agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni42Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-03-2011, 23:53   #1
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adavci Mesajı Göster
Sayın indomie,
Kompostunuz çok güzel görünüyor.Amatör şartlarda nasıl hazırladığınızı detay vererek açıklarsanız memnun olurum.
Sayın adavci,

Kompost çalışmaları Sayın Mine Pakkaner'in açmış olduğu Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) / Kompost hazırlama (sıcak kompost) (Evsel ve bitkisel atıklar) başlığı altında detayları ile anlatılıyor.

Ben de, Sayın Pakkaner'in önerilerinden ve Sayın Meyvelitepe'nin deneyimlerinden feyz alarak kompost denemelerine başladım.

Yaptığım birkaç çalışmayı bu başlığın 22'nci sayfasından itibaren detayları ile anlatmaya çalıştım.

Saygılarımla.

indomie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2011, 02:04   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Sayın indomie;
Çok çok düzenli bahçeniz,
yolların genişliği konusunda öneriniz nedir?
Çapalama, ot alma işlemlerinde yollara toprak düşmemesi için bir önlem alınıyor mu?
Sağlıklı günler dilerim.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2011, 16:17   #3
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
Sayın indomie;
Çok çok düzenli bahçeniz,
yolların genişliği konusunda öneriniz nedir?
Çapalama, ot alma işlemlerinde yollara toprak düşmemesi için bir önlem alınıyor mu?
Sağlıklı günler dilerim.

Sayın ligustrum,

Sebze adacıklarının genişliği 90 cm, yollar ise 50 cm. Yerim müsait olsa idi sebze adacıklarının genişliğini en az 100-110 cm, yolları ise 60-70 cm yapmayı tercih ederdim.

Sebze adacıklarını temiz bahçe toprağı ve kendi yaptığım kompost ile doldurduğum için yabancı ot olmuyor. Arada bir ot çıksa bile daha büyümeden kökünden söküp atıyorum.

Bel ve çapa yapma işlemleri de gayet kolay. Yollara pek toprak düşmüyor.

Saygılarımla.

indomie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2011, 22:14   #4
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Pırasalarım oldular galiba. Hava şartlarının bir sıcak, bir soğuk olması yapraklarda sararmaya neden oldu. Haftaya birazını toplayıp pişireceğim.
Name:  cDSCN0312_tn.jpg
Views: 2316
Size:  25.9 KB

Aynı sararma taze soğanlarda da var.
Name:  cDSCN0315_tn.jpg
Views: 2217
Size:  25.9 KB

Marullar yeni yeni kendine gelmeye başladılar.
Name:  cDSCN0313_tn.jpg
Views: 2268
Size:  23.8 KB

Lahanaların yapraklarını toplayıp yemek yaptım. Kendim yetiştirdiğim için galiba tadı çok güzel geldi.

Havuçları çok sık ekmişim zor gelişiyorlar ama parmak kadar olanları topraktan çıkarıp yemek ayrı bir güzel. Tadı bambaşka geliyor insana.

Baklalar çiçekteler. Yakında mahsul alırız.

Maydanoz, tere, roka zaten iyi geliştiler, onlarda sorun yok.

Ispanaklar büyümeyi durdurdular.

Turplar az da olsa yenecek durumdalar.

Bahar hazırlıkları için sabırsızlanmaya başlıyorum.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2011, 07:34   #5
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2011
Galeri: 6
Tanışma

Merhabalar,
Sebze yetiştirmek çok istediğim ve arada düzensiz olarak yaptığım bir iş. Yaz tatillerinde sürekli aynı bölgede kalamadığımız için, soğan, semizotu, maydonoz ve nane, bir kez de çok amatörce patates yetiştirdim.

Ayaş'a çok yakın bir köyden bulıp aldığımız ince kabuklu ve kokulu domateslerin tohumlarını alıp, sakladım. Çevreden de ellerinde bulunan yerel olduğunu düşündükleri tohumları araştırıyorum. Şimdilik yazılanları takip ediyorum.

