![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben öğrencimin getirdiği siyah renkli fasulyeleri direk toprak dolu saksılara ektim ve üzerine kavanoz kapattım güneş alan camın önünde üç günde yaklaşık 10-15 cm oldular. Daha sonra biraz koyun gübresi ekledim. Şu anda minicik bebeklerim dallarından sallanmaya başladılar. ) Darısı başınıza... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Valla ben de mevsime aldırmadan ektim aynı durumdayım ama benimki bahçede, siz Aydın iklimine mi ektiniz? yoksa Bayburt'a mı? Bilmem şu mevsimde sebze toplayabilir miyiz? Soğuklar vuracak ne de olsa, ben kayınvalidemin 40 günlük kızım ek gazına geldim, ılman havaya uyarak... Siz nasıl bir yol uyguladınız* |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Berduray ben Bayburtta ektim. Minik saksı içindeler ve sürekli güneş görüyolar. Bir de kalorifer var tabi ki hemen yanlarında. Minik fasulyelerim dallarından sallanmaya başladılar bile. Denemek için bir 3-4 tane dikmiştim olacağını bilsem elimdekilerin hepsini dikerdim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
benim balkonda saksıya ektiğim fasülyelerimin yapraklarında son 2 gündür minik çürümeler var sanırım fazla su verdim Ya da başka bir hastalık var resmini yükleyeceğim bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Teşekkür ederim sevim4 ![]() balkonda saksıya ektiğim fasülyelerimin yapraklarında son 2 gündür minik çürümeler var sanırım fazla su verdim Ya da başka bir hastalık var resmini yükleyeceğim bilgilendirirseniz sevinirim. (bu arada resimleri bugün çektim ama fotoğraf makinasının tarih formatını yanlış ayarladığım için 2005 gösteriyor. ) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2009
|
Merhabalar yeni üyeyim ve gördüğüm kadaryla biz bitki sewerler için çok güzel bi site öncelikle sizlerden yardım isteyerek başlamak istiyorum kendime ait minik bahçemde sırık fasülye yetiştiriciliği yapma istiyorum bitkilerimin ilk çapasını ve ilaçlamasını yaptım ancak sırık problemi ortaya çıkacak gbi yeternce hazrladığım sırıklarımı çalmşlar nette dolaşırken gördüm arkadaşın biri sırık fasülyeleri iplelere sardırrmış sanırım sizce bu nasıl bi yöntem rüzgardan zarar görmesi muhtemel mi **** sırık fasülya için önerdikleriniz neler ben şey düşündüm bahçenin sol uç ve sağ uç tarafına uzun bi inşaat demiri çakıp ikisininin arasına bi çamaşır ipi ve o çamaşır ipine bağlanmış aşağıya doğru salınan birsürü ip sizce nasıl ve sizin düşündükleriniz neler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
fasulyelerim çimlenmedi
28 nisan da toprağa ektiğim fasulye tohumlarım hala çimlenmedi ve aynı gün ektiğim kabak, nohut, barbunya, börülce ve mısır tohumlarımdada çimlenme yok sadece ayçiçeklerim ve bamyalarım güzel çimlendiler neden böyle oldu acaba ? Ne yapmam gerekiyor derine gömdüysem ve çürümediyseler beklesem çıkarlar mı yoksa yeni tohummu alsam ? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Eskiden yetiştirdiğimiz insan boyu kadar fasülyeler vardı. Tohumları o zamanlar Almanya'dan gelmişti. O fasülye hale götürüldüğünde insanlar bu neki gibisinden bakıp almadılar. Bir dahada ekmedik. O fasülyenin cinsini bilmiyorum. Şimdi arıyorum bulamıyorum. Fasülye taze fasülyeydi sadece onu hatırlıyorum. Bu fasülyeyi bilen mutlaka çıkacaktır. Tabi başlığa bakarsa... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen yaz bahçemizdeki fasulyelerden bir kaç fotoğraf... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Alıntı:
