![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmetihsan, Videoyu yayınladığınız için çok teşekkür ederim. Turuncu Patlıcan - YouTube Turuncu patlıcan fidesinin geçen haftaki hali... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Umarım tadınıda beğenmişsinizdir. Resimdeki patlıcanlar toplama olgunluğuna gelmişler daha fazla beklettiğinizde çekirdeklenme fazla olur bilginize. Birde toplamazsanız sezon sonuna kadar patlıcanlar bitki üzerinde kalabilir. (Dekor veya süs amaçlı) Bu sene bahçe sayfamda tanıtımını yaptığım birde tamamen yöresel siyah uzun patlıcan var seneyede onu denemenizi öneririm. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim. Uzun patlıcanlarınızdan seneye deneyeceğim. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ve turuncu patlıcan dolması yapıldı. ![]() Tadı farklı, kokusu farklı, ilginç yemek arayanlara özel bir yemek... Not: Çekirdeklenme meydana gelmiş. Çok turunculaşmasını beklemeyip ilk turuncu belirtisinde hasat etmek gerekiyor sanırım. Kabuğu kalın, dolmayı yerken kendini belli ediyor. Ben kabuğunu ayırarak yedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu patlıcanın dolmasını yapacak arkadaşlar, meyveleri toplarken mümkün olduğu kadar yeşil toplayın. Çekirdeklenme meydana gelmiyor. Acılaşma yok. Kabuğu da sert değil. Yani normal patlıcan tadını alabiliyorsunuz. Turunculaştığı zaman tohuma bırakılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|