agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni379Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2008, 14:17   #91
Yeni Üye

munzurlum's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2008
saksıda sırık salatalık ektim 1 metre boyundalar ama meyvesi 2 cm olmadan çürüyorrr.ne yapabilirim acaba..

munzurlum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2008, 15:08   #92
Ağaçsever

bilgeal's Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2008
süper

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
1.Hıyar festivali güzelleri, saksıda, tek kökten topladıkları 10 adet hıyarı gösterirken...

Eklenti 39543
bu mutluluk hiçbir şeye değişilmez bence.... su gözlerdeki guzelliğe bak ..saksıma daha bir sevgiyle baktım su an ufacık minicik bir saksıda nerdeyse 5 tane sarı cicekli hıyarcıklarım var herhalde 1 cm falan .. nasip olursa resminik koyacagım...

bu arada o ufacık saksıda en fazla da 2 yaprak var ve birinde bi leke var onu sorcam ekleyebilirsemmm

bilgeal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2008, 15:52   #93
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-03-2008
buda bizim salatalık ektigimiz sera yeni onbeş yirmi gün önce fidelerini ektik

Eklenen Resimler

asilturk1 beğendi.
arzu-v Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2008, 12:05   #94
Ağaçsever

bilgeal's Avatar

sonunda ekleyeceğimmmm

merhaba simdi ekte gonderdigim cannııımmm hıyarlarımın bi yapragında acaip bir sekil olustu koparsam mıı
yani ben genelde ciceklerimin butun kötu sarı,ya da kurumus yapraklarını yolarım habire acaba sebzede dokununca kusuyo mu anlamadım
bir de erkek disi diyola anlayamadım sarı cicekliler erkek mi yani benimkiler galiba hepsi sarı cicekli yardımcı olursanınz cook mutlu olcam ben bunları fideden yetiştirdim daha coook acemiyim ama cook hevesliyim...
domateslerim kızardı cok mutluyum
nanemi de pazardan aldıgım naneyi suya koydum ve hafif köklenince soktum torf topraga valla da billa da tuttu yaprakları cogaldı.. şimdiii....ilk koydugum foto hıyarlar sonra domatesler sonra da nanemin ilk ekilen ve son ekilen halleri))))) super yaa bu isi seviyorumm

Eski 07-06-2008, 19:26   #95
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Sevgili Selehattin hocam
güneşten biraz gölge yere aldım salatalıkları,ama hala alttakiler 3 cm olup sararıp, kuruyup kalıyor dalında.Başka bir öneriniz varmı acaba?

Sevgili cemo resim görmeliyim.

Alıntı:
merhaba simdi ekte gonderdigim cannııımmm hıyarlarımın bi yapragında acaip bir sekil olustu koparsam mıı yani ben genelde ciceklerimin butun kötu sarı,ya da kurumus yapraklarını yolarım habire acaba sebzede dokununca kusuyo mu anlamadım bir de erkek disi diyola anlayamadım sarı cicekliler erkek mi yani benimkiler galiba hepsi sarı cicekli yardımcı olursanınz cook mutlu olcam ben bunları fideden yetiştirdim daha coook acemiyim ama cook hevesliyim...
...
Ekte resim yok sevgili bilgeal, resim koyarsanız daha fazla yardımcı olabilirim. Yapraklar bitkilerde hastalıklı **** rahatsızlık yapmadığı sürece koparılmamalıdır eğer fazla koparırısanız bitki lüzumsuz yere yeni yaprak çıkartmaya çalışacak ve yorulacaktır. Sebzeler sizin düşündüğünüzün aksine dokununca küsmezler ancak yer salatalıklarının yapraklarına basılırsa veya ezilirse slatalıkları acılaşabilir. Çiçek konusunda resim koymalısınız ki size daha fazla yardımcı olabileyim.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2008, 11:55   #96
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2008
Merhabalar uzun süredir siteyi ve yazıları takip ediyorum, bunun neticesinde bu sene ilk kez salatalık ektim. Bazıları çok iyi gelişirken bazıları anladığım kadarıyla saksısı küçük olduğundan dolayı fazla gelişmedi; ama genel olarak hepsi çiçeklendi; yalnız benimkiler hep erkeklere denk geldi. Çiçek açıp daha sonra büzüşüp düşüyorlar yalnız çok sayıda tomurcuk vermeye devam ediyor fakat onlarda yüksek bir ihtimalle erkek olduklarından dolayı düşecekler, bir fidede erkek çiçek açıyorsa bunun neticesi olarak dişi çiçek açmaz mı birde dişi olması için ne yapmamız gerekir özellikle tohum alma safhasında, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

maykil2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2008, 12:56   #97
the
Yeni Üye

the's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2008
Herkese merhaba,

Kendimi , yeni gelen arkadaşlar başlığı adı altında tanıştırdıktan sonra, konunuza ortadan dahil olmak istedim.

