![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2012
|
Sayın Uzman16, Benim de bu sene bir bahçem oldu. Henüz düzenlenmemiş durumda ama sebze bahçesi için bekleyemedim. Spagetti kabak başlığını görünce çok sevindim. Üç hafta önce, bir umut, toprakla buluşturmuştum internetten aldığım tohumları. Çimlenmişler. Bu sayfadan tohumlarının alınabileceğini öğrenince çok mutlu oldum. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın uzman16, Göndermiş olduğunuz tohumlardan sadece bir tanesi çimlendi ve gelişti. ![]() Her şey çok güzel gidiyordu. Ama sıcakların bastırması ile gövdesi yarılmaya başladı. ![]() Sanırım spagetti kabak bahçemize uyum sağlayamadı ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf çektiğimde tek koldan büyüyordu. Şimdi iki kol oluşturdu. O kollardan ikisinde de dişi çiçek oluşumu gördüm. Sanırım bir tanesi yarın çiçek açacak. Yara kendini iyileştirdi gibi ama tam kapanmadı. Benimki yerde sürünüyor. Bakalım meyve bağlayacak mı? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Erkek çiçekte bu. ![]() Çiçek açacağı zaman uzayıp gidiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabah erken saatte çiçekler açınca erkek çiçeği yani meyvesiz olanı koparıp dişi çiçeğin yani meyveli olan çiçeğin orta kısmına sürerek tozlayın ve çiçeğin taç yapraklarını elle büzerek kapatın. Bunu yaparken kabağa değmemeye özen gösterin. Kabağı ellerseniz kabak kendini boğar ve ölür. |
|
|
|
![]() |
|
|