agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni379Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-07-2010, 21:30   #1
Ağaçsever

hbayraktar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emreilhan Mesajı Göster
Gün aşırı sabahları suluyorum,sizce bu sulama ideal mi?Salatalıklar sıcağa karşı çok dayanıksızlar hemen yaprakları pörsüyüveriyor.Merak etitiğim şey Çengelköy Badem salatalık dişi ve erkek çiçeklerini aynı bitki üzerindemi barındırırlar?
Sn. emreilhan,

Haziran başında bahçede toprağa geçirdiğim ç.köy hıyarlarını haftada 2 gün suluyorum, haziran da bol erkek çiçek verdi, umudu kesiyordum meyve tutmayacak diye, bir haftadır yemeye başladık, tespitim ne kadar doğru bilmiyorum fakat yan dallanmalarla birlikte meyve tutumu başlıyor. Yapraklarına aldanmayın bizimkiler gündüz güneşin altında yerlere seriliyor, fakat akşam serinliği başlayınca diriliyor.
Yalnız o saksılar yeterli mi emin değilim, benimkiler neredeyse 2 mt. yaklaşmaya başladı, fasulyelerle yarış halinde.
Sonradan farkettim, yapraklarınızı da alt üst bir kontrol edin isterseniz

Düzenleyen hbayraktar : 03-07-2010 saat 21:49 Neden: ekleme
hbayraktar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2010, 22:37   #2
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Sayın hbayraktar,öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.O zaman benim sulamayı azaltmam mı lazım?Saksıda oldukları için korkuyorum,bahçede olsalar neysede.Yaprakları alt üst kontrol ettim beyaz görünenler sadece toz hastalık etmenine rastlamadım çok şükür.Size bol bol hasatlar dilerim.

Saygılarımla.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2010, 00:51   #3
Ağaçsever

hbayraktar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emreilhan Mesajı Göster
Sayın hbayraktar,öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.O zaman benim sulamayı azaltmam mı lazım?Saksıda oldukları için korkuyorum,bahçede olsalar neysede.Yaprakları alt üst kontrol ettim beyaz görünenler sadece toz hastalık etmenine rastlamadım çok şükür.Size bol bol hasatlar dilerim.

Saygılarımla.
Sulamayı nasıl yaptınız? yapraklardaki beyaz noktalar başınıza dert açmamıştır umarım, benimkiler devamlı sararıp soluyor, sararan yaprakları budadıkça meyve vermemeye başladılar, görünürde bir şey olmadığından kırmızı örümcektir diyerek kükürt ve kaolin kili uyguladım fakat yeterli olmadı, son çare arap sabunlu karşıma başvuracağım, olmadı sökeceğim, diğerlerine sıçramasın bari.

Bahçe duvarım 4 mt.olduğu için oraya uzatıyorum, ama daha uzarlarsa ya fasulyeler gibi ters uzatacağım, ya da tepelerini budayıp yan dallardan daha fazla meyve verir mi deneyeceğim sanırım, ana gövdede fazla meyve tutmadı.

hbayraktar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2010, 08:54   #4
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Sayın hbayraktar,sulamayı haftada 2 kez yapıyorum yani 3 güne bir.Daha önce haftada 3 kez yapıyordum haftada 2 ye indirdim.Sarıbenek mantar hastalığına yakalandı benim salatalıklarım.Ama çok şükür mücadele ettim ve tepe sürgününe ve diğer yapraklara bulaştırmadan kurtardım.Benimkiler sadece doğal olarak kotiledon yapraklarını döktüler ve ilk çıkan 3.yapraklarını dökmek üzereler.Çünkü ilk çıkan üçüncü yapraklarında mantar oldu ve ben çabuk farkedip önlemini aldığım için diğer yapraklara ve sürgüne bulaştırmadan yok ettim.Size birşey sorucam.Salatalıklarınıza dip doldurması yaptınız mı?Bizim burda hava çok sıcak olduğu için salatalıklar biraz boylanınca hemen dibini doldururlar.Sararma ve solmalarınız sıcaklardan olabilir(tabi ki bir hastalık veya zararlı yoksa).Dip doldurmasını ben bu hafta yapmayı düşünüyorum.Eğer siz yapmadıysanız en kısa zamanda hemen yapın.

Selamlar.

bakugan192 beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025