![]() |
|
![]() |
#691 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2012
|
Acaba bendeki ilk 7-8 hıyarın ampul gibi olması bu sebepten mi, beklersem düzelecek mi? Birde fotoğrafta gördüğünüz gibi bahçeye 4-5 salatalık- 8 domates, 3 tane fasulye, 2 kabak, 7-8 biber 1 **** 2 patlıcan, 4 tane patates diktim ama acemilik işte çok yakın dikmişim salatalık heryere elini kolunu attı patlıcan hariç hepsi meyve vermeye başladı, salatalık bahçeyi mutlak hakimiyeti altına almaya çalışsada ben arada boşluklara yönlendiriyorum. Bir sorum daha olucak seneye yeniden ekim yapmalımıyım yoksa, bunlar yine meyve verirmi, fideleri korumanın bir yolu var mı?[IMG] ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Yeni Üye
|
Salatalarım
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Salatalıklar için çözüm arıyorum.
Geçen sene yetiştirdik ama bir sıkıntı olmamıştı. Şimdi salatalıkların bir dertleri var ama ne yapmam gerek bilmiyorum. Ara ara toz kükürt döküyordum. En son sıvı kükürt fısfıslamıştım sanırım iyi gelmedi : ( çözemedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() ![]() Birde bu yeşil renkli canlımız faydalımı zararlımı bilmiyorum ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Benim Saksıda büyüyen balkondaki yedikule salatalıgın yapraklarıda bu hali aldı, ilk önce yapraklarda sararmalar basladı ( forumda paylastım)arapsabunu tuz zeytinyag ve su karısımını fısfıs yardımıyla yapraklara uyguladım, ama daha da kötü oldu,dün aksam temiz suyla resmen hepsini yıkadım, sonucu bekliyorum, Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
merhaba yaklasik 1 ay once saksiya ektigim salataliklarim (2 kök) gecen hafta 3 adet gayet guzel urununu verdi. uzerinde su anda 3 adet gayet iri meyve halen var. terasim u seklinde ve tum gun gunes aliyor. salataligin oldugu yer gunun en az yarisi direkt gunes almakta,gerisi indirekt duvarlardan yansimalar vs. gecenlerdeki sicaklarda aksamustu sulamalarina ek gun ortasinda da sulamam gerekti, ancak birkac gun es gectim yapraklar bayagi salmisti kendini, sulayinca topladi. o gunlerden birinde fotolardaki meyve sorununu farkettim. bazi yapraklar da eski hallerine donemedi sarardi. bu sorun bu susuz kalma ve gun ortasinda fazla sulamadan olabilir mi? yeni yavrularda herhangi bir sorun simdilik gorunmuyor. bileniniz yardimci olursa minnettar olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Moderatör
|
Meyvelerdeki sorun susuz bırakmanızdan ve bitkide meyveyi zamanında toplamamanızdan kaynaklanıyor.Bitkiniz saksıda yeni meyve istiyorsanız bitki üzerinde yetişmiş ürünleri toplayın bitki doğal olarak onları besleyecektir tohum oluşturmak için(neslinin devamı için). Bir de bitkini nbeslenmesine dikkat edin yeri dar tarlaya göre onun için daha iyi bakmanız lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Salatalıklarımla alakalı yorum, öneri, tavsiyelerinizi bekliyorum değerli agaclar.net üyeleri. Ne yapacağımı bilemedim : ( Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Su ile temizleme sonucunda son durum ne oldu Sayın Cemil B? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
susuzluktan olmasi sevindirdi ben de oyle umit etmistim. dediginiz gibi, 5 adet buyuk salataliktan 4 ünü daha topladim(neredeyse tohuma kaciyorlarmis). birini tohumluk birakmayi dusunuyorum. yoksa sezon sonuna mi biraksam şu tohumluk işini, ne dersiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
|
eski yapraklar kuruyan kurudu , bende hepsini kestim, baktım bu sabah ustten yeni yapraklar cıkıyor yemyeşil canlı canlı, durumu izlemeye aldım, resminide paylasım sizinle, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Ağaç Dostu
|
artik bitkiyi hic susuz birakmiyorum. toprak surekli nemli diyebilirim.olgunlasmis meyveleri topladim sadece bir tane biraktim, tohumluk olsun diye. şimdi sorunum şu; yapraklar açik yesil, sanki korpe asma yapragi gibi,halbuki 3 hafta once koyu yesillerdi. olgunlasan urunler de sarimtirak-yesil, sanki tohuma kaçmiş ve kartlasmis gibi ancak öyle degiller. gubrelemeyi ciftlik gubresiyle yapiyorum. bu sorun sizce neden kaynaklanabilir? -sayin h_dogan in dedigi gibi saksida beslenme sorunu ? hic tohumluk tutmasam mi? -az gubre ya da cok gubre? -demir ya da diger eksikligi ? -fazla güneş? bunlar da urun fotolari daha yesil olan 1 hafta once toplandi sarimtrak bugün. ekleme: sonradan farkettim ki: saksı alti tabakta su hala duruyor. normalde emer.acaba fazla mi suluyorum, sorun bu mu? Düzenleyen antihistaminik : 02-07-2012 saat 21:18 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
