agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Sebze üzerine sohbetler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/1721.htm)

cemada 29-08-2006 11:14

:o

bonzai yetiştirmen, onları sevmen çok hoş. devam et genç dostum.

cengin 29-08-2006 11:16

Günaydın, biraz geç bir günaydın oldu, sabah site açılmadı. Ben de sebzeler.org için yazı yazdım:)

yazım yanlışları bulaşıcı olabilir mi?:(

cemada 29-08-2006 11:20

Ben de onları yayına aldım:o

said_man 29-08-2006 11:38

Teşekkür ederim cemada elimden geldikce bonsailerim ile ilgileniyorum çok hosuma gidiyor daha onceden başlayacaktım ama ne nasil gibi düşüncelerden dolayı başlayamadım ve sonunda bu siteyi buldum. Üye oldum ve burda yapılan hizmet çok fazla herkese teker teker teşekkür ederim.

pene 29-08-2006 11:47

günaydın..

Ardindan baktim dünyaya
Yesil otlagina günaydinlar kattim
Memenden düstüm avcuna
Kalbimdeki topraklara yattim

çagirdim seni yanima
Hep ama hep çagirdim... Uykularima
Murdem Yas Lahoya, Lahoya
Murdem Yas Lahoya

malina 29-08-2006 13:28

Ne işimize yaracak bilmem ama konu ilginç geldi :)

Fire oranları 1

Fire oranları 2

cemada 02-09-2006 00:45

İyi geceler arkadaşlar

Sabah benden önce ilk gelene günaydınla başlama görevi veriyorum.

cengin 02-09-2006 07:16

Günaydın :))

arsakay 02-09-2006 07:53

Günaydın Cengin, Darkyes :)

cengin 02-09-2006 07:57

Günaydın:)

DarkYES 02-09-2006 08:28

Forumun erken gelip geç gidenleri :)

Kahvehanede niye yoksunuz!?!

cemada 02-09-2006 10:12

günaydına yetiştim:)

arsakay 02-09-2006 13:13

Bir sorum var.
Böyle sorular sorunca kendimi kötü hissediyorum.
Pilli'ye giriş yaptım ama sebzeler.org görünmüyor.
Eeee??? :(

arsakay 02-09-2006 13:40

İkinci bir soru!
Sebzeler.org'a girip "giriş" yapmaya çalışıyorum.
"Sizi sebzeler.org'a tanıtıyorum..." yazıyor, yazıyor, yazıyor,...
Sonuç yok. Eeee? :(

memet 02-09-2006 17:20

ben şimdi açtım herhangi bir sorunla karşılaşmadan sebzelere yönlendirdi..

memet 02-09-2006 17:22

Benim vejetaryan yazım eski bozuk şekliyle duruyor tekrar düzelteyim mi?
Cemada ne dersin?

cemada 02-09-2006 20:10

memetciğim,
gerçekten anlamadım bu sorunu. sanırım bir şeylerle oynadılar pilliden, sebzelere de yansıdı.
şimdi saat 21:10 daha yeni geldim ve sebzeleri açmadım.
henüz yazmadıysan ben onları siletim sen yeniden yaz.

cemada 02-09-2006 20:11

sebzelerde giriş için bir sorun yok arsakay.

memet 03-09-2006 03:32

sabahın erken saati balıkçılar geri dönmek üzere...
sebzelerdeki yazımı sil ben tekrar ekleyeyim dil felaketi ortadan kalksın..

Darkyes anca uyuyabildi benim çenemden..altı ay çene yapan birini aramaz artık..
herkese günaydın..

cengin 03-09-2006 07:11

Günaydın:)

cemada 03-09-2006 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet
sabahın erken saati balıkçılar geri dönmek üzere...
sebzelerdeki yazımı sil ben tekrar ekleyeyim dil felaketi ortadan kalksın..

Darkyes anca uyuyabildi benim çenemden..altı ay çene yapan birini aramaz artık..
herkese günaydın..

Darky'nin değil senin uykusuz kalman gerekiyordu bence, ama beterin beteri var demek ki:)

Dün akşam sildim yazıyı, sen ekle yeniden bakalım ne olacak.

Günaydın cengin ve herkes :)

cemada 04-09-2006 08:18

Günaydın herkese

Ey 4 Eylül! Neler getireceksin bugün bize?

arsakay 04-09-2006 08:36

Günaydın :)

cengin 04-09-2006 09:43

Günaydın:)

faris 07-09-2006 11:38

Uzun zamandır alıp başımı balığa gidemedim. Fena halde canım sıkılıyor. En son 4 ay kadar önce, yaklaşık 2 kiloluk bir aynalı sazan çekmiştim. Onunla çektirdiğimiz fotoğrafa bakarak avunuyorum bu günlerde...

Evden kovacaklar diye, eskisi gibi Kırmızı'ya da takılamıyorum üstelik. En son sızıp kaldığımda kanapeyi yakmıştım. Üç gün, ceza olarak hiç kimse konuşmadı benimle...

Günaydın demek de içimden gelmiyor. Yarın olacak ve yeni bir günaydın demek gerekecek... Her gün herkese, günaydın günaydın demek de çok sıkıcı...

Dolapta bir kilo kadar patlıcan var. En iyisi gidip kendime karnıyarık yapayım. Ama mutlaka dana kıyması olmalı içinde, yoksa tadı olmuyor.

faris 07-09-2006 11:43

En sevdiğim sebzelerin başında patlıcan gelir. Dışarıda bir lokantaya bile gitsem ilk işim "patlıcanlı bir yemek var mı?" diye sormaktır.

Burada yazarken bir taraftan da patlıcanları alacalı olarak soyuyorum mutfakta... Sonra onları az yağlanmış bir tepside, bütün olarak her tarafı hafif sararıncaya kadar kızartacağım. Sonra da fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerinde biraz dinlendireceğim.

faris 07-09-2006 11:51

Nedense patlıcanlı yemek tariflerinde, hafif acımsı tadının kaybolması için, patlıcanların soyulduktan sonra tuzlu suda 15 dakika kadar bekletilmesi gerektiği yazıyor. Ben buna katılımıyorum. Çünkü patlıcanı ne zaman kızartmadan önce tuzlu suda beklettiysem istediğim sonucu alamadım. Hemen her seferinde, patlıcanlar sert kalıyor ve mantarımsı -küflü gibi- bir kokusu oluyor. Bu yüzden artık, patlıcanları tuzlu suda bekletmeden tavaya koyuyorum. Üstelik patlıcan tuzlu suyu emdiği için, kızartırken patlıyor ve etrafa çok fazla yağ sıçratıyor.

faris 07-09-2006 12:05

Karnıyarık iki şekilde yapılabiliyor; birincisi geniş tabanlı kapaklı bir tencerede ve kısık ateşte ocağın üzerinde , ikincisi fırın tepsisinde ve üzeri kapatılmadan fırında...

memet 07-09-2006 12:08

bir tür karnı yarık yemeği var..
"Çarık"..etli ve pirinçli iç topan patlıcana doldurulup, köze gömerek pişirilir..

faris 07-09-2006 12:08

Ben karnıyarık yaparken genellikle fırını tercih ediyorum; çünkü ısının her tarafa dengeli şekilde yayılmasından dolayı daha iyi pişiyor ve patlıcanların dibinin tutması, yapışması tehlikesi azalıyor.

Her iki şekilde de karnıyarık yapmayı denedim ve en iyi sonucu fırında aldım.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025