agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni107Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-01-2010, 19:52   #31
Ağaç Dostu
 
gambet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 355
bahcemin bir köşesine pazardan alıp tukettiğim yer elmalarının gözlerini toprağa ektim bol su verdim ekim mart, hasatı kasım gibi yaptım 12 adet yer elmesını hasatlarını dağıta dağıta bitiremedim.ortalama bitki başına hasatım 3 kg üzerindeydi. rekoltede toprak altında yumrular gelişmesi için toprağın mutlaka gevşek ve süreli nemli olması gerekiyor.inanın içim dışım yer elması oldu fakat bu şeker hastalarının tüketmesi gereken bir sebze dikkat çiğ olarak fazla tüketirseniz gazdan bir bombaya dönüşürsünüz.pırasa gibi zeytinyağlı ve pirinçli yemeği çok lezzetlidir.tavsiye edilir.gözlediğim tek olumsuzluğu ekim yerini yanlış seçtiğim için gölgesindeki domates ve biberlerim yetişmediler.

gambet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2010, 01:05   #32
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Hasan bey, şubat sonu, don geçince ekerseniz sorun olmaz. Toprak biraz gevşek olursa çok daha fazla çiçek ve meyve yapar.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 21:39   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Sevgili Denizakvaryumu'
Yacon (Smallanthus sonchifolia) un bir çok çeşidi var bildiğim kadarıyla. Bana Peru dan tatlı patatese benzeyen bir çeşit gelmişti. Ben eski evimin bahçesinde Tekirdağ da 3-4 yıl verim almıştım. Daha sonra Alaçatı ya taşınırken yumru almayı unuttum. Şimdi fellek fellek arıyorum. Abd den değişik patates ve yacon sipariş vermeye çalışıyorum ama istediğim özel cinsleri Türkiye ye yollmanıyor bir çok firma. Elinde olan varsa seve seve alırım.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 13:30   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-03-2010
Şehir: Van
Mesajlar: 5
Ben de şunu paylaşayım, yer elmasının mideye çok iyi geldiğini duydum, arkadaşım bizzat kullanmış ve mide yanma, ekşime gibi şikayyetleri son bulmuş...

sametD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2010, 16:14   #35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-01-2010
Şehir: Londra
Mesajlar: 15
Yer elmasi genelde bahce kenarlarinda yetistirilir. Bu sene yer elmasini Guney batidan esen lodos ruzgarini kesmek icin kullandim. Niyetim misirlari ruzgardan korumakti. Gerci Londranin ruzgarina cok dayanamadi va 2 tanesi ruzgardan kirilip yikildi. Yaptigi golge dolayisiyla seneye daha degisik bir sekilde deneyecegim. Yetistirenlere, olgunlastiktan sonra topraktan hemen cikarmamalari, ihtiyaclari kadar alip kalani toprakta birakmalarini tavsiye ederim. ozellikle kis soguklari gelip de toprakta iken en az 2 kez don yemelerini beklemek gerekir. Boylelikle topraktan daha fazla lezzeti sofraniza tasirsiniz. Disarida kalanlarin ustunu toprakla ortup yumrularin direk dona maruz kalmalarini onlemeniz gerekebilir.
Subat sonuna kadar toprakta kalirsa da olur. Daha sonra yumrular cimlenmeye baslar ve toplamadiklariniz yeni yer elmasi bitkisine donusur. Dolap omru assagi yukari 3 aydir. Boylelikle Ekim ayindan Mayis sonuna kadar sofranizda bulundurabilirsiniz.

Huseyin SIVAKCI

hsivakci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2013, 17:39   #36
Ağaç Dostu
 
serdar1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2007
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 567
Galeri: 22
Bu sene yer elmasıda yetiştirdim 3 kök yer elmasından 2 kğ kadar çıkarttım.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen serdar1 : 27-10-2013 saat 22:24 Neden: Resim ekleme
serdar1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2013, 21:17   #37
Ağaç Dostu
 
kasap.94's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2008
Şehir: balıkesir gönen
Mesajlar: 1,196
Galeri: 6
Yer elması

Bahçemdeki yer elması boyu 3,5 metre.

Eklenen Resimler
 
kasap.94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2013, 21:32   #38
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
2 sene önce diktiğim yer elması geçen sene toprağı iyice temizlememe rağmen bu sene yine çıktı. Kendi kendine çoğaldığı için toprakta 3-5 kök bırakırsanız bile kendiliğinden çıkıyor. Sarı çiçekleri de bonus oluyor. Görenler sebze değil sarı çiçek zannediyor. Şeker hastası olanlara tavsite ediyorlar. Ben zeytinyağlı pişiriyorum. Evde benden başka seven olmayınca ekmemiştim ama bu sene tekrar hasat ettim.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2014, 11:10   #39
Ağaç Dostu
 
serdar1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2007
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 567
Galeri: 22
Bu yılki yerelmaları geçen yıldan kalan parçalardan daha gür çıkıyor.

