![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Alıntı:
Açıkçası siz bu konuda bizden daha tecrübelisiniz. En azından siz daha evvelinde bu ürünü yetiştirmişsiniz. Ben ise elimde ekipman anlamında büyük imkanlar yokken ben bu ürünü nasıl daha kolay yetiştiririm diye düşünüyorum. Bir de yetiştirilen ölçek önemli nokta burada. 4 dönümden bahsettiğimizi unutmuşum. ![]() Aynı durumda ben olsam yine de hayvan gübresini kullanırdım. En azından zamanla toprağıma gevşeklik sağlayacaktır. Bunun yanında sizin tecrübe edindiğiniz ölçekte azot ta kullanırdım. Balıkesir'de olan bir soğan tohumu şirketini aradığımda bana arpacık ile ekim için gülmüştü. Artık arpacık ile ekim tarihe karıştı gibilerinden. ![]() Tohum alma konusunda ise okuduklarımı yazayım size. Benim bildiğim soğan tohumu ikinci senede elde ediliyor. Örneğin önümüzdeki yaz hasat edeceğiniz çeşit özelliklerini taşıyan 6-8 cm çapındaki en sağlıklı soğanları çok güzel bir şekilde ertesi bahara kadar saklayacaksınız. Bir önceki yıl yetiştirilmiş olan soğan başları yarısından fazlası toprakta olacak şekilde (arpacık eker gibi) dikilecekler. Bundan sonrası ise bilindiği gibi sap oluşturma, uçlarda çiçeklenme ve nihayetinde tohum oluşumu ile tohum hasadı. Yalnız tohum üretilecek olan tarla çok dikkatli seçilmelidir. Kesinlikle hakim rüzgarlara açık bir saha olmamalıdır. Fazla rüzgar alan tarlalarda çiçek demetlerini taşıyan yalancı gövdenin hafif rüzgarlarda dahi çok kolay kırılması ile tam oluşmamış ya da gelişememiş tohum elde edilmesine olanak sağlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|