![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu.
|
Organik karpuzlarım
Geçen aylarda bahçemin hemen yanında bulunan bir dairenin balkonunda karpuz yerlerken bir şekilde karpuz çekirdekleri bahçeye düşmüş ve kendiliğinden çimlenerek fide halini almışlardı ve o günden sonra su ve bakımını yapmak kaydıyla karpuzlar belirli bir seviyeye geldi, siz değerli forum üyeleri ile paylaşmak istedim. Tamamen Organik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
|
Kestiniz mi Karpuzlardan? Karpuzun sapının hemen tepesindeki küçücük 2 yaprakçık solduğunda karpuz oldu demekmiş. Fazla tutulursa içi geçermiş. 3-4 tane karpuzum olunca, olup olmadığını nasıl anlayacağım telaşına kapılmıştım. Ya olmadan koparırsam, çok üzülürdüm. Sebzeler hakkında bana çok şey öğreten çiftçi arkadaş tarif etti sağolsun. Gerçi o yıldan beri bir daha Karpuz yetiştiremedim. Bu sene bir paket tohumunu ektim ama pek ilgilenedim sonrasında, bir tanesi bile çimlenmedi. Seneye inşallah... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerim bu sene geç kızarıyor. Bir haftadır çerileri yemeye başladık. Bu çerinin cinsi çok güzel. İnce kabuklu, şeker oranı yüksek. Geçen yıl fidesini Tekin Bey vermişti, bu sene ben tohumdan yetiştirdim. Pembe Domateslerde kızarma yok ama 2-3 tane oldukça büyük ve halen büyümekte olan var. Diğerleri normal boyutlarda. Daha önce bahsetmiştim, ilk defa çok güzel olan Patlıcanları da toplamaya başladım. Buradakini büyüsün diye bırakmış, unutmuşum, bugün baktığımda oldukça büyümüş buldum. 2 adet daha var ama 2 gün daha bekleyeceğim onları toplamak için. Bunu da dolapta saklayacağım.(Bir hafta biriktirip yemeğini yapacağım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salatalık dediğiniz Hıyar mıdır yoksa Kıvırcık türü mü? Ispanaklarda da üçüncü veya dördüncü yapraklar çıkınca, seyreltme yaparsınız. Çıkardığınız fideleri köklerini fazla zedelemeden çıkarırsanız başka yere dikince tutma şansı yüksek. Yani, şimdilik bırakın oldukları gibi büyüyüp boylansınlar, sonra gerekeni yaparsınız. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Sevgili Limon bahçeniz çok verimli görünüyor; bizim buralarda da kış sezonu açıldı geçen hafta ıspanak ,tere serptik çıkmaya başladılar bile.Ayrıca güz fasülyesi de ektik umarım bereketli olurlar .elelriniz emeklerinize sağlık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden eve artık rutin olan domates, biber, patlıcan vd. getirdim. Farklı olarak karpuz ve kavundanda birer tane koparıp getirdim. Çoğunluğu Sn. Karınca70'dan temin edilen 20 den fazla kavunlardan birini kokladım, sertliğini kontrol ettim, olmuş bu diyip kopardım. Yarın akşam yemeğinde tadılacak ![]() Karpuzu bu güne seçtik, meyvenin sapının yanındaki asmalardaki sülüke benzeyen kısım siyahlaşmıştı. Birde ses kontrolu yapılıp koparıldı. Besmeleyle kesildi, merakla kıpkırmızı renk beklenirken fotoğraftaki renkle karşılaştık. Eh artık eve gelmiş, bir sürüde emek verilmiş, tadıldı; Bir tad ve aroma, sulumu sulu bir karpuz. ya da bize öyle geldi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. K0900, Bende bugün karpuzumu kopardım büyük merakla eve doğru yol alıp, bir an önce kesmek ve tadına varmak için acele ettim, karpuzun rengi aynı sizin karpuzunuz gibi tadıda fena değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
|
Kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş ya... Alıntıladığım cümleyi okurken hem güldüm, hem bu laf geldi aklıma. Görüntü aksini söylese de ;sizin emeğiniz olduğu için, mutlaka dünyanın en tatlı karpuzu olmuştur. Ben hala bu kadar bir ürün bile elde edemedim, hayranlıkla başarılı çalışmalarınızı izliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
k0900, karpuzun cinsi kalın kabukluymuş. Her cins kıpkırmızı olmuyor hatta pembe tonundaki, pırıltılar olan tür çok daha sulu ve lezzetli oluyor. Sevgili Hüzün teşekkür ederim, öyle çok ta verim yok aslında ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
bahçemdeki domatesler..en büyüğü 400 gr oldu ilk yıl olmasına rağmen başarılı olduk galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
agaclar.net
|
Domatestleri biraz erken mi topladınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
mecburen toplamak zorunda kaldım gece ve gündüz ısı farkı çok fazla zarar görmemeleri için daha fazla bırakamadım. hafif kızaranlar 2 gün içinde kızarıp yenecek kıvama geliyorlar..birde kızaran domatesleri kuşlar ve kargalar deliyorlar ve çürümesine sebep oluyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Maşallah.Abi elmalar yakışıklı çıksın diye parlatıpda mı resmini çektin.Mbarek ramazanda iştahımızı kabartıyorsunuz.Bol ve bereketli günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
k0900, hemen bir menemen yapsaydınız. ![]() Ben öyle yaptım sonra da, tüh keşke önce çiğ halleri ile salata da deneseydim diyerek hırslandım. Sanki başka öğün yok gibi ![]() İnsanın kendi emeği ile elde edilen herşey başka bir mutluluk.. (Limonum sen kimle konuşuyorsun.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller maşallah, afiyet olsun ![]() 2 gündür yağmurlu hava, pembeleri bir kaç gün daha tutacaktım aslında ama baktım çerileri kargalar gagalamaya başlamışlar, gözüm gibi baktığım bir kaç Pembenin başına bir iş gelmesin diye topladım bu sabah. Bendeki şampiyon Pembe budur. Yarım kg civarındadır sanıyorum. ![]() Düzenleyen limon : 08-09-2009 saat 19:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limonum, Erken topladığın iyi olmuş. (daha nasıl kızaracaktı bilmem ![]() Bildiğin üzere, pembeleri çok olgunlaştırınca dayanma süresi de azalıyor. Eğer hemen yiyeceksen o başka tabi. İnsan bu güzelliğe bıcak değdirmeye kıyabilir mi?. ![]() Gerçekten de domates gibi domates olmuş. Ellerine sağlık. Afiyetle. *Erkan konca arkadaşımız da çok erkenden toplamış mesela.. Biraz daha kızarsalarmış çok can yakarmış çok ![]() *K0900 Sizin domateslerde sarımsı damarlar var gibi. Domatesin kendi özelliğinden mi?. Evet. Beyaz patlıcan. Forumda tohum satışı yapılmıştı, merak edip almıştım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Mevsimin başında siyah-pembe lezzet kıyaslaması yapmış, siyahları daha güzel bulduğumu yazmıştım. Orada söylediklerimi geri alıyorum. Siyah ve pembe domatesler kendi kulvarlarında birer lezzet şampiyonu. Pembelerin yetiştiriciliği de ayrı bir zevk. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|