![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
|
****** katılabilirsiniz Sinaninci ![]() "Sebze bahçeme neler ekiyorum" başlığını, kendi sebzesini yetiştirmeye meraklı herkesin katılıp, o ay veya mevsim hangi sebzeyi (tohumunu veya fidesini) ektiğini, daha önce o sebzeyi hiç yetiştirmemiş kişilere rehberlik etmesi amacıyla açmıştım. Hiç bu işleri bilmeyenler için fotoğraflarla anlatımın çok daha yararlı olacağını da düşünüyorum. Katılımınız ve paylaşımlarınız hepimizi mutlu eder. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Pırasa fidesini biraz derin dikmek gerekiyor. Sadece kök kısmını toprağa diktiyseniz yamuk olabilir. Fidelerinizin büyüklüğünü tam bilmiyorum ama gövdesinin (beyaz kısmının) hemen hemen yarısına kadar toprağa girmesi gerekiyor diye biliyorum. Bir de yukarıda fotoğrafla anlatmaya çalıştığım gibi yaprak ve kök kısmının bir miktar kesilmesi gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Ama güzel büyümez. Bence söküp kök ve yeşil kısmını budayıp tekrar dikin. Kolay kolay bozulmaz korkmayın ![]() Eğer söküp tekrar dikmeye üşenirseniz çim makasıyla yeşil yapraklarını 4 parmak-1 karış kadar kalacak şekilde kesin. Bu işlemi yeşil aksamı uzadıkça yapın ki pırasalarınızın gövdeleri kalınlaşsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu.
|
Bayram dönüşü, brokoliler, karnabaharlar ne durumda diye bakayım deyince, bu davetsiz misafirlerle karşılaştım.Hepsini söktüm attım ama nasıl çıkmışlar hayret, ilk defa saksıdan kendi kendine mantar çıktığına şahit oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Bunu geçen kış ektikten sonra öğrenmiştim. Tek tek bezelye ektiğimi söyleyince benim köydeki çiftçi öğretmenim dalgasını geçmişti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
BSA Ikisindendemi istiyorsun? ( Bakla-Bezelye) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Bakla ve bezelye tohumları bu ay içinde ekilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Sinan Bey; çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada ben sebze bahçemi de, diğer bahçemi de çok ihmal ettim epeydir. Yaz bitince işler başladı ve benim bahçevanlık sevdama az vaktim kalıyor. Bugün sebze bahçeme bir göz attım da mıcırların üzerini hep yabani otlar kaplamış, taşlar görünmüyor otlardan. Ispanakların içinde de ıspanaktan çok ot çıkmış. Vakit ve enerji bulur bulmaz yabani otlarla mücadeleyi başlatmam gerekiyor yoksa sebze bahçem elden gidiyor ![]() Düzenlemeden ve düzenleyince birer fotoğraf çeker eklerim ki hepimiz bakınca bağ olur sözünü anımsayalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|