Sorunum çok net. Sadece sebze ve meyve ile beslenmeme rağmen, ne hangi ağacın hangi meyveye, ne de hangi fidenin hangi sebzeye ait olduğunu anlayabilirim.

İlk kez Regal F1 , hıyar tohumu aldım ve talimatlara uyarak, ektim. 5-6 gün sonra ekte göreceğiniz hale geldiler ve pencere önündeki yerlerini aldılar.

Lakin, bundan sonra ne yapıcam ?

Ne kadar sıklıkla sulamam gerekiyor?

Derin bir saksıya alma zamanım nedir?

Domates ve biber başlığı adı altında da görüşmek dieğiyle...

Eklenen Resimler

the Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2008, 15:32   #98
Ağaçsever

bilgeal's Avatar

ya arkadaslar oof bi turlu koyamadım hıyarlarımın resmini siz bu fotoları nasıl kucultuyosunuzz

Eski 08-06-2008, 15:40   #99
Ağaç Dostu

Sevgili the, fidelerinizin durumu çok kötü. Aşırı boy uzamış bu size muhtemelen o fidelerin çoğunu kaybetmenize malolacak. bu durumda yer değiştirmeniz çok zor zaten yerinden ayıramayacaksınızda zira viyol tarzı bir şeye değilde aynı kaba ekmişsiniz eğer topraklı olarak ayırabilirseniz (Bıçakla etrafından pasta gibi kesip aktarabilirseniz) dar uzun kaplara aktarın gövdeler kırılmasın bu şekilde fideleri kurtarabilirsiniz.

Eski 08-06-2008, 16:57   #100
the
Yeni Üye

the's Avatar

Selahattin Bey teşekkürler...

Fidelerimin durumunun o kadar kötü olması gerçekten üzücü...Onlara ne yaptım da bu hale geldiler bilmiyorum. Bana hepsini aynı yere dikebileceğimi tohumları aldığım mağazadaki görevli kişi söyledi.

Bahsettiğiniz şekilde onları derhal bir başka saksıya almaya çalışacağım.

o da olmazsa zaman geçmeden bir başka saksıda tekrar ekmeyi deneyeceğim.

Sulama konusunda ne önerirsiniz?

Eski 08-06-2008, 17:09   #101
the
Yeni Üye

the's Avatar

Sevgili Bilgeal,

Fotoğraflarını yüksek çözünürlükte çekmiş olabilir misin?

Bilgisayarında fotoğraf düzeltme seçeneklerin olacak, ordan ebatlarını küçültebilirsin...

Eski 08-06-2008, 20:18   #102
Ağaçsever

bilgeal's Avatar

sanırım basardım

basardım galiba arkaslar

Eklenen Resimler

Eski 08-06-2008, 20:20   #103
Ağaçsever

bilgeal's Avatar

ilginize teşekkürler naneleri pazarda aldım soktum topraga 2 tanesini suda bekletmistim coştular )
sırada rokam ve maydanozum var çimlenmek uzereler onları da eklicem sonra yara hakkında selahattin beyin bilgisini bekliyorum ve ilginize tekrar teşekkür ediyorum

Eski 08-06-2008, 20:30   #104
the
Yeni Üye

the's Avatar

Sevgili Bilgeal,
Yara hariç hepsi çok güzel. Benzer yöntemle semizotu da ekebilirsiniz. Maydanoz, roka, nane ve semizotu! Daha ne olsun?

Eski 08-06-2008, 20:34   #105
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Genelde yetersiz ışık aldığında böyle uzarlar. Normalde o iki yaprağın toprağın hemen üzerinde değecek yakınlıkta olması gerekiyordu. Sağlık olsun....

Msaygın, bayıldım sizin güzellere ben... Bir saksıdan bu kadar sebze almanıza da çok sevindim.

