![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada Selahattin Hocam geçen gün yaptığım kabak çiçeği dolmasında içlerinden bir iki tanesi salatalık acısı gibi buruk acı çıktı. Çiçeğin dip kısmı acıydı. Bir iki tane de bal kabağı çiçeği koymuştum acaba bal kabakları strese mi girdiler? Hiç ürün vermeyince bayağı bir azarladım da kendilerini Çiçeğin içindeki (adını bilmiyorum) kısmı koparmadan dolma yapıyorum ben, koparsam farkeder mi acaba? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında acı olmaması gerekiyor, yapraklara mı bastınız acaba? Salatalıklarda da acımasnın neceni yaprakların çiğnenmesi veya ezilmesidir. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Celal Bey teşekkür ederim Aslında hiç zor bir yaşam biçimi değil aksine çok kolay. Sadece karar vermek ve uyumlu bir eş yeterlidir (hadi köy hayatı yaşayalım deyince peşinize takılması açısından) isteklerinizi yapabilmeniz için M.Sema teşekkür ederim. Selahattin Bey üzerlerine basmadım da kabak bitkisi her yanı sarınca eşimin uydu anteni çekmeyince yönleini değiştirmek zorunda kaldım. Belki ondandır. Bakalım bugünküler de acı çıkacak mı? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
-
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Herkeze *** ben bugunun tarıhıdnen ıtıbaren ne dike bılırım mesela ıspanak marul pırasa mı? Ayrıca elinizde dikim tablosu falan varmı? mevsıme gore tohum gibi ? **** bana yardımcı olurmusunuz bu tarıhıden ıtıbaren ben bahceme ne dıkebılırım? ******. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
|
Teşekkürler yerine ****** yazıp, bizden bir harfi bile esirgeyene neden bilgi verelim? ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
****** katılabilirsiniz Sinaninci ![]() "Sebze bahçeme neler ekiyorum" başlığını, kendi sebzesini yetiştirmeye meraklı herkesin katılıp, o ay veya mevsim hangi sebzeyi (tohumunu veya fidesini) ektiğini, daha önce o sebzeyi hiç yetiştirmemiş kişilere rehberlik etmesi amacıyla açmıştım. Hiç bu işleri bilmeyenler için fotoğraflarla anlatımın çok daha yararlı olacağını da düşünüyorum. Katılımınız ve paylaşımlarınız hepimizi mutlu eder. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Pırasa fidesini biraz derin dikmek gerekiyor. Sadece kök kısmını toprağa diktiyseniz yamuk olabilir. Fidelerinizin büyüklüğünü tam bilmiyorum ama gövdesinin (beyaz kısmının) hemen hemen yarısına kadar toprağa girmesi gerekiyor diye biliyorum. Bir de yukarıda fotoğrafla anlatmaya çalıştığım gibi yaprak ve kök kısmının bir miktar kesilmesi gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ama güzel büyümez. Bence söküp kök ve yeşil kısmını budayıp tekrar dikin. Kolay kolay bozulmaz korkmayın ![]() Eğer söküp tekrar dikmeye üşenirseniz çim makasıyla yeşil yapraklarını 4 parmak-1 karış kadar kalacak şekilde kesin. Bu işlemi yeşil aksamı uzadıkça yapın ki pırasalarınızın gövdeleri kalınlaşsın. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bayram dönüşü, brokoliler, karnabaharlar ne durumda diye bakayım deyince, bu davetsiz misafirlerle karşılaştım.Hepsini söktüm attım ama nasıl çıkmışlar hayret, ilk defa saksıdan kendi kendine mantar çıktığına şahit oldum ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunu geçen kış ektikten sonra öğrenmiştim. Tek tek bezelye ektiğimi söyleyince benim köydeki çiftçi öğretmenim dalgasını geçmişti Bir açıklama da benden olsun. Geçen yıldan kalmış bezelye tohumunuz varsa çimlenme oranı oldukça düşük olacaktır. Bezelye tohumunda bu yılın mahsulünden alınmış olması gerekiyor. Baklada böyle bir sorun yok. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
BSA Ikisindendemi istiyorsun? ( Bakla-Bezelye) |
|