*** arkadaslar bende bu sene salatalik yetistirme meraki basladi .hic tecrübem olmadigindan .cok para harcadim .ama sonunda basardim. 10tane fidan diktim hepside salatalik vermeye basladilar.hiyarlarin boyu 10cm kadar oldu.yalniz ben (humus) topragi kullandim .her halde onun icin galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Yeni Üye
|
elimde su an cok güzel f1 tohumlari var .seneye bunlari kabak fidanina asi yapmak istiyorum. sizden ricam cengelköy tohumunu nerden bulabilirim yardim ederseniz tsk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Bitkiniz bir şekilde stres yaşıyor sanki_ yetersiz su ve aşırı sıcak, nem gibi... Bu yaprakları _ zaten yaşlanmışlar_ temizleyip gübreleyip su dengesini sağlamanız iyi olur. Meyvenin bu şekilde olaması gübre eksikliği... Sulamayı sıcak havada değil akşam üzeri yapmak ve suyun yapraklara değmemesine_ özellikle klorlu olan içme suyu_ dikkat etmek de gerekiyor. Meyve üzerindeki canlı bu zararı verebilecek bir canlı değil... Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Halil Önen cevabınız için çok teşekkür ederim. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Ağaç Dostu
|
yorum yapmak isteyen yok mu arkadaslar ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Yeni Üye
|
benim salatalarim cok suladim galiba camur oldular. ne yapabilirim. yardimci olursaniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sebze saksılarına fazla sulamadan ve suyun birikmesinde kaynaklana toprak bozulması yaşanır... Bol sulama da saksı toprağı iyi tahliye olsa bile gübrelemeye ihtiyaç duyar... Sararmanın sebebi suyun birikmesinden ve gübre eksikliğinden görünüyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Ağaç Dostu
|
Salatalıklara çamurun bir zararı olmaz Sn. turbatur, olgunlaştığına yıkayıp yiyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
|
halil bey cok tesekkurler, ben de suyun fazla oldugunun farkina vardim. bugun su vermedim toprak normal haline dondu. yapraklarin açık yesil hali icin bitkiye ne vermek gerekir acaba. bir de bıraktığım tek tohumlugu da koparsam mi ne dersiniz. tohumluk olayini mevsim sonuna mi biraksam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumluk bırakmak bitkiyi yavaşlatır, eğer bir kolda bir meyve bırakmışsanız diğer kollardan salatalık alabilirsiniz iyi besleme ile... Tohumluğu mevsim sonuna bırakmamak da gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() demir eksikligi için (domateslerim de var) onereceginiz dogal yontem ne olabilir? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yani tohumluk bıraktığınız salatalık kalsın anlamında söylemiştim; 'tohumluğu mevsim sonuna bırakmamak gerekiyor' derken hani bitkiniz hastalanabilir ya da yeterli zamanı bulamayabilir tohumluk için demiştim... http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/25790.htm Tohumlarınız yerli çeşit değilse gelecek yıl temin edilme garantisi verilir... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Yeni Üye
|
toprak camur oldu .diye sormustum.halil bey? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2011
|
yi akşamlar, saygı-, ve sevgideğer vatandaşlarım, az önce çocuklarla bahçedeydik ve ilk çengelköy salatalıklarımızı topladık. 4 tane ve parmak (~7-8 cm) kadarlardı. Çocuklar ve ben hakkımızı bahçede yedik, annelerine en büyüğünü ve irisini ayırıp eve getirdik. Tadını överek anlatarak, önce ağız sulandırdık ve hanımın hakkını teslim ettik. Etmez olaydık, acı çıktı. Sorum şu: Çengelköy salatalığı ne kadar büyüyor ve bu acılık kartlığından değilse, neyden kaynaklanıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
buda benim salatalığın minik hali |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
salatalık fidelerimde de kuruma sorununu yaşıyorum üzerinde birsürü çiçek olmasına ragmen bir iki tane salatalık veriyor 2 - 3 hafta önce haftada 3-4 salatalık yerken şimdi 2 haftada 1 tane salatalık veriyor ama üzerlerinde 30 - 40 adet çiçek var. salatalıklarımın ya prakları sarıya döndü ama yeşil yeni yapraklar açıyor. teasda büyütüyorum fidelerimi çok güneş alıyor olabilirler mi ? bitkilerimin ölmesini istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|