![]() |
sulamayı kestim.
yeni çıkan dişileri nasıl korumalıyım. dölleme videosu bulamadım öneri video var mı |
Alıntı:
|
http://i.hizliresim.com/V2pEJP.jpg
dişilerin böyle sararıp ölmesi tozlaşamamasından mı kaynaklıdır peki? |
Alıntı:
|
büyüyorlar
5 Eklenti(ler)
bunlar dev olacaklar mı acaba çok merak ediyorum.
|
Alıntı:
http://i.hizliresim.com/Z22LZ3.jpg http://i.hizliresim.com/AZZALB.jpg http://i.hizliresim.com/8mmld1.jpg http://i.hizliresim.com/1jjYgB.jpg |
Alıntı:
4 günde bir sulamak iyidir. Daha erken veya geç sulama yapmayın. Aklıma başka birşey gelmiyor. Bundan sonra meyve tutumu artabilir. Bitkinin kol verimi teşfik etmeye çalışın. Kollarda yeni dişi çiçek oluşumu olur. |
Güneşten küçük gölgelik gibi bir aparat yaparak koruyabilirsiniz. Kutu hava sirkülasyonunu kesecektir.
|
büyüyor
2 Eklenti(ler)
büyüyor resimler bir gün ara ile çekildi. bakalım sonuç ne olacak
|
Ortadakiler evet.
|
Alıntı:
10 gundür kabakları sulamıyorum adana gibi bi yerde hala yaprakları yemyeşil. su an bir dalda 3 kabak var yumruk büyüklüğünde ayrıca 4 tane daha var yine yumruk kadar diğer fidelerde. demek sorun sulamakmış. Şimdi biri söyledi bu saatten sonra kabakların en azınsdan yaz sonuna yetişebilmesi gerekiyor yoksa çürür dedi. Bunun içinde tüm yaprakları budamamı söyledi bu bilgi doğru mudur? |
Alıntı:
|
adapazarı kabağının meyveleri
1 Eklenti(ler)
Merhaba,bu ilkbahar kışın yediğim adapazarı kabağının tohumlarından ektim. Sürekli çiçek açtı ve meyveye durdu; ancak birkaç gün sonra hepsi sararıp dökülüyordu. Nihayet 3 tanesi büyümeye başladı; ancak yuvarlak bir kabak beklerken uzun, sakız kabağının iri formunda meyveler oluştu. sebebi ne olabilir? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
|
Bu da benim bu senekilerden, büyüyorlar.
|
Dev
1 Eklenti(ler)
Büyüyor nazar değmesin :)
|
Antep Kışlık
2 Eklenti(ler)
Nefis yemeği oluyor.
|
Alıntı:
|
Kisin yediginiz kabak, ustunde tohumlari da olan dilimler halinde miydi yoksa, pazardan butun olarak mi almistiniz?
Alıntı:
|
Evet. Ama bu seçme tohumlardan, tanesi 8 - 10 us dolar civarında.
|
Annem pişirmişti; tohumlarını da ayırmıştı. Tek bildiğim bu:-)
|
Ama bildiğimiz, klasik kabak tatlısıydı.
|
Sizce bu da büyür mü? Ya da tatlı kabağı olur mı?
|
Ilk defa diktiğim için çok hevesleydim. Acaba tohum hibrit olabilir mi?
|
Adapazari'nda kabugu gri olup farkli sekillerde olan balkabaklari var. Adapazarı denince ilk akla gelen cesit, yuvarlaga yakin, ustlerden basik ve dilimli olandir ama bu sizin elinizdekine sekil olarak benzeyen (belki de aynisi) ve ekimi yapilan bir kabak daha var (yorede az miktarlarda ekilen daha bircok cesit de vardir).
Anneniz eger kabagi dilimlenmis halde aldiysa, kabagin butun haldeki seklini, yani hangi ceside ait oldugunu bilmek zor olabilir. Dediginiz gibi hibrit de olabilir ama dedigim gibi gosterdiginiz sekle sahip bir atalik cesit de mevcut. Hasat edeceginiz meyveler de buyuk ihtimalle tatli icin uygundur; zaten hasada az kalmis, olgunlasmasini bekleyip oyle koparin. Alıntı:
|
sizce bunlar dev kabak çeşidi mi
3 Eklenti(ler)
internetten vermiş olduğumuz siparişten gelen kabağımız büyümeye devam ediyor dev olacak diye bekliyoruz acaba dev kabak olup olmadığının hasat zamanından önce öğrenebileceğimiz özellikleri var mı, bilgisi olan paylaşabilir mi ? şimdiden teşekkürler.
|
Dev kabak lar ama tahminimce çok büyümeyecekler, tohum cinsinden dolayı. Büyüyenler daha orange renkte oluyor.
|
Alıntı:
|
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim; bir süredir şehir dışında olduğum için cevabınızı da kabakları da görememiştim:-) Yeni fotoğrafları ekleyeceğim. Kolaylıklar dilerim...
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, kabağın son hali bu. Annem çekirdeklerin yuvarlak, klasik adapazarı kabağından olduğu konusunda emin.
|
Bu da kabağın dişi çiçeklerinden birisi
|
1 Eklenti(ler)
Bugün kü büyüklüğü işte böyle benim devimin :)
|
Merhaba, forumda bir de spagetti kabak çeşitleri gördüm. bu kabak onlardan olabilir mi? bir de cehaletimi bağışlayın ama adapazarı kabağından böyle bir tür çıkabilir mi:-)
|
Cevap verebilecek kimse yok mu
|
Kabak önceki yıl etraftaki başka çeşitlerden hibridlenmiş olabilir.
|
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.:) Bir türlü anlamamıştım. Şimdi oldu.
|
Adapazari Kabagi derken ne kastettiginize bagli. Adapazari'nda yetisen ve sekli ve kabuk rengi sizin gosterdiginiz gibi olan bir baska kabak cesidi var. Spagetti kabak olamaz cunku onun turu farkli. Spagetti kabak Cucurbita pepo; sizin gosterdiginiz resimlere bakarak sizdeki kabagin Cucurbita maxima oldugunu tahmin ederim.
Alıntı:
|
Cevap için çok teşekkür ederim, benim adapazarı kabağından kastım rengi bu kabak gibi olan, üstten ve allttan basık, dilimli kabak çeşidi.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da kabağın son hali
|
1 Eklenti(ler)
Oldukça irileşti
|
Sararır mı acaba
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025