agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni747Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2015, 23:30   #961
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2015
Bugün balkona çıkardım biberlerimi şanslarına yağmur yağdı üstlerine yağmur gelmiyor ama umarım üşümezler bir aylık emeğim Boşa gidecek değilse

erkanbey beğendi.
Kler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2015, 00:41   #962
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Bence içiniz rahat olsun artık yaz geldi diyebiliriz

Kler beğendi.
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2015, 14:24   #963
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Bence içiniz rahat olsun artık yaz geldi diyebiliriz

Evet evet yaz gelmedi havalar tekrar soğudu falan derken nihayet yaz gelmiş

Bu arada geceyi balkonda geçiren biberlerimin durumu gayet iyi

erkanbey beğendi.
Eski 07-05-2015, 08:18   #964
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi odunq Mesajı Göster
ben de mart ayında habanero ve bhut jolokia tohumlarını iki ayrı saksıya ektim. 2 haftada çimlenip topraktan çıktılar.

Burada 10 gün sonraki fotoğraflar biraz daha büyümeye başladılar.

10 gün kadar daha sonra bugünlerde baktım ki artık yanyana sığmıyorlar. ektiğim şeyler 2,5-3 lt lik yogurt kovalarıdır.
artık müdahale etmem gerekiyor galiba ama nasıl yapacağım tam bilgim yok bunları her saksıya 1 kök mü olacak yoksa daha fazla mı olması lazım sırık vs dikmeli miyim yanına doruk alma koltuk alma işlemlerinden bahsediliyor yapmalı mıyım nasıl yapmalıyım bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim. ilk defa bu işi yaptığım için pek bilgim yok internetten araştırarak devam ediyorum.
fotoğraftan sonra saksıları bitkinin biraz rahat edeceği şekilde ayırdım. ilk birkaç gün yaprakları saldılar sonra toplayıp gelişmeye başladı gibi. camın önüne bıraktığım saksıda güneşe bakan yapraklar karardı bu güneş yanığı olabilir mi acaba bugün biraz daha içeri aldım birkaç gün öyle test edeceğim. fotoğraftan 10 gün sonraki hali de şu şekilde

erkanbey, Milla ve Kler beğendi.
odunq Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2015, 13:39   #965
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Benim Krallarda bugün geldi hemen toprakla buluşturmam gerek geç bile kaldık
Carolina Reaper,Trinidad Scorpion Red Butch,Trinidad Moruga Scorpion Chocolate,Ghost Pepper - Bhut Jolokia - Naga Jolokia,Ghost Pepper White - Bhut Jolokia White - Naga Jolokia White
Çok tehlikeli görünüyorlar

Eklenen Resimler

attar, Milla ve Kler beğendi.
Eski 08-05-2015, 19:30   #966
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Gelir gelmez toprakla buluşturdum güzellerimi nede olsa uzak yoldan geldiler.İnşallah tohumlarda kalitelidir de, ilk defa her göze 1 tohum diktim ee tohum değerli olunca...

Eklenen Resimler

GothiCat, attar, oz26 ve 4 kişi beğendi.
Eski 09-05-2015, 10:35   #967
Yeni Üye

fideler büyürken tepe alma koltuk alma gibi işlemleri yapmaya gerek var mı varsa nasıl yapalıyor acaba? attığım resimler üzerinde varsa koparılacak yerleri gösterir misiniz? şimdiye kadar iyi gelişme gösterdiler ama yanlış bişey yapmadan güzel bir şekilde meyve almak istiyorum. daha önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla çiçek açmaya başlayınca suyu birkaç gün kesin demişler birkaç çiçek tomurcuğu var onlar açınca suyu daha seyrek vereceğim bunun dısında bir şey var mı tecrübeli arkadaşlar?

Eski 09-05-2015, 11:46   #968
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Tohumları suda bekletmedim hava sıcak artık çok fark etmez diye düşünüyorum.Biraz fazla derine bastırmışsam çıkmazlar mı geçmi çıkarlar acaba?Birde kapalı seramda balkona güneşin altına koyup sıcaklığımı yükseltsem yoksa odada güneş temas etmeyen yerdemi dursa?