Herkese kolay gelsin

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2011, 18:15   #6
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Harika başlık olmuş.
Mini bahçemde tüketmek üzere bitki yetiştirme işine geçen sene malabar ıspanağı ile başladım.
Soğanlar yeşerdikçe de onları bahçeye taşıdım.
Bu sene mevsimi maydanoz tohumu ekmekle başladım.
Devamında melisa, ada çayı, nane ve bahçe kekiği izledi.
Brokoli tohumlarım şu an ılık su içinde. Diğer bardakta da çıtır salatalıklar var. Pet bardaklara tane tane ekeceğim.
Long yard been fasulye tohumlarım ve meksika fasulyesi tohumlarım da sırada.
Bunca uğraşıp bir domates bile yetiştirmemek utanç verici.
Herkese kolay gelsin.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 22:39   #7
Ağaçsever

toruga's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Harika başlık olmuş.
Mini bahçemde tüketmek üzere bitki yetiştirme işine geçen sene malabar ıspanağı ile başladım.
Soğanlar yeşerdikçe de onları bahçeye taşıdım.
Bu sene mevsimi maydanoz tohumu ekmekle başladım.
Devamında melisa, ada çayı, nane ve bahçe kekiği izledi.
Brokoli tohumlarım şu an ılık su içinde. Diğer bardakta da çıtır salatalıklar var. Pet bardaklara tane tane ekeceğim.
Long yard been fasulye tohumlarım ve meksika fasulyesi tohumlarım da sırada.
Herkese kolay gelsin.
adaçayını tohumdan mı yetiştirdiniz? bir ara çok ugraştım ama tohumdan yetiştirmeyi beceremedim en sonunda suçu tohumlara atmıştım tabii bu arada havluda attım.

toruga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2011, 19:22   #8
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci Mesajı Göster
Merhabalar,
Sebze yetiştirmek çok istediğim ve arada düzensiz olarak yaptığım bir iş. Yaz tatillerinde sürekli aynı bölgede kalamadığımız için, soğan, semizotu, maydonoz ve nane, bir kez de çok amatörce patates yetiştirdim...
Hoşgeldiniz sn mandalinci. Hepimiz amatörüz, her gün yeni bir şey öğreniyoruz.
Mesela çoğumuz maydanoz yetiştirmede pek başarılı sayılmayız.

Alıntı:
Harika başlık olmuş.
...
Herkese kolay gelsin.
Siz zor işlerin ustasınız sn.Jezebel. Domates sizin için çerez olur. Geçen yaz tuhaf bir şekilde tüm domates bitkileri bir anda bozuldu. Ancak tek tük sağlıksız ürün alabildik. Ancak çeri domates daha kolay, hastalıklara karşı dirençli, tavsiye ederim.

Bahçemde rengarenk bitkiler yetiştirmeyi seviyorum ama sebze yetiştirmenin ve eşe dosta onları sunmanın keyfi bambaşka. Hiç yer bile olmasa kıyıya köşeye bir iki domates, biber fidesi dikerim herhalde.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış Mesajı Göster
Ne güzel bir başlık,bahçe serüvenine benim gibi yeni başlayanlar için süper bilgiler var Ellerinize sağlık,sık sık bu sayfada dolaşacak gibiyim
Her zaman bekleriz, tavsiyelere ve yeni çeşitlere açığız.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi indomie Mesajı Göster
Benim baklaların boyu 1.5 metreyi buldu, üzerleri çiçek dolu, ama henüz bakla yiyemedik.

Üç gün önce biber, domates, patlıcan, hıyar ve acur tohumlarını, bu yıl hazırladığım ilk kompostuma diktim. İnşallah geç kalmamışımdır.
Sn.indomie düzeninizi ve sebzelerinizi beğeniyle takip ediyorum. Sebzeleriniz çok keyifli görünüyorlar. Elinize sağlık.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2011, 19:56   #9
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Sn. limon,
değişik, yenebilen, GDO olmayan bitkiler de yetiştirilebilir.
Mesela kırmızı brüksel lahanasından sonra bir de kırmızı salatalık fena olmaz

Name:  Coccinia grandis.jpg
Views: 3041
Size:  10.4 KB

Ivy Gourd (Coccinia grandis)

Eski 05-03-2011, 20:06   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Alıntı:
Sn. limon,
değişik, yenebilen, GDO olmayan bitkiler de yetiştirilebilir.
Mesela kırmızı brüksel lahanasından sonra bir de kırmızı salatalık fena olmaz

Eklenti 195377

Ivy Gourd (Coccinia grandis)
Kırmızı salatalıkmı? Allah allah hiç duymamıştım daha neler duyacağız sayenizde.

Kolay gelsin.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2011, 20:11   #11
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Sn.cemalS,
ninem bana "Bilenin bilmeyene borcu vardır" derdi
Ben de bu borcu elimden geldiğince ödemeye çalışıyorum
Saygılar.

