agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 1 Gönderen sedat999
  • 1 Gönderen MeyveliTepe
  • 2 Gönderen huso93
  • 2 Gönderen TCM
  • 3 Gönderen hosseda
  • 3 Gönderen Muda
  • 2 Gönderen Portakal Rengi

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-04-2020, 11:09   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-02-2014
Şehir: hatay
Mesajlar: 39
Domates ve diğer sebzelerde topraktan kaynaklanan sorun

Herkese merhaba. Yaklaşık 10 yıldır aynı sorunu yaşıyorum. Fideleri alıp şaşırtma yaptıktan sonra hep aynı sorunla karşı karşıya kalıyorum. Almış olduğum fideler çok canlı çok güzel. Ne zaman ki toprağa koyarsam 2 gün sonra hafiften morarma başlıyor. Renk çok koyulaşıyor. yaprakların bazıları sararma yapıyor. Kaç tane ziraat mühendisi arkadaşa gittim. Resimlere bakarak her biri bir yorum yapıyor. Bir çok ilaç denedim. Bitkiler ya gelişmiyor. ya da çoook yavaş büyüyor. Yalnız 2 kişi bana toprağından olabilir dediler. Yani toprak killi. Ve aşırı tuzlu.
Fakat şöyle bir durum var. Aynı toprakta sera içi dikim yaptığımda (Şubat ayı için söylüyorum) bitkilerde bu sorun olmuyor. çok hızlı ve sağlıklı büyüyorlar. Aynı alanda serasız dikimde bu durum oluyor.
Ancak emin olduğum bir şey var ki sorun toprakta. Neden derseniz bitkiyi toprağa koyana kadar srun oluşmuyor. Bu toprakta bir şey eksik veya fazla. Eğer tuzlu ise çözüm nedir. Tuzlu değil ise çözüm nedir. Özellikle domates ve salatalık çok etkileniyor. Biber diğerlerine göre daha az etkileniyor. özellikle ilk resmi gören bir ziraat mühendisi topraktaki şu tuza bak dedi.
Teşekkürler

Eklenen Resimler
   
Dadaloğlu beğendi.
sedat999 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025