? Ayrıca bir şey daha ; kabaklar toprağa temas ediyorlar bunun zararı olur mu ? |
Bence bırakın kendi halinde gelişsin...
|
Peki. Yakında Daire kapısını çalarsa şaşmayayım :)
|
Alıntı:
|
Diğer kalanlar 2 ayrı kökte,
koparmaya gerek yok yani, Bir de karık üstünde 40 cm kadar çukur kazmıştım, 10-15 cm de tepeleme doldurdum kök boğazını, kök boğazı su ile temas etmiyor, kabaklar ise karıktan 20 10 cm kadar yukarıda ve 50 cm uzakta, sanırım çürümez. |
Benim kabak coştu bir kökte 5 adet var ve bir tanesi portakaldan büyük. Diğerleri daha küçük ceviz kadar. Kök kısmındaki yapraklar sarardı geri kalan iyi haftada bir 10lt su veriyorum.
Selahattin hocama süprizim olacak ama 15 gün lazım daha :)) |
Benim balkabaklarından umudum yok ta (dev değil zaten benimkiler) yemeklik kabağımından tohumluk bıraktığım sizin balkabaklarını geçti ;) Acaba diyorum ben de dev yemeklik kabağımla mı katılsam yarışmaya :)
Todor kaplumbağalar kabaklarımın tadına bakmaya başladılar. Sizin büyümüşleri yiyemezler sanırım da küçükleri yiyebilirler. |
Kök kısmına yakın yapraklarda sararmalar arttı . Kabakların üzeri açıkta kaldı. Güneşi direk alıyor. Gölge yapan yaprağı yok. 3 günde bir suluyorum çünkü toprak çabuk kuruyor. Todor senin sararma durdu mu ilaç verince.
|
Sizin kabakları gördükçe imreniyorum. Ben de kolay büyüyor diye balkabağı ektim bu sene. Çok uzayınca ve meyve bağlamayınca uçlarını kestim ve yeni sürgünler verdi. Yeni sürgünlerde dişi çiçek de var ama bu sefer de misket büyüklüğündeki dişi çiçekler tam ertesi gün açacak derken sararıp düşüyor. Gözlerinin içine bakıyorum , gübre , ilaç ne denediysem olmadı. Karpuz ve Kavunlarım da da aynı durum var. Bu zamandan sonra ümidi de kestim. Sulamayı kesip kurumalarını bekleyeceğim maalesef. Seneye tekrar denemeyi düşünüyorum. Nerede hata yapıyorum sizce :confused:
|
Bir zamanlar çocukken Baba annemin ektiği bal kabaklarını çalar bir bıçakla keser küçük araba tekerleri yapardım. Tabii kadıncağız bunlar neden eksiliyor diye hep düşünürdü. Genelde çitlerden sarkanları bu işlere daha uygun ve sağlam yapıdadırlar. Kimbilir bu yazılanları benim gibi bir köylü çocuğu okursa yanlış kabak çalmasın diye yazıyorum.
Umarım yanlış bir şey yazmamışımdır. Hepinize kolay gelsin. Saygıyla. |
1 Eklenti(ler)
Buda benim bal kabağım ama daha yeni çicekte hiç kabağı yok geçmi kalmış sizce:confused: Az önce yanında bi tosbik vardı kaçmış ben telefonu alıp gelene kadar:D
|
Ya sizin ev uzak **** siz tospikten yavaşsınız.:p
Benim kabakta da meyve yoktu ama birden 5 adet yaptı. Sabredin inşallah olur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kök üzerinde bulunan yapraklar tamamen kurudu. Orta boy karpuz büyüklüğüne gelen, 2 adet kabak gelişimini sürdürüyor.Kollardaki yaprakları iri ve diri :)
|
Beş meyveden dördü çürüdü. Bir tane kaldı oda 2 kg var. Kök çevresindeki yapraklar bende de kurudu. Bir olsun bizim olsun 60 kg kadar oluyor diye hava atmıştım olmazsa vay halime.:dilli:
Todor bana kargo ile yollar artık balıkçıların yaptığı gibi ben yetiştirdim diye hava atarım. Onlarda balık halinden alıp eve götürüyorlarya.:p |
Yollarım ama kargo parasına karışmam.