Eklenen Resimler
 
serdar1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2015, 12:53   #40
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Çuval içerisine 2 adet yer elması ekmiştim. Bugün biraz hasat edeyim dedim. Tahminime göre en az 5-6 kg. yumru yapmış. Bir kısmını geri koydum çuvala tüketemem diye. Geçen yıl bu kadar iri ve fazla olmamıştı. Resimdeki yumurta en iri boy olanı. Elmalar çok iyi beslenmişler. Toprak, ahır gübresi ve kompost karışımına ektiğim elmaları karakafes otu çayı ile besledim. Piyasada satılan elmalardan çok daha tatlılar.

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2015, 18:13   #41
Ağaç Dostu
 
durdu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Burdur
Mesajlar: 112
selamlar,
Biz yerelmasını herkes gibi çiğ tüketiyoruz ama turşusu da çok güzel oluyor. kornişon turşuyu nasıl kuruyorsanız aynı türde kurabilirsiniz hele sarımsak seviyorsanız bir baş sarımsak attıgınızda tadına doyum olmuyor.
saygılarımla

durdu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2015, 21:03   #42
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Bir zamanlar üstte sonbaharda açan çiçekleri istediğim zaman topraktan çıkan yumruları ile önceden orada oldukları için uzun bir süre kaldılar. Ne kadar temizlemeye çalışsam da mutlaka kalan parçalardan bile yeniden çoğaldılar. Daha sonra bahçe de kalmadı yerelmaları da. Bu yıl birkaç cinsini görünce diktim. Bakalım nasıl olacaklar. Sarı çiçeklisinin yanında beyaz çiçekli olduğunu da söyledi. Kendisinde olmadığını da. Kendisindekiler kırmızı idiler. Ben beyaz uzun olanları da almıştım. Bakalım söylediği gibi beyaz çiçeklisi o aldıklarımdan çıkacak mı. Çocuklara bahçede bir şey kalmadığı zaman tadına bakabilecekleri bir şey olacak. Eşim bir kere yemeğini yapmıştı. İlk defa yememize rağmen güzel olmuştu.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2015, 18:16   #43
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-05-2015
Şehir: İstanbul, Giresun
Mesajlar: 14
Biz tarlada mısırın yanında yapıyoruz Yerelmasını. Küçüklüğümden beri her zaman vardı bizde. Mısırı hasat ederken işaret koyardik yerlerine. Kışın oraları eşer çıkarırdık. Her yıl en az 15 kg kadar olur severek tüketiriz. Bizim ordaki çok tatlı oluyor.

Lonicera ve çiğdem42 beğendi.
cagajosef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 12:20   #44
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Çiçeklenmesine az kaldı. Bu yıl çuval yerine sıkış tepiş bir yer bulduk, bakalım ürün nasıl olacak.

Eklenen Resimler
 
abk, bahcedenn, Milla ve 2 kişi beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2016, 20:40   #45
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-07-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 44
Galeri: 1
yer elması

Sağlımız için önemli olan yer elmasının nektar ve polen üretimi oldukça fazla. Yer elmasının kıymetinin ve bilinirliğinin artması için hem forumdaki konuya destek verelim hemde boş alanlarda yetiştirelim istiyorum.Bu sayede yeşilsiz alanlarımıza can verip toprağımızı korumuş oluruz.

Kurak karasal iklimde ekosistem oluşturmak zor olsa da çok güzel bir uğraş.Bu amaçla gelecek nesillere karşı kendimi sorumlu hissedip hobi amaçlı ekip dikiyorum.


http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1467914771

Kayalıktan ufalan parçaların oluşturduğu kumlu taşlı kötü bir yamaca diktiğim köklerin çoğu dallandı.
Bitki ile ilgili hiç bilgi tecrübem yok.İlk seferde hatamı da gördüm.Gün boyu güneş alan bir yer olduğundan toprağın su kaybı çok.Amacım kalite ve rekolte olmadığından sadece su takviyesi yapıyorum.
Hasat zamanı alacağım köklerin bir kısmını eski yerinde bir kısmını daha gölge bir yerde kendi haline bırakarak etrafta kalıcı olmasını sağlamaya çalışacağım.