Eski 10-05-2015, 22:41   #969
Yeni Üye

Alıntı:
Tohumları suda bekletmedim hava sıcak artık çok fark etmez diye düşünüyorum.Biraz fazla derine bastırmışsam çıkmazlar mı geçmi çıkarlar acaba?Birde kapalı seramda balkona güneşin altına koyup sıcaklığımı yükseltsem yoksa odada güneş temas etmeyen yerdemi dursa?

Erkan bey bence balkonda değil de normal oda da dursa daha iyi olur diye düşünüyorum ..
Tecrübeli arkadaşlar size dönüş yapacaklardır zaten .

Bu arada biberlerinize ve seranıza bayıldım

erkanbey beğendi.
Eski 11-05-2015, 09:59   #970
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Teşekkürler sayın Kler biberlere bende bayıldım ama resimlerine bakalım tohumlarda aynı çıkar inaşallah bende içerde tutmaya karar verdim bunlar çimlenirse dier biberlerimin hepsini evden şutlayacağım dağıtacağım uzak komşulara, dünyanın en başı çeken biberleri çapraz tozlanma yapmasın.

Eski 11-05-2015, 23:06   #971
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2015
biberde profesyonel olanlar bana yazabilirmi .yardimlariniza ihtiyacim var

sıfırsekiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2015, 19:46   #972
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Biber konusu baya hareketsiz kaldı benim dünya şampiyonlarını ekeli tam 6 gün oldu daha toprağı zorlayıp çıkabilen yok ama bir tanesi yüzeye yakın kalmış bir kuyruğunu gördüm sanırım günyüzüne çıksınlar artık resimler sürekli burada olacaklar.

Eski 15-05-2015, 13:15   #973
Yeni Üye

seker07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2015
Balkon bahcemin ilk biberi beni çok sevindirdi.ama sebzelerimdeku yeşilimsi bitlerle yine başım dertte.doğal yollarla kurtulamadim.zirai ilaç alicam maalesef.foto becerebilirsem yükleyerek sevincimi paylaşmak istiyorum

seker07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2015, 13:20   #974
Yeni Üye

seker07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2015
Resim yüklemek ücretli mi acaba

erkanbey beğendi.
seker07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2015, 13:51   #975
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seker07 Mesajı Göster
Resim yüklemek ücretli mi acaba
Hayır ücretli değil mesaj yazarken gelişmiş moda geçiş yapın altta fotoğraf yükle var ona tıklayın çıkan ekranda üstte dosya bul var ona tıklayın pc nizden resmi seçin sağ tarafta yükleyi seçin az bekleyin altta tamamlandı ibaresi belirecek yüklemiş olacaksınız çok yüksek çözünürlüklü resimleri yüklemeyebilir resmin boyutunu düşerebilirsiniz.

Eski 16-05-2015, 05:33   #976
Yeni Üye

Erkan bey yeni ektiğiniz biberleriniz çıkmaya başladılar mı?

Bu arada ben yetiştirdiğim biber fidelerini bugün bahçeye ekeceğim her ne kadar geç kalsamda ��

erkanbey beğendi.
Eski 16-05-2015, 18:43   #977
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2015
Saksıdaki Biberler

Merhaba, saksıdaki biber ve domateslerim çimlendi gelişimlerini adım adım paylaşmak istiyorum. Birkaç senedir bu türleri yetiştiriyorum ve saksıda yetiştiği kadarını sos haline getiriyorum Geçen sene tohumlarını saklamadığım için bu sene tanımadığım bir biryerden aldım, umarım hepsi aynı tür biber çıkmaz

Turuncu Habanero, Turuncu Jalapeno, İtalyan Acı Biberi, Kahverengi Habanero, Paprika Biberi, Minyatür Biber, Tayvan Kuş Biberi, Tabasco Acı Biberi, Santafe Biberi, Cherry Domates, Red Robin Domates, Tinytim Domates.
02 Turuncu Habanero 03 Turuncu Jalapeno 04 İtalyan Acı Biberi 06 Kahverengi Habanero 08 Paprika Biberi 09 Minyatür Biber 10 Tayvan Kuş Biberi 11 Tabasco Acı Biberi 12 Santafe Biberi

GothiCat ve Resulgur beğendi.

