![]() |
sn. agozce sizin gonderdiginiz 3 gac bitkisinden 2 tanesi tuttu (en iri olan tutmadı) şu an 1'er metre sürgün verdiler.
Benim bitkilerden bir tanesi sürekli çiçek açıyor. yukaridaki resmi olan çiçek, bu çiçekler erkek çiçek, yani bitkinin bir tanesi kesin erkek, diğeri daha hiç çiçek açmadı, aslında onunda dişi olmasını umuyorum inşallah çiçek açınca resmini yükleyeceğim. internetteki resimlere ve görüntülere göre erkek bitkiler onlarca çiçek açıyor, dişi bitkilerde çiçek dökümü çok az oluyor, inşallah diğeri dişi çıkar. |
Gac dişi çiçekler
5 Eklenti(ler)
bu fotograflar internet sitelerinden ve youtube'dan
|
Gac meyvesi erkek çiçekler
2 Eklenti(ler)
erkek çiçekler bir kesenin içerisinden çıkıyor, çiçek açtıktan bir gün sonra düşüyor
|
Benimkilerden büyük olanda da 5 tane erkek çiçek açmıştı.
|
***.. Bu GAC meyvesinden bende yetiştirmek istiyorum yardımcı olabilirmisiniz...
|
2 Eklenti(ler)
Momordica cochinchinensis yoldan geldi.
Eklenti 317876 Eklenti 317877 Boyu beklentilerimin çok üstünde çıktı. Gönderen arkadaşa bu ve diğer bitkiler için teşekkür ederim. Kredisine kredi eklenmeye devam ediyor:rolleyes: |
Sevgili arkadaşım, bence uyum sağladı çünkü iki gündür uzamaya başladı.
Yaklaşık olarak 25 cm uzama var. Once sarsılmıştı, termal şok yaşadığını tahmin ediyorum, sonra toparladı. Gac meyvesi, bu sene belki nasip olmaz, ama seneye mutlaka;) |
Dilerim öyle olur. Çok nazlı değil,öğle güneşinden korunursa kolay büyüyor.Tırmanma ipleri müthiş güçlü.
2 tane yan sürgünü diatomitte ve sera ortamında köklendirip, yanına ekersen daha fazla şansın olur bence. Dişi ve erkek çiçek aynı bitkide olmayabilirmiş.. Çağatay'ınkiler ne durumda acaba? |
5 Eklenti(ler)
Şehir dışındayken daha önce hiç çiçek açmayan gac bitkisi resimdeki çiçeği açmış bugün gördüğümde bu haldeydi, daha önce netten bulduğum fotograflar gibi degil, bu çiçek de bir kabın içinden çıkmış gibi, dişi çiçek olabilir mi bilmiyorum.
|
Alıntı:
Çiçeği geçmiş. |
Bence de meyve bu, harika....
|
akşam kontrol ettim, dişi olarak düşündüğümüz bitki üzerinde 3-4 tane daha açılmamış kese var, çiçek keseleri açınca, erkek çiçekten alıp el ile tozladıktan sonra resimlerini eklerim inşallah.
|
1 Eklenti(ler)
|
Tabi ki de olacak...Sarılıcı ipleri çok kuvvetlidir. Sarılacak bir şey bulursa ancak keserek kurtarabilirsin...:))
|
5 Eklenti(ler)
yeni dişi çiçekler açmaya başladı, erkek çiçeklerden alıp el ile tozlama yaptım.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda yeni açmaya başlayan çiçekler
|
çok güzel değişik ilğinç meyveymiş, inşallah meyvesi olgunlaşırda emekleriniz boşa gitmez.
|
4 Eklenti(ler)
el ile tozladıklarımdan sadece bir tanesi tutmuş,
|
tebrik ederim...
|
dişi çiçekler açmaya başladıktan sonra erkek çiçekler tamamen bitti, daha önce buzdolabına sakladığım erkek çiçeklerden tozlama yaptım ama hiçbiri tutmadı. sadece resimdeki meyve var, bu meyvenin olgunlaşması da 6 ay sürüyormuş, tutan meyveden de çok umutlu değilim bakalım ne olacak.
Şu an dişi çiçekler açmaya devam ediyor ama hiç erkek çiçek yok |
Onun için 10 kök ten fazla ekim öneriyorlardı demekki.
Acaba erkek çiçeklerin polenleri nasıl saklanır öğrensek de denesek ... veya 8-10 tane çelikleme yapmanız gerekiyor Çağatay bey. Diatomitte çok kolay kökleniyor, bence deneyin. |
Alıntı:
|
Ben diatomit denilen madde ile köklendirdim. (Miğroslarda kedi kumu( Charli) olarak satılıyor. Çok ucuz). Bir pet şişeyi alttan 3, 4 delik açtım. 3,4 bogumlu çeliklerin yarısına kadar tozunu iyice yıkadığım ıslak diatomitten doldurdum. Delik olmayan bir şişenin içine pet şişeyi oturttum. Dıştaki şişeye 5 cm. kadar su koydum. Şişedeki su bitmeden ekleme yaptım. Sıcak ve gölge bir yerde kısa sürede köklenmişti.
Kökler çokğalınca toprağa aktardım. Deneyin olmassa bana çelik yollayın, ben size köklendirip yollayayım..:) |
5 Eklenti(ler)
gac meyvesini kopardık tadına baktık, hiçbir tadı yok koku da yok, ne tatlı ne tuzlu ne ekşi hiç tat yok
|
Aaaa çok ilginç. Neden acaba? Orjinali de böyle midir?
Neyse görmek yine de güzel...ilaç niyetine yiyin...İlacın da tadı yok, hatta kötü..:)) Tohumu hemen ektiniz mi?..:)) |
tohumlar duruyor, yanlışlıkla çöpe atılmış son anda kurtardım, tohumların baharda ekilmesi gerekiyor, şimdiden ekilirse çürürler.
bu bitki çok hızlı uzayıp gelişiyor baş edemez hale geldik, konu komşunun evine dadandı, ağaçları istila etti, ince uzun bir çam ağacını tamen sardı yağmur ile iyice ağırlaşan ağaç neredeyse devrilecek hale geldi |
Çagatayyücel tebrikler! ilk kez sayenizde Adana da yetiştiğini gördüm,1 tane tohum varsa talip olsam:)
|
tek tohumla olmayacağı kesin hatta bir erkek bir dişi bitkiyle bile meyve almak zor. zamanı gelince çelik göndereceğim isteyenlere ama bitkinin yetişebileceği şehirlere
|
geçen sene erkek bitki ilk çiçeklerini temmuz ağustos gibi açtı, bu sene ise mayıs ayı olduğunda çiçek açmaya başladı eylül ayında çiçekleri tamamen bitti
dişi bitki ise ilk defa bu sene çiçek açtı o da temmuz sonlarındaydı, seneye ikisi beraber mayıs ayında çiçek açmaya karar verirlerse meyve sayısı fazla olur. |
Tohumlar ne kadar taze ekilirse, çimlenmesi o kadar kolay oluyor.
Çok büyüyorsa budayarak kontrol altına alabilirsiniz Çağatay bey. (Mümkünse baharda çelik bende isterim.) Aslında üzüm asması gibi düşünüp ekilmeli...Bir çardağa sardırmalı bence. Kışın yaprak döküyor mu? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025