Eklenen Resimler
  
Güler, abk, Lonicera ve 8 kişi beğendi.
belgi.info Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2016, 22:59   #46
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Komşumda yetişen yer elmalarının çiçeklerinin bazılarında farklı bir oluşum oldu gibi.

Name:  Helianthus tuberosus.jpg
Views: 1714
Size:  43.5 KB

Name:  Helianthus tuberosus 2.jpg
Views: 1706
Size:  37.8 KB

Name:  Helianthus tuberosus 3.jpg
Views: 1705
Size:  32.6 KB

Name:  Helianthus tuberosus 4.jpg
Views: 1725
Size:  42.0 KB

Name:  Helianthus tuberosus 6.jpg
Views: 1718
Size:  43.5 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2016, 09:33   #47
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ben de denemek istiyorum.
Bitki başlığını bir inceleyeyim.

kasap.94 ve OSMAN45 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2016, 14:48   #48
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-07-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 44
Galeri: 1
Kasım söküm

Kökleri diktikten yaklaşık 7- 8 ay sonra dalları söktüm.Normalde Ankarada susuzluk Temmuz Ağustos aylarında olurken bu sene Aralığa kadar sürdü.Temmuz Ekim ayı süresince kök başına 10 litre su verdim fakat yarım kilo ancak hasat aldım.Aldığım tüm kökleri olduğu gibi etrafa yaydım.Bu sefer görece daha gölge yerlere ve ağaç yakınlarına kökleri diktim.Bakalım su vermeden kendi halinde yayılıp büyümesini göreceğiz.

Eklenen Resimler
 
belgi.info Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2017, 19:28   #49
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Galeri: 37
Normalde Kasım veya Şubat ayında yumrular sürgün vermeden dikim yaptığımız yerelması için biraz zahmetli olsa da, bir de aşağıdaki yöntemi deneyelim istedik.

Kışa girerken sökülüp, bir sıra toprak, bir sıra yer elması şeklinde bir kovaya doldurulan ve serin bir yerde saklanan yumrular sürgün verip, yaprak ve kök geliştirmeye başlamış haldeyken bu adamıza dikildiler.

Dikim tarihi: 4 Mayıs 2014
Name:  DSCN0571 yerelması dikim 4 mayıs 2014.jpg
Views: 1497
Size:  63.9 KB

1 Haziran 2014
Name:  DSCN1000 yer elması 2 haziran 2014.jpg
Views: 2704
Size:  66.3 KB

20 Eylül 2014
Name:  DSCN3328 yerelması 20 eylül 2014.jpg
Views: 4644
Size:  63.3 KB

Aralık ayı içinde hasadını gerçekleştirdik. Verimi güzeldi. Yine deneme amacıyla iki kökünü sökmeyip onların hasadını Mart sonuna kadar erteledik.

29 Mart 2015
Name:  DSCN4106 yerelması 29 mart 2015.jpg
Views: 1552
Size:  66.5 KB

Daha önceleri Ocak-Şubat aylarında da deneme amaçlı hasada bıraktığımız olmuştu. Biraz soğuğa maruz kalanların daha lezzetli olduğu söyleyebilirim.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2017, 19:53   #50
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Sayın Heyyamola, paylaşımınız çok güzel bende bu sene deneyeyim...

Size bir sorum var geçen senelerde yer elması yetiştirdim tükettim lezzetli herhangi bir koku yoktu ancak bu yıl ektiklerim çok güzel oldu ilk söktüklerim anlatamam bir ağır koku ve tadı bozuk süt gibiydi berbattı ve tüketemedik daha sonra ilk kar sonrası söktüğüm 2 3 kökü lezzetli herhangi bir koku tadında bir anormallik yoktu...

Sizde böyle tuhaf bir olayla karşılaştınız mı?

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2017, 21:18   #51
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın Heyyamola, paylaşımınız çok güzel bende bu sene deneyeyim...

Size bir sorum var geçen senelerde yer elması yetiştirdim tükettim lezzetli herhangi bir koku yoktu ancak bu yıl ektiklerim çok güzel oldu ilk söktüklerim anlatamam bir ağır koku ve tadı bozuk süt gibiydi berbattı ve tüketemedik daha sonra ilk kar sonrası söktüğüm 2 3 kökü lezzetli herhangi bir koku tadında bir anormallik yoktu...