Düzenleyen ifur : 31-05-2015 saat 19:09 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz.
ifur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2015, 19:57   #978
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kler Mesajı Göster
Erkan bey yeni ektiğiniz biberleriniz çıkmaya başladılar mı?

Bu arada ben yetiştirdiğim biber fidelerini bugün bahçeye ekeceğim her ne kadar geç kalsamda ��
Ya hiç sormayın ithal ya naza çekiyorlar yerliler şimdiye bir karış olmuştu ama her gün kurcalıyorum kenardan kenardan çıkan varmı diye aman kırarsınız demeyin hepsinin yerlerini ezbere biliyorum bugün nihayet 2 adet yeşillik gördüm minnacık 8 inci günde 10 günden sonra patlama yaparlar sanırım.

Kler beğendi.
Eski 16-05-2015, 20:03   #979
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2014
Süper ya çeşit çeşit ne zaman ektiniz? Ne kadar zamanda çıktı?

Juafin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2015, 22:33   #980
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2015
Teşekkürler, biber tohumlarını 15/03 tarihinde ektim. İki hafta sonra bir çoğu çimlenmişti, iki ayda da bu hale geldiler. Domatesler ise daha çabuk çimleniyor, bir haftada kendilerini gösteriyor Kekiklerim de vardı ama torf yerine toprağa ektim bu sefer, biraz büyüyüp yamuldular

ifur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2015, 23:28   #981
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kler Mesajı Göster
Erkan bey bence balkonda değil de normal oda da dursa daha iyi olur diye düşünüyorum ..
Tecrübeli arkadaşlar size dönüş yapacaklardır zaten .

Bu arada biberlerinize ve seranıza bayıldım
Seraların mümkünatı yok ama biberlerden 5 çeşitten karma toplam 10 tohum var satıcı hediye karma yapmış ancak meyve verdiği zaman çeşitlerini anlayabilirsiniz onları yollama imkanım olur ihtiyacınız varsa.

Eski 18-05-2015, 08:59   #982
Yeni Üye

Alıntı:
Teşekkürler sayın Kler biberlere bende bayıldım ama resimlerine bakalım tohumlarda aynı çıkar inaşallah bende içerde tutmaya karar verdim bunlar çimlenirse dier biberlerimin hepsini evden şutlayacağım dağıtacağım uzak komşulara, dünyanın en başı çeken biberleri çapraz tozlanma yapmasın.
yanyana olunca çıkmaz mı biberler ? kusura bakmayın acemi olduğum için tam bilmiyorum. benim 2 tür farklı saksıda yanyana duruyor

Eski 18-05-2015, 10:06   #983
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Ben o anlamda söylemedim sayın odunq internetten satınaldığım için resimdekiler gibi çıkar kazıklanmayız inşallah onun için söyledim yoksa çıkacak olduktan sonra üst üstede koysanız gene çıkar 😀 sağlıcakla kalın...

Eski 18-05-2015, 13:29   #984
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Selam biber fidesi üzerinde bir hastalık oldu bu nedir acaba nasıl ilaçlama yapmam lazım ekim yapılmadı daha .. ?

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2015, 15:48   #985
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-05-2014
merhaba arkadaşlar domates ve biberlerimi sizlerle paylaşmak istedim ayrıca cherry domates ektim bierlerimin yanına çiçek tohumları 2 haftadır gözüküyor ama acmadı daha acaba neden acmıyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?