Eski 03-03-2011, 22:28   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2009
Ne güzel bir başlık,bahçe serüvenine benim gibi yeni başlayanlar için süper bilgiler var Ellerinize sağlık,sık sık bu sayfada dolaşacak gibiyim

Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 11:38   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2008
merhabalar,kasım ayında ektiğim turplar hala olmadıi olmadı derken köklenmedi. bütün kışı sağ salim atlattılar bundan sonra gelişirler mi acaba? baya sık ekmişim şimdi seyreltsem olur mu?
bir sorum daha olacak. bu bahar birşeyler ekmeden önce gübreleme ne zaman yapılmalı?
teşekkürler

pelpel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 14:27   #14
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pelpel Mesajı Göster
merhabalar,kasım ayında ektiğim turplar hala olmadıi olmadı derken köklenmedi. bütün kışı sağ salim atlattılar bundan sonra gelişirler mi acaba? baya sık ekmişim şimdi seyreltsem olur mu?
bir sorum daha olacak. bu bahar birşeyler ekmeden önce gübreleme ne zaman yapılmalı?
teşekkürler
Seyreltmenizde bir sakınca yok. Gübrelemeyi sayfanın birinde görmüştüm. Çiftlik gübresiyse Eylül-Ekim gibi gübreleme yapılabileceği yazıyordu. Geç kalmış olabilirsiniz. Direkt gübre vermeyi sakıncalı buluyorlar. Normal suni veya sıvı gübre tarzında ise fidan gelişimini tamamlayınca verilebileceği yazıyordu. Aklımda kalanlar bunlar.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 17:13   #15
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pelpel Mesajı Göster
teşekkürler
Turp tohumu ekimi için zaman aralığı oldukça geniş. Aslında en çabuk çimlenen tohumlardandır. Seyreltme şarttır yoksa hem küçük hem de şekli bozuk ürünler alıyorsunuz.

Bahar gübrelemesi için Mart sonu Nisan ayı uygundur. Ben önce yabani otları temizliyorum sonra toprağı derin belliyorum, bolca yanmış gübreyi ekleyip toprakla iyice harmanlıyorum. Geçen yıl sn.Meyvelitepe'nin tavsiyesi üzerine toprağın yumuşaklığını kaybetmemesi ve su tutumunu arttırması için hindistan cevizi kabuğu da (cocopeat) ekledim. Hazırlık tamamlanınca yağan bahar yağmurlarıyla toprak ekime hazır hale geliyor.

Şaşırtma yaptığım sebze fidelerini daimi yerlerine geçirmeden evvel su dolu bir kapta 2-3 saat bekletip suya iyice doymalarını sağlıyorum. Onlar beklerken ben ekim yapacağım yeri iyice suya doyuruyorum. Daha sonra fideleri ıslak toprağa dikiyorum. Böylece fideler hiç sarsılmadan yeni yerlerine adapte oluyorlar. Direkt söküp, yeni yerine dikildiklerinde ve sonra sulandıklarında bazen 1-2 gün boyunlarını bükebiliyorlar. Bunu işin ehli bir çiftçi abla öğretmişti, denedim, gördüm, memnun kaldım

Eski 10-03-2011, 02:03   #16
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Merhaba. Oncelikle benim gibi ilk defa toprakla ugrasmaya basliyanlar icin cok faydali bir sayfa oldugunu belirtmek isterim. Gercekten ilk 5 sayfayi buyuk bir heyecanla ve keyifle okudum. Sonrasini yarina sakladim. Zaten bu siteyle tanistim tanisali isimi gucumu yapamaz oldum. Her gun bir sey bakicam diye giriyorum, iki uc saat kalip zor cikiyorum. Cocuklarda olmasa heralde hic cikmazdim ya gercekten cok sey ogrenebilecegim bir topik burasi sn. limon'a ve diger arkadaslara emekleri icin cok tesekkur ederim. Dun salatalik ve amcasinin kizi domates tohumuyla ilk defa hasir nesir olduk.
Hepsini tek tek ayri ayri minnacik toprak tabletler vardi sulayinca sisiyolar onlara ektim. Salataliklarda bugun tirnak ucu kadar bas kaldirmalar baslamis domateslerden henuz goruntu yok. Burada okudugum kadariyla ilk hatami buldum. 72 tane tohumun hepsini birden ektim varsayalim yarisi oldu napicam ben o kadar fideyi, bide bu kis kiyamette evinde saksida salatalik yetistirecek birilerini ara dur ))

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 10:48   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2009
Sn.sebnem&mircan,