Zannediyorum aradığınız fasulye ''sofia''.Meyveleri kılçıksız,meyve eni 2 cm,boyu 25-30 cm ye kadar büyüyor,çok verimli ve tazeliğinden ve lezzetinden bir şey kaybetmiyor. Geçen yıl deneme amaçlı 2.5 dekar ekim yapmıştık.Antalya/gazipaşada bir tohum bayiinde olduğunu biliyorum.2 kğ ambalajda 40 tl ye satıyorlar.İlgilenirseniz tel numaralarını verebilirim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
İspir fasulyesi sırık mıdır oturak mı? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
/
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
[QUOTE=MeyveliTepe;561085]İspir fasulyesi sırık mıdır oturak mı?[ İSPİR FASULYESİ Merhaba arkadaşlar; İspir fasulyesi (namı diğer şeker fasulye) Özelliğini yetiştiği coğrafyanın toprak iklim ve suyundan almaktadır. Erzurum İspir ilçesinde orijinal olarak yetişir. Ancak genelde Lüks Lokantalarda Çayeli fasulyesi olarak tüketilir. Sırığa gitmez. (Şakhar istemez) Oturak fasulyedir. Ona iyi bakarsanız, oda size iyi bakar. iSPİR FASULYESİ'nin üretim azlığı sayesinde bir anda ülkede fasulye fiyatları yükseldi. Sağolsun Düzenleyen dadaşım : 10-02-2014 saat 14:04 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
geçen sene karınca70 adlı üyeden aldığım yılan fasulyelerin 5 tohumdan tamamı çimlenmişti, hatta fasulyesinden bile yeme fırsatı bulduk gerçekten çok lezzetli ve uzun bir fasulye, benim ölçtüğüm en uzun fasulye 70cm gelmişti. 70cm lik fasulyeden 10 civarında tohum çıkıyor tohum aralıkları çok seyrek, bu sene tekrar ektim bakalım nasıl olacak? |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Forumun "ortak siparişler" bölümünde "metrelik fasulye" başlığı altındaki fotografta görebilirsiniz.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
bu sene fasulye yetiştiren yokmu? 26 mayısta ekim yaptım 2 haziranda cıkmaya başladılar fotolarını cekemedim. hak vereceğiniz gibi bu sene aşırı yağıs alan bi bölgedeyiz tarlaya girmek mümkün değil. umarım fazla yağışlardan etkilenmezler. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen sene Göynük'ten aldığım fasulye tanelerini bu sene ektim. Satan kişi Göynük dışında bir yere ekerseniz bu kadar büyümez. Buraya özgü bir fasulye demişti. Denedim ve büyüdü. Haşladığınızda biraz daha şişiyor ve piyazı güzel oluyor. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
2014 sonlarında satış yapan bir marketten çok iri taneleri olan bir fasulye gördüm. Üzerini okuduğum zaman yurt dışından gelmişti. Denemek için aldım. Piyaz olarak yedik. Hoşumuza gitti. Fasulyelerden bir tanesini deneme amaçlı saksının birine dikmiştim. Dün gece tesadüfen çimlendiğini gördüm. Ağır olduğu için iki parçadan bir parçası düşmüş. Aynı fasulye olabilir mi? Ne kadar büyüyeceğini merak ettiğim için ekmeyi düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2011
|
bende az önce ektim fayüleyerimi,iki cins simdilik,erken cikanlardan,insallah güzel hasat olur.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2011
|
burda havalar simdilik cok güzel gidiyor,insaallah bozmaz...temuuzdada ikinci ekimi yapicam,sonbaharda toplamak icin,bakalim hersey planladigimiz gibi gidecekmi? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
Merhaba, Gökova'da iklim de müsait olduğundan Nisan ayı gibi dikim yapmıştım. Geçtiğimiz hafta olgunlaşan fasulyeleri topladım. Artık üzerlerinde çiçek de kalmadı. Beklesem yeniden çiçeklenip fasulye verir mi, yoksa söküp yenilerini mi diklemeliyim? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
40 günlük fasülye sakısıda yetişir mi acaba 10 lt'lik su şişesinde mesela? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
ıyı beslersenız bu saksıda en fazla ıkı kök olarak buyur bolca gubre ve ıyı toprak olmalı agır topraklrı sevmez evde kendı yaptıgınız enzım gubresıyle devamlı beslersınız ve bolca berektını görürsunuz |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|