Kler beğendi.
Ahmet_3541 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2015, 15:49   #986
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-05-2014
Resimler çok büyük olmuş kusura bakmayın

Ahmet_3541 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2015, 16:10   #987
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 Mesajı Göster
Eger acı seviyorsan, sulamayı yaprakları soluncaya kadar yapma, az sula biberin acılaşır.
Benim geçen sene ektigim cin biberinde aynı olayı yaşadım, tatlıydı sulamayı azaltım ve yapraklar soluncaya kadar sulamadım biberler acılaştı.
Ben ilk defa bu sene biber yetiştiriyorum.Cin Biber tohumlarını çimlendirme saksısına ektim ama acaba esas saksının ölçüleri nasıl olmalıdır söyler misiniz? Gerçi daha ses seda yok biberciklerden ama ne olur olmaz vakit geçirmeden esas saksımı alayım

GothiCat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2015, 16:12   #988
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

Alıntı:
Gelir gelmez toprakla buluşturdum güzellerimi nede olsa uzak yoldan geldiler.İnşallah tohumlarda kalitelidir de, ilk defa her göze 1 tohum diktim ee tohum değerli olunca...
Erkan bey resimdeki kapaklı aparatı nereden aldınız acaba? Tam da ihtiyacım olan şey bu! Müthiş!

Eski 19-05-2015, 20:39   #989
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GothiCat Mesajı Göster
Erkan bey resimdeki kapaklı aparatı nereden aldınız acaba? Tam da ihtiyacım olan şey bu! Müthiş!
Kapalı serayı bizim burda baumax vardı kapattı gerçi şu an (koçtaş açıyor yarın onun bahçe bölümü zenginmi bilmiyorum inşallah öyledir) geçen sene %50 indirimi vardı bazı ürünlerde buda onlardan biriydi 10 tl ye aldım tanesini sonraki gün gittim dierinide almaya kenarı az kırıktı ama gene aldım hava geçirmiyor ikisi 20 tl ye geldi şimdi netten bakıyorum bu tarz şeylere baya pahallı gibi iyiki almışım belki bu ayda çok fark etmiyor ama kışın çimlenmede çok fark ettireceği kesin bu havada bile buharlanma yapıyor içi.

Eski 20-05-2015, 15:45   #990
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

Alıntı:
Kapalı serayı bizim burda baumax vardı kapattı gerçi şu an (koçtaş açıyor yarın onun bahçe bölümü zenginmi bilmiyorum inşallah öyledir) geçen sene %50 indirimi vardı bazı ürünlerde buda onlardan biriydi 10 tl ye aldım tanesini sonraki gün gittim dierinide almaya kenarı az kırıktı ama gene aldım hava geçirmiyor ikisi 20 tl ye geldi şimdi netten bakıyorum bu tarz şeylere baya pahallı gibi iyiki almışım belki bu ayda çok fark etmiyor ama kışın çimlenmede çok fark ettireceği kesin bu havada bile buharlanma yapıyor içi.
Adı ne olarak geçiyordu?Bende Koçtaş'a sorayım Koçtaş'ın bahçe bölümü gayet büyük-güzel burada.Aradıklarımı hep orada buluyorum genelde.Gerçekten çok kullanışlı birşeye benziyor,güle güle büyütün bitkilerinizi.Ben buharlanmadan ziyade kedilerim olduğu için istiyorum.Malum bebek gibiler,ne yapacakları belli olmuyor.Düşündüm ki eğer hava alabileceği kapaklı bir mekanizma olsaydı ilaçlamamı,gıda takviyemi herşeyi sıfır sıkıntıyla yapabilirdim.Şuan aman bebişlerim zehirlenmesin diye hiç ilaçlama **** sıvı besin uygulayamıyorum.Evde hazırlanan ilaçlardan uygulamayı denedim,o da sağolsun böceklerle beraber çiçeğimi de öldürdü Adını bilsem sizin kapaklı harikanın heryere bıkmadan sorar bulurum

Etiketler
biber fidesi, biber gelişimi, biberlere

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025