|
Allah razı olsun mahçup olmaktan kurtarıyorsunuzya kargoya katlanırız artık. :))
|
Demin Dill's Atlantic Giant'lardan en iştahlı olanını yanlışlıkla sapından kırdım. O katogoride kaldı bir kabağım ama oda çok başarılı değil. Şu an için 15 kg civarında. Kırılan ondan daha sonra olduğu halde daha iriydi. Sağlık olsun demekten başka bir şey yok tabi.
Ama artık kabaklarımı kimseye göstermeyeceğim. Göz değiyor:( |
Ben de utancımdan göstermiyom.
Hala 2-3 kg kadar, üstelik rengi de koyulaşmaya başladı. Dünyanın en küçük dills rekorunu kırıcam az kaldı. |
Todor sağlık olsun desem de, içim cız etti.
Sakınan göze çöp batıyor sanki :( |
1 Eklenti(ler)
Todor, geçmiş olsun.:(
|
Todor, geçmiş olsun. :(
|
1 Eklenti(ler)
Kasabaya götürdüm tarttırdım, 20 Kg geldi. Resminide koyuyorum ki, herkes kabağının ağırlığını iyi kötü tahmin etsin.
Elimdeki bir dökümanda şöyle bir bilgi var; Dev kabak yetiştirken 30 temmuzda kabağın ağırlığı 100 pound olmalı. +- 50 pound. yani 50 pound ile 150 pound arasında. Bu da kg olarak 23-70 kg yapar. Demek ki doğru yoldaymışım. Eklenti 17692 |
Bunu hemen pişirelim taze taze.
Çıtır kabak tatlısı yapmayı oylarınıza sunuyorum, Kabul edenler, etmeyenler Kabul edilmiştir. |
Benim dev kabaklar bunun yarısı kadar ancak var :) Rengi de yeşil sarı çizgili. Böyle sarı değil. Bunun çekirdeği farklı olmalı.
|
Evet farklı. Bu Dill's Atlantic Giant . Sizdekiler benim geçen sene yetiştirdiklerimin tohumu herhalde.
|
Her işte bir hayır vardır; daha da coşkun kabaklara veslie olsun bu...
|
Benim dev bal kabağının yaprakları sarardı. Bir kısmı da kurudu. İnşallah düzelir. Sayın Todor'un kabağının yarısından biraz daha büyük meyvesi.
|
Yarışma yapacağız ya, millet böyle yapıyor. 1124 pound (yaklaşık 510 kg) kabağın tartılması
Sonra kabaklarla ne mi yapacağız. Cevap |
Evet arkadaşlar, kimse kabağım şöyle demiyor. Göz değmesin diye mi? Herkesde var mı kabak, varsa kaç kilo?
Yoksa kendi kendime mi yarışıyorum? |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Todor.
Resimde gördüğün balkabağımı yaklaşık bir hafta önce resimledim. Tahminim 10kg kadar. Selahattin hocamın yolladığı fide cinsini bilmiyorum ama ön elemeye bile katılamam herhalde. :p Daha evvel yazmıştım ama tekrar edeyim. Toprağın altına yarım çuval eskimiş keçi gübresi koydum. İlk önceleri sulamadım ama bir aydır haftada bir **** 4 gün ara ile suluyorum. Kök kısmına 50cm çapında 10cm derinliğinde bir çukur açtım suyu bu çukura döküyorum.:confused: 7-8 adet ceviz büyüklüğünde meyve versede,ceviz kadar olduktan sonra diğerleri çürüdü resimdekinden başka meyvem yok. Bir hatam yoksa, Rabbim acemi çiftçi sende otur bu senede emeği daha fazla olanlar kazansın diyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025