![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Hugelkültür Deneme Çalışması
Başarılı olarak devam ediyorum. Tek sıkıntı kabuklu ve kabuksuz böceklerin çok sık ziyaretine maruz kalması. Onu da toplama yöntemi ile çözüyorum. Şimdiye dek sadece marulları 2 kere yeniledim. Diğer sebzelere dokunmadılar. 24 Nisan 2012 ![]() 30 Nisan 2012 ![]() 03 Mayıs 2012 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yakın Çekim
1 m2 alan içinde şu bitkiler yer alıyor: Kış marulu, karalahana, hibrit endivyen, eazyleaf marulu, dün diktiğim kapya biber, yeni çimlenen pazı ve 5 gün önce ektiğim çimlenmeyen kereviz. Dikmek için daha beklediğim büyümeyen kadife çiçekleri, yeni çimlenen fesleğen. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Topraktaki beyazlık iri taneli yumurta kabukları. Toz haline getirememiştim. Üç beş, üç beş karıncaların götürdüklerini görmüştüm. Dalları dikmemdeki sebep ise karga, saksağan gibi kuşların kazı çalışması yaptıklarını gördüm. Bir önlem almaya çalıştım. Umarım gelmezler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Dün fotoğrafları eklemeye çalışmıştım. Bugüne kısmetmiş. Dün gülleci bulamacı yapıp uyguladım. Kabuklu ve kabuksuz böceklerden kurtulmayı düşünüyordum. Ama beklediğim gibi olmadı. Sürekli uygulama yapıldığı zaman azalıyormuş. 07 Mayıs 2012 ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
İlk defa yetiştirdiğim karalahanalar yıkılıyor sebebi nedir bilmiyorum. Yarın endivyenlerin yapraklarından hasat yapmayı düşünüyorum. Bakalım tadı nasılmış. Kırmızı marulun ilk yaprakları bir hayli geniş büyüdü. O yapraklarda hasat olacak. Bugün kü halleri... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kompost, permakültür, sebze adası |
|
|