Sizde böyle tuhaf bir olayla karşılaştınız mı?
Çok nadir de olsa, don zararına uğramış olanlar dışında (hava ayaz gider, kar da yağmazsa toprak yüzeyine yakın yumrular zarar görebilir.) tadında fenalaşma görmedik.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2017, 22:20   #52
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Biz ihtiyac duydukca duzenli bir sira takibederek hasadini yapiyoruz, mart ayina kalan son yumrular mart ortasinda koklenmeye baslamis oluyorlar, onlari da sonraki sezonun urunu icin kullaniyoruz. Sn Heyyamola'nin da yazdigi gibi birkac dona maruz kalanlarin daha lezzetli oldugu bazi kaynaklarda yaziyor. Su ana kadar dondan ve soguktan veya baska bir nedenden kaynaklanan herhangi bir bozulma biz de gormedik, sizin anlattiginiz koku ve tadin soguklardan oldugunu sanmam.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2017, 23:12   #53
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-03-2016
Şehir: Muğla
Mesajlar: 40
Yer elması büyük taşların altında yumru yapmayı çok seviyor.O zaman fazla su da istemiyor.

gül01 beğendi.
çiğdem42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2017, 21:31   #54
Ağaç Dostu
 
umutyolcusu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,203
Galeri: 19
Evde buzdolabında duran yer elmalarından filizlenenleri bahceye şimdi eksem olur mu?

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2019, 15:04   #55
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
diyabet kolon kanseri ve obezite hastalıklarında, kalınbarsakta çözünen dirençli nişasta içermesi nedeniyle(inulin) alt sindirim sistemini yan etki vermeden çalışmasına yardımcı olan yerelması bir gün hak ettiği değeri bulacak ki o zamanda sanırım evlere ambalajlarda toz halinde girecek. yapılan çalışmalarda inulin oranı en yüksek gıdalarda en fazla yerelması ardından hindibağ gelmekte. popüler kültürün bombardımana tutarak piyasa yaptığı normal patatesten 4 kat fazla şeker barındıran bol nişastalı tatlı patatesi yetiştirmeyi yuksek oranda protein içeriyor yalanıyla chia ithal etmeyi oysa mercimekte chiadan daha fazladır. gdo suz tam buğdayın arpanın çavdarın kendi doğal besinlerimizi üretim ve tüketimini yok edip bine bin kattıkları palavralarla kendi piyasalarını yaratan tarım devlerinin tuzaklarından kurtlumamızı dilerim. bu ülkede kimse A vitamini eksikliği yaşamıyor lakin tum medyada hangi yiyeceklerde en fazla bulunur algısıyla sanki almadığımız algısı yaratılıyor mantık yahu kırmızı biber salçası domates salçası havuç -A vitamini- yemekten deri döküntüsu yaşıyor halkın yarısı (evet abartılı bir iddia yeterince alıyoruz demek istedim)pardon konumuz yer elmasıydı kendisi hakkında yapılmış bilimsel araştırmalar deneyler dileyen nette bulabilir.

abk ve aydemiraydın beğendi.
su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2020, 20:19   #56
Yeni Üye
 
atila filmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
Kızarma ile problemi olmayanlar için, toprağı iyice temizlendikten sonra kabuğu ile ince dilimler halinde önce hafif unlayıp sonra kızartıyoruz. Yumuşamasın diye ince göz bir ızgaraya dizip kuruttuğunuzda çok güzel cips oluyor toprak tatlı. Biz bayılıyoruz.

atila filmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2020, 11:04   #57
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
aslında açlıkla mücadelede kullanılabilecek Perma kültür bitkisi.
Bal arılarının sevdiği benim yer elması ormanım.




Name:  20200624_193123.jpg
Views: 959
Size:  74.1 KB

Muda beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2023, 14:49   #58
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 487
yer elması olarak 3 kök çıktı bahçede sonra sadece 1 tanesi çiçek verdi. hava istanbulda 11 derece açaba söküp baksam mı bilemedim. dibinde yer elması bitkisi varmı? ne yapmalıyım.

aydemiraydın beğendi.
evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2023, 14:58   #59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 487
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Komşumda yetişen yer elmalarının çiçeklerinin bazılarında farklı bir oluşum oldu gibi.

Eklenti 630279

Eklenti 630280

Eklenti 630284

Eklenti 630285

Eklenti 630286
birinin cinsi farklı sanırım beyaz çiçek vermiş. bende bahçede 3 kökten birinde sarı çiçek gördüm.

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2023, 18:02   #60
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2017
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 144
yerelması hangi ayda dikilir?Bunu da denemek isterim.Çocukluğumda babam bahçeye ekerdi.Fakat çok küçüktüm.Ekiliş vaktini hatırlamıyorum.

aydemiraydın beğendi.
i.sunaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
yer elması


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024