agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Malabar Ispanağı (Basella alba Red Stem) (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/10142.htm)

Jezebel 05-06-2018 10:10

Evet kesinlikle öyle, güneşe alın, gübre verin :)
Az biraz cılız kalmışlar.

AkisSoftware 05-06-2018 12:18

Valla ben bunun tohumunu ne diyerek aldım bilmiyorum :) Sadece çok aşırı derecede sitillendiğini gördüm saksı değiştirirken. Ne umduk ne bulduk :) Ama ıspanağı seven biri olarak (sormadan yiyipte zehirlenmeyelim diye bir girişimde bulunmamıştım)
bir deneme yapabilirim bu iftarda :) Teşekkürler bilgi ve ilgileriniz için.

kerkenez 06-06-2018 08:15

Ben artık tohumdan yetiştirmeyeceğim. Mutlaka geçen yıl dökülen tohumlardan yenileri çıkıyor. Çıkan yerden alıp istediğim yere aktarıyorum.

AkisSoftware 06-06-2018 08:21

Çok yıllık bir bitkimidir peki? Yani ağaç gibimi yoksa her sene ekmemiz mi gerekecek yeniden?

its_just_a_ride 06-06-2018 11:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1542369)
Çok yıllık bir bitkimidir peki? Yani ağaç gibimi yoksa her sene ekmemiz mi gerekecek yeniden?

Yeriniz varsa bahçede bir yere sardırarak yetiştirin. Metrelerce gelişebilen bir bitki. Sıcak iklimlerde çok yıllık, ancak Türkiye'de sezon sonu ölür. Yeriniz yoksa da şimdiden hasat edebilirsiniz. Ancak Sn. Jezebel'in dediği gibi ışıksız kalmışlar. Yapraklarınız ışık alırsa yemyeşil olacaktır. Kolay gelsin.

AkisSoftware 06-06-2018 14:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1542390)
Yeriniz varsa bahçede bir yere sardırarak yetiştirin. Metrelerce gelişebilen bir bitki. Sıcak iklimlerde çok yıllık, ancak Türkiye'de sezon sonu ölür. Yeriniz yoksa da şimdiden hasat edebilirsiniz. Ancak Sn. Jezebel'in dediği gibi ışıksız kalmışlar. Yapraklarınız ışık alırsa yemyeşil olacaktır. Kolay gelsin.

Cevabınız için teşekkürler. Işığa çıkardım bir kaç güne kadar gübre de vereceğim. Tohumunu almak için ne kadar süre beklemek gerekiyor? Çiçek falanmı açıp tohum veriyor aceba?

its_just_a_ride 06-06-2018 22:50

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1542407)
Cevabınız için teşekkürler. Işığa çıkardım bir kaç güne kadar gübre de vereceğim. Tohumunu almak için ne kadar süre beklemek gerekiyor? Çiçek falanmı açıp tohum veriyor aceba?

Aşağıdaki gibi büyüyecek.

Eklenti 675803

Tohumu da gövdenin üzerinde üzümsü şekilde büyüyor. Sezon sonuna doğru alabilirsiniz tohumunu.

Eklenti 675804

soganlibitkiler 07-06-2018 09:38

merhaba tohumları nereden temin ettiniz

AkisSoftware 08-06-2018 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi soganlibitkiler (Mesaj 1542452)

Merhaba. Bana soruyorsanız inanın ben hatırlamıyorum. Bir tek bilmediğim tarçın ağacı tohumu almıştım ama onun olacağını zannetmiyorum...

its_just_a_ride 08-06-2018 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi soganlibitkiler (Mesaj 1542452)

Bu sezon için düşünüyorsanız zengarden'da bulma ihtimaliniz var. Ancak aceleniz yoksa sene sonunda tohum paylaşım etkinliğinde paylaşırız.

AkisSoftware 30-06-2018 15:46

Bu malabar ıspanağı nasıl bir bitkidir yani normal ıspanakla karşılaştırdığımızda tecrübesi olanlar için soruyorum tadı kokusu nasıl bir bitki? Ekip yetiştirmeye değermi yoksa ıspanak daha mı iyidir? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Ayrıca elinde tohum olup paylaşma imkanı olan varsa lütfen irtibata geçebilir mi? Teşekkürler.