Ben iki yıldır salatalık bitkilerinin hastalığı dolayısıyla çok az ürün alabildim. "çok arsızdır bir kök diksen size yeter" yorumlarına rağmen başarılı olamamıştım. Genelde paketli aldığım tohumla yetiştirmeye çalışmıştım. Bu yıl fidelerim Tekin Bey'den... İlk defa yapraklarının bu kadar büyüdüğünü görüyorum. Neredeyse kabak yaprağı kadar. Bitki o kadar keyifli ki 60-70 cm olmasına rağmen kendi başına ayakta kalabiliyor. Sırıkları evelsi gün hazırladım. Salatalıklar da oluşmaya başlamışlar. Kısacası ilk defa sağlıklı bir salatalık bitkisinin nasıl olması gerektiğini görmüş bulunmaktayım

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2008, 07:24   #106
Ağaçsever

bilgeal's Avatar

ilginize teşekkürler .
cemo gercekten bu haz inanılmaz bisi yani o minicik saksıda o domatesleri gormek super bisi..
ama inanın nerdeyse yanımda yatırcam sabah kalkıyorum sanki günaydın der gibi bakıyorum onlara acaba bu sabah ne oldu diye
the yara haric diyosun di mi ))
bu arada selahattin bey yara kötü mü acaba o yapragı koparsam mı ne dersiniz su an cok kucuk saksıda ama eski bir cicek kurumustu kopardım topragını havalandırdım hergun suladım hatta yağmura verdim simdi torfla karıstırıp o koca saksıya bu salatalıgı almayı dusunuyorum .... ama ödüm kopuyo küser diye..

salatalık ve domatesi fide almıstım
maydanozum ve rokamı hani su pencere onu bostanları var ya ondan aldım.. tabaklarına su koydum ustlerini de strec filmledim hepsini burda okumustum ben ) iyki buldum bu sayfayı..cok mutluyum
simdi rokalarım minik minik filizlendi küçültmeyi ogrendim onun fotolarını da koyacagım... maydonozlarda bi hareket yok ama onu da burdan ogrendim o gec filizleniyomus... bekliyorum sabırla...
bu arada bi arkadasım benim cok sevdigimi ve meraklı oldugumu bildiginden bana bir saksı biberiye almıs cok mutlu oldum birde tohumla kekik almıs.. cok sabırsızlanıyorum coookkk

bu arada kekik tohumları icin önerilerinizi bekliyorum..

Eski 10-06-2008, 21:25   #107
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-05-2008
Merhaba;
Balkon bahçeciliğiyle ilgili yazıları okuyunca bende salatalık yetiştirmeye karar verdim. Nisan ayında 2 tane salatalık fidesi aldım. Onları mutfak penceresinin önünde büyüttüm. Daha sonra çiçek açmaya başlayınca balkona geçirdim. Daha çok çiçek açtılar fakat hiç salatalık oluşturmuyorlardı. Birgün komşuma gelen misafir seracılık yaptığını söyledi. İlk çiçekleri koparmam gerektiğini belirtti. Bende ilk çiçekleri kopardım. Daha sonra yine çiçekler açtı ve her gün kaç tane salatalık olduğunu sayıyorum. Bugün 4 tane ucunda çiçek olan salatalık gördüm.
Umarım bir sorun olmadan büyürler.

Eklenen Resimler

çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 17:05   #108
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Arkadaşlar erkek çiçekler mevye olmuyormu ? Benim erkek çiçeklerim açıp açıp kuruyor sadece dişiler olgunlaşıyor.

fgumus72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 20:23   #109
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2008
Bu erkek çiçek konusunda tam olarak ne yapmamız gerekiyor sevgili hocam yardımcı olursan çok sevineceğiz o kadar çok çiçek açtı ama ne yazıkki hepsi erkek ne yapacağımı şaşırdım...

maykil2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 21:21   #110
Ağaç Dostu

Erkek çiçeğe ellemeyin onunda bir ömrü var. Erkek çiçekten meyve alamazsınız. İlk çiçeklerde çiçek şikayetleri alan arkadaşların çoğu için söylüyorum muhtemelen bu çiçekler erkek çiçek. Zaten dişi çiçekle erkek çiçek arasında bariz farklılıklar vardır.

