![]() |
fideden iyice mesafeli ekmenizde fayda var.
ben geçen sene normal bal kabağı ektiğimde tüm bahçeye bir anda yayıldı.. 1 haftada ne olduğunu bile anlaymadan ağaçların tepelerine, çitlerin üzerlerine heryere yayıldı.. özelliklede altındaki yabani otu temizleyebileceğiniz bir yerlere ekmenizde fayda var.. |
yazılanları okuyunca internetten
FRANSIZ KIRMIZI KESTANE KABAĞI sindirella balkabağı tohumu sipariş ettim. Acaba aldığım bu ürün de iyi bir bakımla sizlerin yetiştirmiş olduğu kabaklar kadar büyüyebilir mi? Yoksa bir kaç yerde gördüğüm Amerikan tohumları olmalıydı? |
Adapazari kestane kabaginin tohumlarini buldum, bugun ekiyorum...
|
Adapazari Kabagi Maceram....
Bu siteyi Google'da "adapazari Kabagi tohumu" ararken bulmustum. Adapazari kabagini da burada (Amerika'da ) baska bir siteden okumustum. Hanidir kabak tatlisi yemedigimi hatirladim, ekeyim mi ekmeyeyim mi, yerim yeter mi falan derken bir de bakmisim ki haldir haldir tohum pesinde kosuyorum. Kisacasi elin Amerika'lisi tereciye tere satti yani:)
Buradaki kis kabaklari (Winter Squash) veya Balkabagi (Pumpkin) tatli olarak pure kivaminda guzel oluyor, ya da yemek olarak (firinda ozellikle) kullaniliyor. Tatlimsi da olsa hos bir tad veriyorlarsa da hicbirisi Kestane Kabagindan yapilan Kabak tatlisinin yerini tutmuyor. Ben yemeklik kabak ne ekerim diye dusunurken (acikcasi sakiz kabaginin ne oldugunu bulmaya calisirken) karsima Adapazari Kabagi cikti, arastirirken bir de baktim ki tohum buraya seneler once gonderildigi icin seneler icinde meraklisi arttikca artmis. Ove ove bitiremiyorlar, eken herkes ertesi yil bir daha ekiyor. Tutulmasinin en buyuk sebepleri; 1- Kalin kabugu sebebiyle cok dayanikli (hem mevsime karsi hem de zararlilara). Burada icine kurt girer, kamplumbaga yer, sincap didikler, geyik cigner, Possum (keseli sican??) kemirir yani zararlidan bol yok... 2- Tadi buradakilerin hepsinden daha tatli (ben sahsen butun kabak cesitlerini denedim diyemem ama su ana kadar denediklerimin icinde yanina yaklasan olmadi, bu goruse katiliyorum) 3- Cok guzel verim aliniyor. Burada aldigim bilgiler isiginda; kabaklarin icinde bir tanesi cok buyumeye baslayinca digerlerini kopariyorlar (bunlari da firinda yag, baharat ve biraz peynirle de pisirebilirsiniz) ve yemeklik olarak kullaniyorlar. Her koke 1 tane en cok 2 tane birakiyorlar. Zaten fide de kaldiramayacaklarini dokuyormus. Bazilari sikayet ediyor (cok buyuk oluyor, testere ile kesmesi bir dert, tuketmesi bir dert, buzlukta saklamasi bir dert diye) o zaman diger kabaklari eleme yapmadan kendi haline birakiyorlar 3-4 tane orta buyuklukte olsun, butun kis kesip yensin ve kullanimi kolay olsun diye. Kabagini kazara kurekle cizen birisi kabagina kiyamamis ve kalin gumus koli bandi ile kapatmisti, o kadar kiymetli yani. (Toprakla sivayan arkadasin yazisini okuyunca aklima geldi, hem gulumsedim, hem hakverdim) Tabii ki kabak o banti da patlatacak kadar buyumus ve icine sinekleri doldurmus sonunda... Bana tohumlarimi burada Seattle'da yasan Jim diye birisi gonderdi. Ona da Istanbul'da yasayan baska bir Amerika'li gondermis seneler once, derken bizim Adapazari Kabagi severler kulubu kurulmus, simdide buyumeye baslamis:) Adamcagiz her gordugune tavsiye ede ede sonunda bir suru insani ikna etmis, eken "her sene mutlaka 2-3 tane ekiyorum" diyor. Bana da 50'den fazla tohum gonderdi. Yeni ektim, bakalim bu sicakta olurlar mi diye merak ediyorum. Yerim kalmamisti domateslerin arkasina diktim artik birinin suyunu az oburununkini bol derken idare edecegiz herhalde. Sevgiler Ebru |
Bal kabakların çekirdeklerini direk bahçeye ekebilirmiyiz
|
Alıntı:
|
Kompost çukuruna kabak ekimi.
