![]() |
|
![]() |
#811 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Duzelttiginiz icin tesekkurler. Boyle cok populer Diva adinda bir cesit var, burda cok yaygin olarak ekiliyor. Tohumundan almistim fakat denemek kismet olmadi. Cengelkoy hiyarina benziyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Alıntı:
Bu tozlaşma konusunu bende forumdan okumuştum uzun zamandır camları hep aralıklarla açıyorum ve hafif bir cereyan olmasını sağlıyorum. Fidelerim tüm gün rüzgardan hafif hareket halindeler bu yeterli midir yoksa aradabir fideleri hafif sallamalımıyım? Dediğiniz gibi tohumlarım geleneksel forumdan satın almıştım hibrit kullanmayı tercih etmiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2011
|
Erkek çiçeklerden biri olgunlaştığında koparınız ve çiçeğin altından tutarak içinde ki erkek tozlayıcıları dişi çiçeklerin içindeki dişicik tepesine hafifçe sürünüz. çok bastırırsanız dişicik tepesi kırılır ve döl tutmaz. Gün geçtikçe yeni erkek ve dişi çiçekler oluştukça benzer işlemi tekrarlayınız. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Moderatör
|
Ben partenokarpik olmayan çeşitlerin demode olduğu fikrine katılmıyorum. En azından Adana için. Seralarda yetiştirilen çeşitler konusunda haklısınız tozlayıcıya ihtiyaç bulunmayan partenokarpik çeşitler tercih ediliyor doğal olarak ama normal tarla koşullarında yetiştirilenler tozlayıcıya ihtiyaç duyuyorlar. En çok satılan çeşit Altay F1 çeşidi Adana'da. Ben şahsen partenokarpik çeşit yerine Altay alır yerim çünkü daha lezzetli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
yardım
arkadaşlar herkese kolay gelsin . Saksım 30 cm derinliğinde bahçe toprağı iyi yanmış koyun gübresi ve ponza taşı karışım toprağım var. Büyük fideyi 25 gün önce küçük olanı 10 gün oldu dikeli . 2 veya 3 günde bir suluyorum 1. resimdeki küçük fidenin boyu sadece 6 - 7 cm boyunda ve salatalık var 2. resimdeki fidem de 12 - 13 cm boyunda ama üzerinde 8 tane salatalık var çok erken değilmi salatalık vermesi için nerede yanlış yaptım acaba arkadaşlar yardım lütfen 3. resimse bütün fidelerin alt yapraklarını kopardım yaprak uçları kuruyordu yine resimdeki yaprağın uç kısımları farklı bir renkte hastamı acaba salalalıklar. birde 2. resimde görülüyor alt gövdede kireç gibi beyazlık var o nedir acaba şimdiden çok teşekkür ediyorum uzun oldu kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Yeni Üye
|
Onlar ilk yapraklar kotiledon yapraklar sararıp dökülebilir korkmayın. Hıyarda belli başlı hastalıklarla ilgili birkac dokuman hazırlamıstım faceboo kta ege tohum sayfasına girer fotolara bakarsanız görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Yeni Üye
|
Yardım
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Sayın s-kaptanoglu, Salatalıklarınız gayet iyi. Bana kalırsa boşuna telaşlanıyorsunuz. İlk 25-30 cm de yer alan gerek erkek çiçek, gerekse dişi çiçek ve olabilecek sürgünleri (Yaprakları değil) koparırsanız bitkiniz daha sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Merak etmeyin, görünüşleri güzel ve sağlıklı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Yeni Üye
|
şimdi bu görünen salatalıkları kopartıyımmı yani |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Ağaçsever
|
Bitkilerinizin daha sağlıklı ve daha verimli olması için kopartmanız daha doğru olur sayın kaptanoglu. Biliyorum. Hepimize emek verdiğimiz, gözle gördüğümüz bir ürünü kopartıp atmak bir anlamda acı verir ama bu ilerisi için daha iyi olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
massallah cok saglikli bence biraz gübresi fazla olabilir bol bol sulayin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Arkadaşlar yeni uye oldum çok bilgi sahibi değilim yardimci olursanız sevinirim salatalıklarım 1,5 metre civarında uzadı meyvesinide verdi hatta yedik bile ama yapraklarının altında siyah noktacıklar oldu böcek yumurtasi gibi ne yapabilirim cok uzuluyorum balkonumda biber domates maydanoz soğan falanda var digerlerinede sıçrıcak diye korkuyorum lutfen yardim şimdiden tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Benim fideleri ekelim 28 gün civarı oldu bana gelişimi yavaş geldi! Bide fide büyüsün diye çıkan meyveleri koparıyorum sizce doğrumu! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2013
|
yardım
herkese merhabalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
Alıntı:
toplarsiniz elinize saglik afiyet olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
/
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
paylaşımlarınızı takip etmekteyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
21 Mart'ta tohumunu ektiğim salatalıkların 2 tanesini Pazar günü afiyetle yedik =)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2013
|
Arkadaşlar merhaba semizotunda oluşan resimdeki canlılar şimdi salatalıklarımın yapraklarının altında ve maydanozlarımada siçradı nasıl müsadale edebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2013
|
Salatalıların altında da durum budur. cevap yazarsanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Bitkilerinizi yaprak biti sarmış. İmha etmek için ilaç kullanmanız lazım. Kimyasal ilaç kullanmak istemiyorsanız sitedeki ev yapımı ilaçlar bölümüne bakarak insan sağlığına zararlı olmayan çözüm üretebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Merhaba arkadaşlar bende saksıda hıyar yetiştiriyorum. Bitkilerin üstü çiçek dolu ama bir hafta önce bir hıyar çıktı başka da yok üstelik çiçekler kuruyup dökülüyorlar artık, gün aşırı sulama yapıyorum ve batıya bakan balkonda duruyor öğleden sonra üç dört saat güneş alıyor yani. Yanlış yaptığım birşeyler mi var yoksa normal mi anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Ağaçsever
|
Sayın Zemzem, Çiçekleri erkek çiçekler ise kuruyup dökülmeleri normal. Meyve oluşup da dökülüyorsa beslenmesinde sorun vardır. En basitinden koyun gübresi kullanırsanız sorununuz çözülebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Sn Boska, Cevabınız için teşekkür ederim. Çengelköy salatalık tohumu diye almıştım ama özelliği mi bilmem neredeyse hepsi erkek çiçek yani anlayabildiğim kadarıyla söylüyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Yeni Üye
|
bende bugün küçük de olsa ilk salatalığımı yedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
bu salatalıkmı yoksa cicekmi acıcak arkadaslar ben anlamadım yardımcı olursanız sevinirim https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...15673930_n.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Yeni Üye
|
anladığım kadarıyla bu bir salatalık ve meyvesini tutmuş görünüyor şimdilik.şimdiden afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
ama yanlış bişiler sanki salatalıklar çiçeklenmeden meyve verir mi _? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Salatalıklarda iki tür çiçek olur, erkek ve dişi çiçek. Meyva yapan dişi çiçektir. Ve minyatür görünümlü meyva ucunda çiçek açar. Sizinki de dişi çiçek, bir süre sonra ucunda çiçek açıp salatalık verecek. Düzenleyen kursun : 21-06-2013 saat 13:21 Neden: İmla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|