![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
bizim burda F1 mendosa diye bir salatalık türü satılıyor ziraratçilerde. fidelerini kapı önüne koymuşlar tanesi 30 kuruştan satıyorlar,bu nasıl bir çeşittir. F1 hibrit demek sanırım ve yerli hatta geleneksel olduğu söyleniyor. bol ürün veriyormuş,gdo lumu bilmiyorum. burdaki seralar genelde bunu kullanıyor bende alıp denemek istiyorum ama tohumu işe yaramaz diye içime pek sinmiyor nasıl olsa çoğaltamıcaz seneye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
7 gunluk salatalik. Iri yesil salatalik diye etiketlenmisti. Bu 4 gunde cimlendi. Ayni kabi paylastigi "Mini mexica salatalik" etiketli kardesinden ses seda yok henuz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
|
Ilk defa hiyar fidesi gordugumden hic anlamiyorum. Nasil gorunuyorlar? Sanki cabuk buyuduler. 9gunlukler. Ne zaman sasirtayim? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Hıyar çabuk çimlenir.Hemen şaşırtma yapabilirsiniz.Her fideyi torfuyla birlikte ayırın yoksa tutmama olasılığı yüksek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim manifesto. Bir sorum daha var izninizle. Sasirtirken fotografta gorunen sapin yuzde kacini topraga gomeyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
|
Sapı (gövdeyi) mevcut torf seviyesindeki haliyle dikin.Yoksa fideleriniz çürüyebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2010
|
2013 salatalık girişimine başladım.Şimdilik saksıda şaşırtılacakları zamanı bekliyorlar.Şu sıralar havalarda bir dengesizlik hakim,bir güneşli sıcak mı sıcak derken fırtına kıyamet kopuyor.Evimiz 6. katta hava güzel olsada bir rüzgar var ki onu hiç sormayın. Neyse ufaklığın şimdilik fotoğrafları bunlar;boy attıkça paylaşmaya devam edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
1. Acetamiprin (sistemik??? insectisit) , Bitki özsuyuna geçiyor!!!??. Şimdi siz salatalıklarınız olgunlaştığı zaman, pırıl pırıl böceksiz-hastalıksız salatalık meyvesi yiyorsunuz ve Güzel güzel ZEHİRLENİYORSUNUZ!!! Neden? Çünkü sistemik ilaç, bitki özsuyuna geçiyor ve tabii ki meyveye de geçiyor. Yani tediğiniz salatalık meyvesinde de ilaç var.... Bu nedenle bana göre Sistemik ilaçlar Sebze tarımında kullanılmaz. Pamuk tarımı için uygun olabilir ama 1 haftada toplanan salatalık için olmaz. 2. Salatalık mildiyö ye hassastır. Doğru. Ama 2 günde bir ilaçlama yapılmaz ki?? Kullandığınız bakır lı ilaç "Ağır metal" gurubuna girer. Bu durumda birazcık da Bakır matali alabilirsiniz. Oysa Mildiyo ilaçları 8-10 gün aralıkla kullanılır. Neyse kolay gelsin. Not: Ben pazardan meyve-sebze alırken, kurtlusunu, hastalıklısını seçiyorum!! Kurtlu meyve ilaçlanmamış (zehirlenmemiş) meyve demektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaç Dostu
|
Tanıdığım bir tembel çiftçi vardı.Salatalığa,domatese kurt düşer ondan sonra ilaç atardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
21 Mart'ta ektiğim hıyarlarımı dün şaşırttım. Şans eseri farkettim köklerinin kokusunu, siz siz olun şaşırtırken köklerini koklamayı unutmayın! Gerçi ben boyları çok uzun diye birazı toprakta kalacak şekilde şaşırtmıştım umarım kurumazlar.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
sevgili revnak bende domateslerimi şaşırtırken aynı hazzı yaşamıştım.o küçücük fideler nasıl güzel kokuyordu buram buram. bu arada salatalıkların çok güzel büyümüşler umarım bol bol meyvesinide alırsın.hafif rüzgarlı bir yere dik,meyvesi bol olur.çiçelklerinin döllenmesi lazım çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten de en güzel salatalıklar büyüdü, terasta açık havada olacağı için arı da rüzgar da olacak inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
|
cinsini falan bilmem ama çiçeklerinin döllenmesi lazım meyve vermesi için diye okumuştum.arı herzaman her çiçeğe konmayabilir,rüzgarlada döllenme oluşuyor benim okuduğum,artık hayırlısı bol bol çıtır çıtır yiyin inşallah meyveleini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2013
