![]() |
yaprakları soğuktan bozuluyor, bir kısmı dökülüyor bir kısmı da kurumuş olarak üzerinde kalıyor
|
Üç metre boyunda Momordica cochinchinensis' im var.
Kışın eve almam şart. Sn.agozce çelikleme için acaba mevsim uygun mu? Uygunsa çelikleri kaç göz olarak kesmek gerekiyor, köklendirici kullanmak gerekir mi? USDA zone bilgisini paylaşırmısınız? Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gac meyvesi
Eklenti 413902 Eklenti 413903 Sevgili agozce' den gelmişti. Anne bitki kurtuldu ancak köklendirdiğim iki çelik malesef kavruldu. Meyve görme umutları başka bahara ertelendi. |
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklandı.
Eklenti 419910 Tabi bitkim tek olduğu için tozlaşma olmayacak ve meyve alamayacağım.:( Hayırlısı. |
1 Eklenti(ler)
|
merhaba jezebel benimde bugün çimlendi gac ama bitane izmir kışın soguk oluyor acaba dışarıda dayanırmı bilgilerinize ihtiyacım var ve hızlımı gelişiyor güneş severmi
saygılar |
Mart ayının başına kadar evdeydi, sonra balkonda baktım.
Benim bitkim erkek çiçek açtı. Dişi bitkiden çeliğe ihtiyacım var, ancak verebilecek üye nisandan beri siteye uğramıyor.:( |
inşallah benimki dişidir siz bana erkek bende dişi çelik veririm peki nezaman çiçek acıyor ve benim avakado saksısının içinden çıktı topragı avakadonun üzerine dökmüştüm :D
|
Bana hediye geldi, yaşını bilmiyorum.
Geçen sene açmadı, bu sene de her gün bir çiçek. Sevgili agozce hediye etti. Şu aralar siteye pek girmiyor. |
anladım yani passiflora gibi 2. senesinde ciceklenmeye baslıyor nasipse bu hafta urlayya yolculukları olucak gac fidanım :)
|
Bu gün öğrendim ki bu bitkinin meyvesi Budist rahiplerin kıyafetlerini boyamak için kullanılıyor.
Budistlerin cüppeleri o yüzden turuncu. Bana enteresan geldi, paylaşmak istedim.;) |
Çok ilginç bir bitki.... İnşallah bunu da yetiştirmek nasip olur.
|
Benim tohumdan nasıl ekileceğini anlattığım videoyu bu linkten izleyebilirsiniz https://youtu.be/JjBdkN-OXX0
|
4 Eklenti(ler)
İnternetten kısa bir araştırma yaptım tohhum.com üzerinden 1 tane tohum aldım malum genelde internette taze tohum bulmak kolay olmuyor.
|
3 Eklenti(ler)
Kış şartlarında ev içinde 10 günlük gelişim harika
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
5 Eklenti(ler)
2020 yılı GAC meyvesi :
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025