22-01-2011, 06:57
|
#11
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Sevgili Cemo fotoğraflar için teşekkürler. Özellikle Lahana çok güzel görünüyor. İlk defa bakla yetiştirenler, pazardakiler ile arasındaki farkı görünce eminim şaşıracaklar. Pazardakiler düdüklü tencere zor pişerken bahçeden topladıklarınız, tencere yarım saatte lokum gibi olacak. Toplarken her dalda bir kaçını özellikle bırakıyorum, içleri biraz irileşince yine aynı yeşil bakla gibi pişiriyorum. Onun lezzeti körpesinden de güzel oluyor, içleri kestane gibi, öneririm. 
|
Sevgili Limon, gecen yaz komşum bakla ekmişti. Pişirip tadına bak, diyerek bana da verdi, sağolsun. İyi ki denemişim, harika bir tat. Pazardan alınanlardan o kadar farklıydı ki.
Bu yüzden bende ektim, ama tohumdan olsa gerek tek tük cıktı. Evvelki gün yeniden tohum alıp ektim. Aralarına turp tohumu da attım. Biryerde turp azot sever diye okumuştum, ama nerede okudum unuttum  Denedim, olursa 
|
|
|