Tohumlarınızı şişen tabletlerin içinde çimlediğinizi yazmışsınız, o tabletlerdeki bitki vitaminlerinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Tohumlarınız çimlenmeye başlayınca bulabilirseniz yarım Kg. kadar yanmış hayvan gübresi bulunuz bunu üç litre kadar suda iki gün kadar bekletip süzünüz ve çimlerinizi bu suyla sulayınız. Fakat yapraklarına deydirmemeye dikkat ediniz. Bulamazsanız marketlerden organik sıvı gübre temin edip, kullanma talimatına uygun olarak kullanınız.
En iyi öğrenme metodu deneme yanılma metodudur.Denemeye ve araştırmaya devam ediniz. Doğruyu bulacaksınız. Selamlar.

amatör hobici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 19:10   #18
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi amatör hobici Mesajı Göster
Sn.sebnem&mircan,

Tohumlarınızı şişen tabletlerin içinde çimlediğinizi yazmışsınız, o tabletlerdeki bitki vitaminlerinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Tohumlarınız çimlenmeye başlayınca bulabilirseniz yarım Kg. kadar yanmış hayvan gübresi bulunuz bunu üç litre kadar suda iki gün kadar bekletip süzünüz ve çimlerinizi bu suyla sulayınız. Fakat yapraklarına deydirmemeye dikkat ediniz. Bulamazsanız marketlerden organik sıvı gübre temin edip, kullanma talimatına uygun olarak kullanınız.
En iyi öğrenme metodu deneme yanılma metodudur.Denemeye ve araştırmaya devam ediniz. Doğruyu bulacaksınız. Selamlar.
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. O zaman oteki tohumlari burada gordugum sekilde torf + perlit karisimina mi ekmeliyim ? Tarif ettiginiz sekilde sulamayi kac gunde bir yapmaliyim acaba ?

Eski 10-03-2011, 14:49   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Fideleri dikmeden önce dikim yapılan toprağa iyi yanmış hayvan gübresi eklenebilir diye biliyorum.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:38   #20
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn Sebnem&mircan;

Tohumları plastik bardaklara ekebilirsiniz. Torf perlit karışımı olabilir. Plastik bardakların tabanını sıcak bir metal iie birkaç yerinden deliniz. Torf+perlit karışımını doldurunuz. Tohumu orta noktasına (bir kaç tohum koyabilirsiniz birisi çıkmaz ise diğeri çıkar, çıktıktan sonra birisini koparırsınız) koyunuz. Üzerini ince bir elek ile tohumun üzerini örtecek kadar kapatınız. İnce bir süzgeçli sulama kabı ile sulayınız. Çok sulamayın tohum çürür. Nemli kalsın yeter. Bütün bardakları bir kasaya dizin sulayın. Üzerine bir gazete kağıdı örtün. Gazete kağıdı onun nemini kaçırmaz ve çabuk çıkar.
Not: Bardaklar büyük olursa fide uzun zaman orada büyür. Sonra istediğiniz yere şaşırtırsınız. Kolay gelsin.
Türkiye'den bol güneşli Selamlar

Düzenleyen efe-can : 13-03-2011 saat 21:40 Neden: yazım hatası
efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 20:03   #21
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn Sebnem&mircan;

Tohumları plastik bardaklara ekebilirsiniz. Torf perlit karışımı olabilir. Plastik bardakların tabanını sıcak bir metal iie birkaç yerinden deliniz. Torf+perlit karışımını doldurunuz. Tohumu orta noktasına (bir kaç tohum koyabilirsiniz birisi çıkmaz ise diğeri çıkar, çıktıktan sonra birisini koparırsınız) koyunuz. Üzerini ince bir elek ile tohumun üzerini örtecek kadar kapatınız. İnce bir süzgeçli sulama kabı ile sulayınız. Çok sulamayın tohum çürür. Nemli kalsın yeter. Bütün bardakları bir kasaya dizin sulayın. Üzerine bir gazete kağıdı örtün. Gazete kağıdı onun nemini kaçırmaz ve çabuk çıkar.
Not: Bardaklar büyük olursa fide uzun zaman orada büyür. Sonra istediğiniz yere şaşırtırsınız. Kolay gelsin.
Türkiye'den bol güneşli Selamlar
Sn efe-can;
Oncelikle ilginiz icin cok tesekkur ederim. Soylediklerinizi birdahaki tohum ekiminde dikkatlice uygulayacagim. Sanirim bu ilk denemem husranla sonuclanacak

Eski 15-03-2011, 10:40   #22
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Acemi şansı mıdır bilmem, ilk denemeler onca yanlışa ve acemiliğe rağmen başarıyla sonuçlanır. Sizin de başaracağınıza inanıyorum.

Fideleri geçireceğiniz toprak karışımını güzel hazırladıktan sonra sorunsuz büyüyeceklerdir.

Eski 15-03-2011, 12:57   #23
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

1 martta ektiğim tohumlarımın 8 mart itibariyle halleri.

