22-04-2020, 12:55
|
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2014
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi
Tuzun kimyasal bileşimi önemli.
Ektiğim yerin yarısı killi toprak. Ama bitki yetişiyor, meyve de veriyor. Suladıkça üst bölge katılaşıyor, sıkışıyor. Çapalıyorum, aşağıya su geçmeye başlıyor. Domates derine kök salan bitki değil.
İlçe tarım yardımcı oluyor. Toprak analizi yaptırdım. Toprakta mineral var ama organik madde yoktu. Kompost, hayvan gübresi vb ile arttırmaya çalışıyorum. Bellediğim zaman sizinki gibi keseklerim oluyordu. Bu yıl daha küçük.
Analizde kalsiyum fazla görünüyordu ama domateslerin altı kalsiyum eksikliğinden kararıyordu. Bir yıl sonra tabandan kükürt-kalsiyum karışımı bir düzenleyici kullanınca sorun kayboldu.
Analiz yaptırarak başlarsanız, sorunu kavrayabilecek duruma gelebilirsiniz diye düşünüyorum. Killi toprağın nem tutmak gibi bir avantajı da var. Fide yetiştirirken kum ve gübre ile karıştırıp kullanıyorum. Fideler büyüyor.
Killi toprağa fide dikerken; kökü yerleştirip etrafını toprak doldurduğum zaman bir bardak kadar su ile o bölümü ıslatıyorum. Sonra gövdeye kadar toprağı tamamlıyorum. Can suyunu veriyorum. Üst katmandaki kil suya doyup aşağı gelene kadar kök kurumasın, amaçlı.
|
Verdiğiniz bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Bugün leonardit humikasitli toprak düzenleyici aldım. Kullanıp ilerleyen günlerde neticeyi yazacağım
|
|
|