![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Sn Mandalina aslında sağlıklı fideler ve özellikleri ile ilgili Sayın Mine Hanımın bir başlığı var daha önce okuduğum ama fide yetiştirmek ile ilgili kısımda yanlış hatırlamıyorsam oraya bakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Maviyeşil bahçenizde yetiştirdiklerinizi gördüm. Marullarınız çok güzel büyümüşler. Kıvırcık marul türü ekmiş miydiniz bilmiyorum ama sanki bana kıvırcıklar daha lezzetliymiş gibi geliyor, isterseniz bir deneyin. Ben bu yıl bir de 10 kök brokoli ektim. Bu kış hiç brokoli satın almadık. Ayrıca buzluğa da koyuyorum. Eğer brokoli sevenler varsa yazın tohumları ekmeniz gerekiyor. Bir kök brokoli çiçeklerini kopardıkça tekrar tekrar çiçek veriyor. Brokoli başlığında da geniş bilgi yer alıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn çiçeksever70 tepsi derken kocamaan yuvarlak sini deriz biz onlardan ![]() Hepsi de sığmadı ama taşımada bir kolaylık sağlıyor bana. Resimdeki domateslerinizi şaşırma zamanı gelmiş. Toprağını suladıktan sonra o iki yaprağından nazikçe tutarak çıkarıp -ben pet bardaklara fideledim- yerine alabilirsiniz. Yalnız fideler biraz uzunlar sulamayı daha da azaltmak gerekiyor. Boyları uzun gövdeleri ince. Şimdiden itibaren toprağı nemli ama ıslak olmayacak şekilde sulamak gerekiyor. Bir sorum daha var az sudan kasıt nedir.Günde 1 kere mi veya ne kadar aralıkla sulama yapılmalı çimlenen fidelere...? Sn Mandalina az sulamak derken ; Bildiğim, domates fidelerinin gövdeleri bu şekilde güçlenecek, moraracak ve gövdeleri 1 cm kalınlığına ulaşana dek çok çok az sulamanız gerekli. Hep bize fazla sulamamışız gibi geliyor değil mi? Ama ihtiyaçları bol güneş az su aslında Fidelerinizi kontrol edin kendilerini salmaya başladıklarını gördükçe sulamak iyi olacaktır sanırım. Benim 15 cm kadar olan domates fidemin yaprakları kendini aşağıya doğru sarkıtınca su istediğini anlıyorum. Bazı günler çok güneşli olunca daha çok su isteyebiliyorlar her gün kontrol edilmeli. Daha tecrübeli üyelerimiz, eksiğim ya da yanlışlarımı düzeltebilirlerse sevinirim. Ben pet bardaklardaki fidelerime günde/bazen 2 gün arayla birkaç damla avucuma aldığım suyla vererek suluyorum. Bugün baktım biraz daha azaltmam gerekiyor, arada kaçırmışım sanırım. Su damlalarını köküne doğru damlatıyorum. Domateslerim filizlendi şimdilik boyları normal sanırım fakat sitede resimlerini gördüğüm yeni filizlenmiş domates fidelerinden daha küçük duruyorlar.Bunlarda ölmez değilmi Sn Mandalina domateslerinizin resmini koyabilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Bol güneş alan yerde dururlarsa ve sulamayı da ayarlayabilirseniz yaşayacaklardır. Tohum çimlendirme ile ilgili fide yapma ve şaşırtma ile ilgili başlıklarımız var ama ben link vermeyi henüz bilemiyorum. Onları okursanız yardımcı olacaktır. Bol bol domateslerini görürsünüz dilerim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Mandalina, domatesleriniz sağlıklı görünüyorlar, bol ürünlerini alırsınız umarım ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|