Jezebel 03-07-2018 07:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1544082)
Bu malabar ıspanağı nasıl bir bitkidir yani normal ıspanakla karşılaştırdığımızda tecrübesi olanlar için soruyorum tadı kokusu nasıl bir bitki? Ekip yetiştirmeye değermi yoksa ıspanak daha mı iyidir? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Ayrıca elinde tohum olup paylaşma imkanı olan varsa lütfen irtibata geçebilir mi? Teşekkürler.

Normal ıspanak tabi ki çok daha lezzetli.
Sadece sarılıcı olması dolayısı ile bunun üzerinde toprak, çamur olmaz.
Temizlemesi çok daha kolay.
Ben soğanlı ve pazılı karılık kavurmasını beğendim.
Ağız tadı meselesi.
İzmir’de olsanız bol miktarda tohum ve bitki var.
Ama paket yap kargoya git... yapamıyorum artık.
Saygılar

AkisSoftware 07-07-2018 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1544184)
Normal ıspanak tabi ki çok daha lezzetli.
Sadece sarılıcı olması dolayısı ile bunun üzerinde toprak, çamur olmaz.
Temizlemesi çok daha kolay.
Ben soğanlı ve pazılı karılık kavurmasını beğendim.
Ağız tadı meselesi.
İzmir’de olsanız bol miktarda tohum ve bitki var.
Ama paket yap kargoya git... yapamıyorum artık.
Saygılar

Tabii olarak bu işler zahmet verecektir. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Jezebel 07-07-2018 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1544514)
Tabii olarak bu işler zahmet verecektir. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Aslında giriş tarihi olarak 2010 görünmesine rağmen 2006 yılından beri bu siteye üyeyim.

Sayısız paket gönderdim ve aldım ve yaşlandım ve yoruldum.
Ve biliyorum arayan bulur :) Sizin ve aramaya devam eden herkes de gerçekten aradığını bulacaktır, yeter ki pes etmesin :)

its_just_a_ride 07-07-2018 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1544514)

Aceleniz yoksa sene sonundaki paylaşımda muhakkak sunulur. Katalogları takipte olmanızda fayda var.

AkisSoftware 12-07-2018 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1544532)
Aceleniz yoksa sene sonundaki paylaşımda muhakkak sunulur. Katalogları takipte olmanızda fayda var.

Bekleyebilirim elbette. ******

ekru 01-02-2019 08:55

Bende az da olsa var yollayabilirim

AkisSoftware 01-02-2019 09:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ekru (Mesaj 1557459)
Bende az da olsa var yollayabilirim

Teşekkür ederim. Etkinlikten talepte bulundum. Eğer oradan gelmezse sizi rahatsız ederim. Saygılar

sakdag 15-07-2019 15:30

1 Eklenti(ler)
Bu yıl tohum takas etkinliğinden edindiğim edindiğim malabar ıspanaklarım. Dün ilk kez pişirdim, tadını beğendim.

Eklenti 696694

siyim 09-04-2020 09:56

Merhabalar, Antalya'da malabar ıspanağı dikimi hangi aylarda yapılmalı?

alperfect 28-05-2021 13:17

malabar ıspanağı ne kadar sürede çimleniyor acaba, 10 gün önce tohumları ektim bakıyorum bakıyorum hiç bir şey yok. Merakla beklemedeyim

köpük_bahçesi 28-05-2021 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperfect (Mesaj 1607664)
malabar ıspanağı ne kadar sürede çimleniyor acaba, 10 gün önce tohumları ektim bakıyorum bakıyorum hiç bir şey yok. Merakla beklemedeyim

Gün olarak hatırlamıyorum ama aynı anda ekilen viyolde patlıcan ile beraber çıkmışlardı.

its_just_a_ride 28-05-2021 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperfect (Mesaj 1607664)

2-3 haftayı bulursa şaşırmayın. Nemlendirmeye devam.

Sulezena 06-10-2021 20:12

Bizim bolgede kisin cok soguk ve karli oldugu icin kisin tarim yapamiyoruz . Yazin ispanak tadinda bir sebzenin bahcede olmasi muthis olur. Tohumundan almayi cok isterim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025