Eklenen Resimler

Eski 15-03-2011, 12:59   #24
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Domates, bamya, yemeklik kara kabak ve 15 mart yani bugünkü halleri

Eklenen Resimler

Eski 15-03-2011, 13:01   #25
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Bir tanesini bugün bahçeye taşıdım. Kömür çuvalında yetiştirmek üzere üstünü poşetle örttüm. Bakalım nasıl olacak.

Eklenen Resimler

Eski 15-03-2011, 19:27   #26
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Arkadaşlar oturak fasulye tohumlarını ne zaman ekmeliyim?

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 09:00   #27
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Merhaba,

Ankara'ya gelen 3. kar felaketi bu sene maydonoz yetiştirme girişimimi nasıl etkileyecek bekliyorum. Tohumları ektiğim saksıyı kalın çöp naylonu ile korumaya almıştım ama saksı bahçede kaldı. Şimdi de hava ısınmaya başladı ama naylonu arada bir açıp havalandırmama rağmen hala kaldırmadım. Göreceğiz bakalım.
Bahçede açıkta bulunan naneler tüm kış dayandı. Şimdi de toprak alıp, sıska soğanlarımı dikeceğim.
En garanti bitkiler bence soğan ve nane, semizotu. Semizotu tohumlarını bir kaç sene önce ekmiştim, her sene aynı yerden çıkıyorlar, yani aslında nane ve semizotu için pek bir şey yapıyorum denilemez.

Her sene domates tohumlarını ekiyorum, ama onları bırakıp yazın Bodrum'a gitmek durumundayım, bitki uzuyor, meyvesi az. Başında olmadığım için nasıl sulanıyor bilmiyorum. Bodrum' a fide olarak götürdüklerimden de bir türlü ürün alamadım, sabit bir yerde kalabildiğim zaman inşallah ciddi olarak uğraşabileceğim.

Sizlere kolay gelsin.

Eski 28-03-2011, 11:29   #28
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci Mesajı Göster
Merhaba,

Ankara'ya gelen 3. kar felaketi bu sene maydonoz yetiştirme girişimimi nasıl etkileyecek bekliyorum. Tohumları ektiğim saksıyı kalın çöp naylonu ile korumaya almıştım ama saksı bahçede kaldı. Şimdi de hava ısınmaya başladı ama naylonu arada bir açıp havalandırmama rağmen hala kaldırmadım. Göreceğiz bakalım.
Bahçede açıkta bulunan naneler tüm kış dayandı. Şimdi de toprak alıp, sıska soğanlarımı dikeceğim.
En garanti bitkiler bence soğan ve nane, semizotu. Semizotu tohumlarını bir kaç sene önce ekmiştim, her sene aynı yerden çıkıyorlar, yani aslında nane ve semizotu için pek bir şey yapıyorum denilemez.

Her sene domates tohumlarını ekiyorum, ama onları bırakıp yazın Bodrum'a gitmek durumundayım, bitki uzuyor, meyvesi az. Başında olmadığım için nasıl sulanıyor bilmiyorum. Bodrum' a fide olarak götürdüklerimden de bir türlü ürün alamadım, sabit bir yerde kalabildiğim zaman inşallah ciddi olarak uğraşabileceğim.

Sizlere kolay gelsin.
Merhaba,

Mart'ın 16'sında ektiğim maydonozlar tek tük de olsa minik yapraklar vermeye başladı, çok sevindim. Çünkü, tekrar bir kar yağışı (yerlerde tutmasa bile) ve bildik Ankara ayazı oldu.

Eğer maydonoz hasadı yapmayı başarırsam çok memnun olacağım. Gelen mesajlardan öğrendim, saksının üzerini tülbentle korumaya alıp, sulamayı da ordan yapıyorum ve resim çekmeye başladım.

İnşallah bu büyük ürün alma işi gerçekleşir!

Sizlere iyi günler ve bol ürünler diliyorum.

Eski 16-03-2011, 11:55   #29
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Sn.Aydın Fasulye tohumu uygun sıcaklıkta çok çabuk çimlenir. (20 derece ve üstü uygun deniliyor) Havaların ani ısınması hep böyle gidecek anlamına gelmiyor, özellikle gece sıcaklıkları düşük oluyor. Ben olsam Nisan ortalarından sonra ekerdim. Bir de Ağustos ortalarında ekip sonbaharda ürün alıyorlar.

Eski 02-04-2011, 05:56   #30
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Maydonozlarımın son hali. Hala tübentle koruyorum, suyunu da aynı şekilde veriyorum.

Eklenen Resimler

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025