Alıntı:
üretim ve uygulama |
Sayın epsody, emeğinize ellerinize sağlık, kimbilir kendi yetiştirdiğiniz kabağın tatlısı ne lezzetli olmuştur. ben bu yıl ilk defa deneyeceğim.İnşallah başarılı olabilirim.Sonuçları paylaşırım:))
|
arkadaşlar dev balkabağı üretmek için hangi tohumu kullanmalıyız? Satın alabileceğim bir yer var mı?
|
Arkadaşlar, gübre çeşitlerinin özelliklerini bilmeden gübreleme yapmak son derece sakıncalıdır. Gerçi sitemizde http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ulama/1356.htm adresinde gübre özelliklerinden bahsediliyor ama ben yine de MEGEP ve EĞİRDİR BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ' nün web sitelerinden edindiğim bilgileri özet olarak aktarmak istiyorum. Öncelikle azot=dal, fosfor=döl, potasyum=bal anlamı taşıyor. Konuyu azıcık daha açarsak, azot bitkinin yeşil aksamını ve gövde gelişimini sağlıyor ve meyvenin iriliğini sağlıyor. Fosfor, bol çiçeklenmesini ve döl tutmasını sağlıyor ve saçak kök oluşumunu sağlıyor. Potasyum ise meyvenin kalitesini artırıyor ve meyveye o meyve için gerekli tat, koku ve lezzetini veriyor.
Bunları buraya neden yazdım. Onu belirteyim. Yukarıda kabak fidelerini gübreleme de süper fosfat ve azot gübrelemelerinden sadece bahsediliyor. Ancak potasyum gübrelemesi es geçiliyor. Eğer sadece fosfor ve azot gübrelemesi yaparsanız bol döl dökümü ve iri kabak elde edebilirsiniz ama kabaklarınız tatsız olur. Yetiştirdiğiniz kabaklarınızda gerekli lezzet ve tadının da olabilmesi için potasyumlu gübreyi ihmal etmeyin. |
Arkadaşlar Selam
Bu sezon da başlıyor. Elimde orijinal "Dill's Atlantic" tohumu vede kendi 2011 mahsulü dev-kabak tohumlarım var. İlgilenenlere duyururum. Ayrıcana çeşitli yurtdışından gelmiş orijinal kabak, susak ve süs kabağı tohumlarım mevcut. Yerli olarak ta yemeklik Hatay Kabağı tohumlarımda var. |
Sayın capitano,iyi günler
Ağaçlar net te gezinirken yukarıdaki mesajınızı gördüm. Eğer hala dağıtıma devam ediyorsanız tohumlara ben de talibim. Teşekkürler. |
Arkadaşlar ballı balkabağı diye bir tür var acaba aranızda daha önceden bu türü yetiştiren var mıdır?
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...mUno1TV8Ak-l1g |
Her tohumcuda bu kabak tohumundan vardır. Adapazarı Balkabağı.
|
Arkadaşlar bal kabağı belirli bir zaman sonra güneş görmesin deniyor neden acaba?
|
Bence sıcak et gelişmesini engelliyor. Zaten genelde kendi yaprakları kapıyor. Ben dev kabakların üzerine saman, **** gölgelik yapıyorum.
Esasında yüksek rakımlarda kabak gelişimi daha iyi oluyor. |
Alıntı:
|
Bana adrs bilgilerini ulaştırın salı günü kargoya vereyim.
|
Alıntı:
|
Balkabağı, susak, istiridye kabağı(Kızartmalıkmış) bunların çiçekleride birbirine benzermi?
Balkabağının çiçeğinden yumurtalı omlet yapıyordum nefis oluyordu. Şimdi korkuyorum sarı çiçekli diye karıştırıp pişirirsem zehir etkisi filan yaparmı diye. Susak yaprakları kabağa benzettim çiçeğide benziyormu acaba? Birde mini kabaklar var sarı onlarında çiçeği balkabağınınki gibi yenirmi? Mutlaka kabak sarı çiçekleri yağda kavurup yumurta kırın sakın ziyan etmeyin midye gibi harika lezzetli oluyorlar. |
Sn. capitona,susak ve süs kabağı tohumu hala varsa yollayabilir misiniz acaba?
|
Var yollayabilirim. Adres bilgilerinizi ulaştırın lütfen.
|
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım
nisan ayında pet bardaklara bal kabağı ektim daha sonra fide olunca bahceye aldım bir anda gelişti şaştım kaldım bahçeyi sarıverdi bir anda karpuzlara ulaşınca cevirdim yönlerini tam meyve vermeye başlamıştıki yapraklar böcek yeniği gibi oldu kök kısmındaki yaprakların hepsi öldü diğer taraflar yem yeşil ama meyvelerde öldü neyle ilaçlıycam ben bunları nolur yardım edin (bu arada mardin dargeçitteyim ve burası çok sıcak oluyor 4 günde bir akşam suluyorum sulamadamı bir hata yapıyorum yoksa ilaçlamammı gerek) |
Alıntı:
|
Doğru yapmışsınız döllemeyi. Ben dev kabaklarımın dişilerii saç-klipsi ile kapıyorum ve döllemeyi elle yapıyorum. Biliyorsunuzdur kabaklarda dişi ve erkek var. Erkeklerin döllerini dişilere sürterek döllendirme gerçekleşir.
Fazla su da kabağın gelişmesini sağlar ama meyve oranını düşürür. |
3 Eklenti(ler)
resimleri ekledim arkadaşlar tekrar bakabilirseniz sevinirim tozlaşmasa meyve olmazdı meyve oldu fakat birden kurudu :(
|
2 Eklenti(ler)
Kızartmalık kabak ve balkabakları
|
1 Eklenti(ler)
kabaklarım bu sene bir hayli fazla olacak galiba..:)
|
bu seviyeden sonra benimkler solup cürüyor nedeni ne olabilir arkadaşlar bilen varsa nolur yardımcı olsun
|
Alıntı:
Emin olmamakla birlikte fazla sulamadan veya kalsiyum eksikliğinden kaynaklanabilir diyebilirim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025