|
tohumlar fide olduktan ne kadar sonra gercek yerlerine almalıyız? direk pet bardaktan büyük saksılara mı almalıyız yoksa önce baska kücük bir saksıya büyüyünce baska büyük saksıya mı almalıyız?Pet bardaktan cıkarırken köklerini topraktan temizleyip mi pet bardagı kenarlarından kesip topragıyla mı ekmeliyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaçsever
|
bir sorum daha var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Gerçek dört yaprak çıktığında, saksıya aktarabilirsin. Bildiğim kadarıyla salatalıkta şaşırtma iyi sonuç vermiyor. Pet bardağı önce sula, sonra, yetiştireceğin büyük saksıya pet bardağın ölçüsünde yer hazırla. bardağın içine iyice su işlesin, sonra iki parmağını gövdenin arasından sok ve bardağı ters çevir, hafifçe bardağı yanlardan bastır fide toprağıyla birlikte eline gelir. saksıdaki hazırladığın yere yerleştir, boş kalan yerleri toprak doldur. fidenin toprağı ile saksı toprağı birbirine sıkıca temas etsin ve sula. (Dikme işlemi esnasında köklere dokunmamaya gayret et) Düzenleyen kursun : 17-04-2013 saat 12:26 Neden: Satır düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaçsever
|
ne kadar güzel anlatmıssınız cok tesekkür ederim dediklerinizi aynen uyguluycam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaçsever
|
Gercek 4 yaprak dediğiniz ilk cıkan 2 yaprak zaten var sonra 2 yaprak daha cıkınca değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
kornişon salatalığımın son hali... yeni çiçek açıyor ama meyvelerde bir gelişme yok, hep aynı duruyor sanki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaçsever
|
benim salatalık tohumumdan 2 minicik yaprak cıktı, hava cok güzeldi simdi hava öyle değiştiki burda güneş yok buz gibi heryer.. nasıl büyüyecek bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
bende 2 ay kadar önce dikmiştim çok az güneş göründü kış boyu , sonradan boy attı. merak etmeyin ilk yapraklar çıktıktan sonra bir süre duruyor ardından hızla büyüyor. zaten artık bahar geldi haftaya tekrar güneş görür... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaçsever
|
ilk cıkan o cansız yapraktan bahsediyorum güneş görmezse boyu uzar, boyu uzarsa olmaz yazıyor forumda ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
|
benim de fideler resmen uyuyor. 1-2 haftadir hic buyumuyorlar. soguktan galiba. iceri mi alsam. 2 haftadir tek yaprak cikardilar, 2. cikamiyor bir turlu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkiye göre kotiledonlardan sonra çıkan 2. 6. yaprakta bitki şaşırtılır ya da gerçek yerine alınır. Sizin 2. 4. gerçek yaprağa ulaşmanız için biraz daha beklemeniz gerekecek sanıyorum. Merak etmeyin ben de yetiştiriyorum ve gözlemlediğim kadarıyla hıyar çok hızlı ve sağlıklı gelişen bir bitki. Yalnız okudularımdan öğreniyorum ki şaşırtma gereksizmiş, gerçek yerlerine alınabilirlermiş. Ben şaşırtmıştım, umarım gerçek yerlerini ayarlayana kadar ya da sonrasında bir sorunla karşılaşmam. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaçsever
|
Cok tesekkür ederim Sevgili Revnak insallah olcak benimde ben de koyucam resimlerini buraya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Fideleri serin yerde, (10-15 derece sıcaklıkta) bol ışık almalı, doğrudan güneş ışığı dokunur. Az ışık boyunu uzatır ve gövde ince olur. Katalidon yapraklar (ilk önce çıkan iki yaprak) yere paralel olana kadar çok dikkatli olmalı. evin serin bir odasında camın önü olabilir. Direk güneş ışığı geldiğinde perde tülü çekilmeli. Yapa yapa tecrübe kazanılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Alıntı:
Salatalıkta ilk açan çiçeklerin ilk 25-30 cm.'e kadar olanlarının koparılması tavsiye edilir. Sizinki biraz erken çiçekaçmış gibi görünüyor. Çiçekleri ve varsa bir karışa kadar oluşan meyvelerini koparırsanız daha sağlıklı ve bol ürün veren bir bitki elde edersiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2010
|
devam ediyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |