agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Sebze üzerine sohbetler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/1721.htm)

faris 07-09-2006 12:12

Alıntı:

bir tür karnı yarık yemeği var..
"Çarık"..etli ve pirinçli iç topan patlıcana doldurulup, köze gömerek pişirilir..
"Çarık" isimli bir patlıcan yemeği duymamıştım. Şu odun ateşinde ve güveçte yapılan bulgur pilavı gibi ilginç bir yemeğe benziyor.

Sizin oralara has yöresel yemekler olmalı bunlar...

memet 07-09-2006 12:17

Fırsat bulursan Çarık yapmayı dene. Patlıcan közlenmiş gibi oluyor. Çok farklı ve lezzetli, tek sorun yapması ve pişirmesi vakit alan eziyetli bir yemek. istersen tarifini verebilirim

aybala 07-09-2006 12:48

sebzelerden sorumlu, kabak kabuğu şapkalı kar tavşanı bu konuya ne der bilmiyorum ama içimden bir ses bu tarifleri başka bir konu başlığında yazmanız gerektiğini söylüyor...

cemada 07-09-2006 19:20

içindeki ses haklı mıncıklık sincap.
siz ikiniz! duydunuz bizi, hemen toparlayıp uygun yere yazın tariflerinizi!

cemada 07-09-2006 19:23

bu kalp yürek işleri yordu beni de biraz gevşettim dizginleri. bir kendime geleyim yazmayanlara cezadan geçilmeyecek ortalık.

faris 07-09-2006 22:12

Karnıyarık yapmak için başladım bu sabah. Patlıcanları alaca soydum.
Tavada bütün olarak kızarttım ama sonra patlıcan musakkaya çevirdim işi.
Karnıyarıkla uğraşmak zor geldi. İçinde patlıcan varsa bir şey farketmiyor benim için... Ha karnıyarık ha musakka :)

Topan patlıcanla yapılan şu pirinçli çarık yemeğinin tarifini de öğrenmek isterim elbette.

faris 07-09-2006 22:16

Bu herbiri orta boy kavun kadar olan şişman patlıcanlara bizim burada tophane patlıcan diyorlar. memet topan demiş. Başka bir adı var mı bu patlıcanların acaba?

Bir kaç kez pazardan alıp kızartma yaptım bu patlıcanları... Normal ince patlıcanlardan daha lezzetli oluyor ve üstelik fazla yağ çekmiyor.

memet 07-09-2006 22:36

ben sebzeler.org'a tarif edip geleyim

faris 08-09-2006 09:49

Köze gömülmüş topan patlıcanı dolması veya yerel adıyla çarık...
İnsanın ufkunu açıyor böyle tarifler, beynini temizliyor, tazeleyip yeniden doğuruyor valla :)

Bir tek sana günaydın memet.
Diğerlerine karşı sessizlik hakkımı kullanıyorum :)

Enfantin 26-11-2006 06:16

Merhabalar;

Bu topigi hayatim boyunca hic bir zaman unutmayacagim. Cunku bu topikte ben o muhtesem domatesi, nasil soyleyim, yani domateslerin domatesini,yani domateslerin en bisini gordum, hatirladim ve iste benim yillardan beri hic unutmadigim domates buydu ve zaten domates budur!
Ben yaklasik 22 yildir yurtdisindayim ve eskiden "pembe domates" mi deniliyordu bunu hic hatirlayamiyorum, ben sadece domatese, domates denildigini hatirliyorum. Burada tanidigim yabancilardan Turkiye'ye gidenlere hep domates yemelerini tavsiye ederdim ki domatesin nasil bir sey oldugunu anlasinlar diye, nasil kokusu oldugunu ve tadininin nasil baska bir tad oldugunu, donduklerinde de sorardim onlara domates yediniz mi diye, onlarda bana " oohh mutfaginiz cok harika, mukemmel!" gibi gereksiz seyler soylemelerinden anlardimki o domatesten yememisler.

Birgun Turkiye'ye gidip gelen arkadaslarimdan birinden bana domates getirmesini rica ettim, arkadas sasirdi ve gulerek, dalgami geciyorsun ya sen dedi, oradaki domateslerle buradaki domatesler ayni, hic bir farki yok ki demisti.
Ilk defa iki yil once Turkiye'ye geldigimde arkadasimin soylediklerinin dogru oldugunu anladim ve cok uzulerek kizkardesime, domatesler ayni avrupadaki domatesler gibi dedim, evet, o eski domateslerdeki tad ve koku yok artik dedi.

Butun bunlari, nasil sevindigimi anlatabilmek icin anlattim. Seneye Turkiye'ye geldigimde, ben Turkiye'yi elek elek ler bulurum artik ben o domateslerin domatesini:-)

Bu topigi acan Sayin Cemada'ya ve bu topikte pembe domatesleri gundeme getiren sayin Vildan hanim'a, o guzel domateslerin fotograflarini koyan Hasan bey'e vede "senin aradigin, unutamadigin domates, iste bu domates" dercesine bu domateslerin tadindan ve kokusundan israrla bahsetmis olmasindan dolayi Faris bey'e sonsuz tesekkurler, iyi ki varsiniz!

Hepinizi saygiyla selamliyorum:-)

memet 26-11-2006 09:51

pembe domatesin tohumunu paylaşmak için çalışmamız olacaktı . sayende onu da hatırlayalım..

lerdemir 04-12-2006 20:28

EVVvVveeeettttt....

Hani nerede tohumlardan üç-beş numune? Alalım ki çoğaltalım...

Aynen "mum çiçeği"ndeki gibi, değil mi sevgili memet?


Saygılar

lerdemir 07-12-2006 23:06

Hanii nerdeeeeee?? Pembe domates tohumu nereden edinilebilir acaba?Bir fikri olan arkadaş yok mu ?

cemada 12-12-2006 12:39

Vallahi bende hiç yok pembe domates tohumu. Veren olsa da almam zaten. :)

fishbowl 18-12-2006 09:09

bu forumun amacı nedir, en azından bu konuda bilgi alabilir miyiz lütfen?

Mahmut Leventoğlu 18-12-2006 09:21

Bu forumun amacı başlangıçta ki gibi GÜNAYDIN idi arkadaşlar kendilerini kaptırmışlar.:(

Oğuzhan 18-12-2006 09:27

HERKESE GÜNAYDIN
Her gününüz aydınlık olsun.

malina 18-12-2006 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fishbowl (Mesaj 60371)
bu forumun amacı nedir, en azından bu konuda bilgi alabilir miyiz lütfen?

Profilinizi böyle doldurmuşsunuz:

Yer:
istanbul
Meslek:
öğrenci
İlgi alanları:
müzik
Biyografi:
yuh artık

Sizin amacınız ne önce onu söyleseniz?

Mahmut Leventoğlu 19-12-2006 09:03

Ben soracaktım fakat Malina hızlı davrandı ve iyi yaptı.Genç arkadaşlar sanki okulda birbirleri ile konuştukları gibi kullanmaya çalışıyorlar sitemizi.İyice tanımadan akıllarına estiği gibi davranıyorlar.

Mahmut Leventoğlu 20-12-2006 08:05

Günaydın arkadaşlar.

Oğuzhan 20-12-2006 08:52

Günaydın

Mahmut Leventoğlu 20-12-2006 09:10

Sevgili Elfogi
Kuzu Kokusu et ve tavukta az atınca çok lezzetli oluyor. Kurabiye tarzı yiyeceklerde de kullanıldı inan çok lezzetli oluyor. Değişik bir aroması var.

some_at 20-12-2006 09:26

:d
 
Günaydın.

Oğuzhan 20-12-2006 18:08

Mahmut Abi
Hemen deniyecem.Kurabiyeyi merak ettim.

TaFLaN 21-12-2006 05:30

Günaydın.

Oğuzhan 21-12-2006 08:58

Gününüz Aydin Gönlünüz Zengin Olsun

turunç 21-12-2006 09:51

Günaydın olsun tüm dostlara....

Oğuzhan 22-12-2006 08:44

Gün Başlıyor.....
Herkese Günaydın.....

Mahmut Leventoğlu 22-12-2006 08:52

Herkese günaydın. Haftanın bu son gününde kolaylıklar dilerim.

TaFLaN 22-12-2006 08:52

G ü n a y d ı n


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025