![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2008
|
Alıntı:
tabi bilmek istediginiz bisi varsa söylerim ;-) benim de sorularim olursa sorarim ;-) bahcede sadece dogal gübre kullaniyorum (kompost, at gübresi,kahve, cay..solcan gübresi vs.) böceklere karsi ise .. cesitli yaptigim sulardan (mesala isirgan otundan) . doga zaten kendi kendinê yardim etmesini biliyor.. bahcemde su anda 4 Elma 1 tatli kiraz 1 eksi kiraz 2 Armut 1 Ayva 1 Kiwi 1 Prunus spinosa 3 degisik cins erik 1 Kaysi 1 Incir 1 tatli badem 1 Limon Bögürtlen Ahududu Çay üzümü normal Üzüm sari, kirmizi ve siyah Frenk üzümü Japon bögürtleni(Rubus Phoenicolasius) Cilek Kaz Üzümü (Physalis peruviana) Kiwano Meksika mini salatalik(Melothria scabra) kavun Sebze olarak Pirasa Havuc Kereviz Patlican 20 cesit Domates Salatalik ( uzun ve kisa) 4 cesit kabak bal Kabagi Ispanak bir sürü Lahana cesitleri Kohlrabi Patates Ebe gümeci Sogan Sarimsak Tere Roca Allium ursinum Allium Paradoxum Marul cesitleri Bayirturpu bir sürü turp cesitleri Bakla Nohut Bezelye Fasulye cesitleri Biber Chili yer elmasi kirmizi pancar enginar ölümsüzlük otu (jiaogulan) Nane cesitleri mercankösk Kekik Misk Adaçayi/ baska salbei cesitleri Sigir Dili (Borago Officinalis) Aynisefa (calendula) Ekinazeya (Echinacea) Kantaron (Centaurim minus) Melisa (Melisa officinalis) Kusdili otu daha var ama yazmaktan yoruldum .. ve bir sürü cicekler Aconitum dan ..pulsatilla ya kadar ;-) hepsi birbirinden güzel.. böcekler.. arilar ..kuslar .. gelde iste asik olma hayata ;-) neyse berlin den selamlar .. .. pulsatilla ![]() jamie Oliver patates ekiyor http://www.youtube.com/watch?v=OC99aKzfEYs Bu sene balkona büyük bir saksinin icine biraz toprak döküp icine soydugum patateslerin kabuklarini koydum, üzerine biraz daha toprak döküp bekledim. Yeserdikten sonra tekrar toprak döktüm (yesiller kapana kadar) bugün yesiller yine cikmislar bende yine toprak döktüm. Saksi doluncaya dek böyle yapacagim. Yesiller solunca da saksiyi döküp patatesleri topliyacagim. Patates kabugundan bile Patates cikiyor ;-) |
|
|
|
|
|
|