![]() |
Havanın iki gündür serinlemesiyle, gübre ve bol su takviyesiyle bal kabaklarım hızla toparlanmaya başladılar. Gübre, çapa, su sevmeyen sebze yok galiba :)
|
Gözünüz aydın. :)
|
İki çapa bir su demek.:)
|
Şimdi bir kökte bir kabak bırakacağız.
Köke yakın olanı mı uzak olanı mı? |
Bende daha kabak yok. :(
Sırık domateste olduğu gibi koltuk alma var mı? |
Sen gene iyisin Rikeb, bende değil kabak tohum bile yok.:(
|
Büyük meyve isteniyorsa tekleme yapmakta fayda var. Seçimi ise hangisi iştahlı büyüyorsa ona göre yapacağız.
|
Tohum dedim, yok dedim. :(
|
Bu zamana kabak tohumu mu kalır Penelophe. Kalsa bile ekilir mi?
|
Olsun kalan varsa ben sonra da ekerim. :p
|
Todor şu kabağın varsa bir fotografını koysana. Önümüzdeki günlerde köye gelebilirsem fotograflarını çekeyim.
|
|
Alıntı:
benim ürettiğim kabaklardan tohum var(3. jen).Bu sene 9 tane fidan ektim.3 lü olarak büyütüyorum.Arzu ederseniz onlardan gönderebilirim.Saygılar. |
Wallnut çok teşekkür ederim.;)
|
Sevgili Todor; bu kabaklar kaç koldan yayılıyor böyle. Her gün bir taraftan bir uç,bahçenin bir tarafına doğru yola çıkıyor. Yakında tüm bahçemi ele geçirecek gibi :) Yapraklarının her biri servis tabağı kadar var :)
|
Kendi haline bırakırsanız 100 m2 yer kaplıyabilir.:)
|
Kendi haline bırakmalı mıyım ? Yoksa budama yapılabilinir mi?
|
Bende de bir miktar tohum fazla kaldı.
Yalnız büyümesi için 120 günü nasıl sonlandıracaksınız? Son zamanlarında üstüne çadır kurmanız gerekebilir :) Mazallah bir don olayı herşeyi alt üst edebilir. Tohum diyorummm :) |
Alıntı:
|
Herkese GÜNAYDIN,
Kabaklarım çıldırmış olmalı nerdeyse tüm bahçemi istila etmek üzere:),fazla çiçek olmasına ragmen bir çogu boş..bir kaç resim ekledim.. http://www.imagehack.eu/tr/uploads/1c337a950b.jpg http://www.imagehack.eu/tr/uploads/5e31a9622a.jpg Buda benim küçük kabaklardan biri tabi şimdilik küçük:) http://www.imagehack.eu/tr/uploads/4320c222a2.jpg |
Maşallah benim dev kabakta bu kadar oldu bayada heybetli ama malesef hala meyve yok :(
|
Genelde meyve en uçtaki kısımlarında, çok nadir olarakta orta ve gövdeye yakın kısımlarda meyve var,inşallah en kısa zamanda meyvelerine kavuşursun:)
|
Arkadaşlar, çiçeklenme aşamasında sulamayı kesiyorsunuz değil mi? Yoksa devamlı çiçek dökecektir. Kabaklar tenis topu boyunu geçene kadar su vermeyin.
|
Todor senin kabaklarının resmini de çekebilirmisin bir ara. Bizlerde feyz alırız :)
|
Ben aslında tarlayı hazırlarken, fideleri ekince, kol atmaya başlayınca hepsini aşama aşama resimledim. Bir ara yükleyeceğim hepisini.
|
Alıntı:
|
Haydi bir adet sponsor 3 adette hediye ayarlayalımda biz de bal kabağı yarışmamızı yapalım...
|
Yarışma yapacak kadar kabak sahibi var nasıl olsa :)
Bizde, hobi bahçesinde de iki tane var... |
Güzel fikir,inşallah hayata geçer
|
Benim kabaklar herkesin kabağından daha büyüktür iddia ediyorum :cool:
Yaklaşık 80-100 kök ektim okulşun bahçesine. Kendi tarlamda da var. En kısa zamanda resim çekeceğim. Belki bu gün... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025