![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
sayın edip erdinç sizin bitki salatalıktan daha çok kabağa benziyor, çiçekler ise erkek çiçek. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2009
|
Alıntı:
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2018
|
Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim. Bu yıl ilk kez salatalık ekimi yaptım. 8.5 dönüm kadar alana salatalık ektim ve maalesef verim çok düşük. 8.5 dönüm araziden ancak 500-600 kg kadar ürün alabiliyorum. resimlerde görülen hastalık nedir? Yavrular sararıp kuruyor ve bu da verimi çok kötü etkiliyor. Lütfen tecrübeli arkadaşlar cevap versinler çok zor durumdayım. Tüm emeklerim heba olacak. https://photos.app.goo.gl/DXeGEzQYhbYCzBxM9 Düzenleyen Hıyarcı : 17-08-2018 saat 21:06 Neden: Yanlış yazım |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Alıntı:
Mozaik virüsü olabilir. Ciddi bir alana ekim yapmışsınız. Keşke öncesinde danışmanlık alsaydınız. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2018
|
Acemilik
Evet maalesef baştan tecrübesiz başladık. Peki şu anda ne yapılabilir. Acilen toparlanmamız lazım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2019
|
Gelişmeyen, büyümeyen salatalık meyvesi...
Ben bu işin uzmanı değilim ama tecrübemi sizinle paylaşmak istiyorum. Salatalık fidelerim meyve veriyordu ama meyveler gelişmiyordu, kuruyup soluyordu. Araştırmalarım sonucu bunun toprağın ph'sından kaynaklandığını öğrendim. Ph asite kaymış, dengeleyici olarak bir kaşık sıvı sönmüş kireç kattım toprağa, bir hafta içinde o gelişmeyen salatalıklar büyüdü, serpildi ve yenecek kadar oldu. Siz bu konuyu bir düşünün ve yine iyi bilen birine de sorun. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2022
|
Salatalik meyve sorunu
Herkese merhaba benim salatalik fidem bu. Fakat sadece ama sadece erkek cicek açıyor. sebebi ne olabilir. Günde 1 kez suluyorum ve 1 hafta öncesine kadar sivi solucan gubresi kullaniyordum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2014
|
Merhaba, az sayıda salatalık fidelerimde yapraklar bu şekilde. Geçmiş 2 yılda da ilaç vb. kullanmadığımdan mantar ve örümcek nedeniyle kaybettim. Bu sene acaba kurtarabilir miyim diye sizlere danışmak isterim. Etrafta beyaz örümcek gördüm ama emin olamıyorum. Komşuluğundaki domatesler şimdilik normal. Şimdiden teşekkür ederim.. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|