Eski 13-06-2008, 14:26   #111
Yeni Üye

arang's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2008
merhaba,

tohum olarak aldık salatalıkları. turşuluk salatalıkmış. 4 gun içinde tohumlar yeşerdi.

plastik bardaklara ektik..
ne kadar daha durması gerekıyor yeterli mi tekrar saksılara ekmek için bilemiyoruz. Normalde tohumların paketinde 5 cm olduktan sonra ekin diyor.

tohumları ektikten 4 gun sonraki halleri..

Eklenen Resimler

Düzenleyen arang : 13-06-2008 saat 17:33
arang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 14:28   #112
Yeni Üye

arang's Avatar

bunlarda 5 gün sonraki yani bu gunku halleri

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2008, 16:43   #113
Yeni Üye

fbçekirge's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2008
değerli arkadaşlar ve selahattin bey salatalıklarım bu vaziyette alt yaprakları koparayımmı ve görüşleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir saygılar

Eklenen Resimler

fbçekirge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 16:43   #114
Yeni Üye

fbçekirge's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2008
salatalıkların ilk resimleri 3 sayfada

fbçekirge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 16:56   #115
Ağaç Dostu

Sevgili fbçekirge, salatalıkların yapraklarını neden koparmak istiyorsunuz ki. Arkadaşlar salatalıkların yaprakları şu hallerde koparılabilir:

1-Hastalıklı yaprakların yere yakınlığını engelleme için yani ilk yaprakla toprak seviyesi arasında mesafe olsun diye

2-Yaprakların koltuğunda salatalık çıkmaz bitkininde boyu uzamıştır yere yakınlaştırmak için alt kısımlardaki yapraklar temzilenir istenilen uzunlukta gövde çıplak hale getirilir ve aşağıda gövde kırmaya imkan vermeden hortum gibi sarılarak uzunluk kıslatılır

3-Yapraklar rahatsızlık verecek derecede hastalık ve zararlı tahribatına maruz kalmıştır.

Eski 13-06-2008, 16:58   #116
Ağaç Dostu

Sevgili arang, keşke havalar sıcak olduğu için esas yerlerine dikm yapsaydınız. Fidelerinizin boyu biraz karanlıktan dolayı birazda yetersiz ışıktan dolayı boyları uzamış. yapacağınız bir şey yok üstten ışık almasını sağlayın ve daha az sulayarak ilk gerçek yapraklar çıktığında da yerlerine 1*1 m aralıklarla dikim yapın.

Eski 13-06-2008, 17:32   #117
Yeni Üye

arang's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Sevgili arang, keşke havalar sıcak olduğu için esas yerlerine dikm yapsaydınız. Fidelerinizin boyu biraz karanlıktan dolayı birazda yetersiz ışıktan dolayı boyları uzamış. yapacağınız bir şey yok üstten ışık almasını sağlayın ve daha az sulayarak ilk gerçek yapraklar çıktığında da yerlerine 1*1 m aralıklarla dikim yapın.

bu sekilde dikersek gercek yerlerine, tutmazlar yani değil mi.. acemilik

bu cıkanlar gercek yaprak degıl mi yani basşka yaprak cıkıcak onu mu beklicez bu durumda?

Eski 13-06-2008, 17:57   #118
Yeni Üye

arang's Avatar

ikinci yaprak cıkmadan gercek yerlerine ekmemek mi gerekir bu durumda

Eski 13-06-2008, 21:31   #119
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
İkinci yaprak çıktıgında,ilk çıkanı kopartıyorsun arkadaşım.
Hocam, yine musallat oldum demi))
Sakın ha. İlk çıkan yapraklar kotiledon yapraklardır ve asla koparılmamalıdır zira yeni çıkan yaprağı bile o iki yaprak besler.

Alıntı:
ikinci yaprak cıkmadan gercek yerlerine ekmemek mi gerekir bu durumda

2-3. gerçek yapraklar çıktığında havaşlarda müsaitse esas yerlerine dikilmelidir.

Eski 14-06-2008, 09:09   #120
Yeni Üye

arang's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Sakın ha. İlk çıkan yapraklar kotiledon yapraklardır ve asla koparılmamalıdır zira yeni çıkan yaprağı bile o iki yaprak besler.

2-3. gerçek yapraklar çıktığında havaşlarda müsaitse esas yerlerine dikilmelidir.

çok tesekkur ederım.. henuz yaprak yok. ama boyları uzuyor hala..

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025