![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2007
|
sayın arco7, ben ıspartadan yazıyorum. ve bu işi ticari olarak yapmıyorum. 2-3 tane fidanım vardı şu anda 1 tane kaldı. bu ağaç hakkında biraz bilgi verirmisiniz? bana göre bu bitki ağaç değil. çünkü dondan ölüyor. aşıyı hangi yolla yapıyorsunuz söylermisiniz? ikinci yıl için budamayı ne zaman yapıyorsunuz? her yıl aşılamayı yenilemek gerekiyormu? ilginç bir bitki. bunu üretim satmanız bence Türiye için bir kazanç. çünkü öğrendiğim kadarıyla bu bitki, sebzelere nazaran, hastalıklara karşı daha dirençliymiş. bağcılıktaki amerikan asma gibi galiba. hani normal çeşitleri amerikan asmaya aşılayıp daha dirençli ve dayanıklı bir asma oluşturuluyorya onun gibi galiba. çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
patlıcan ağacı
sn karaman 76: çok yıllık olduğu için ağaç diyoruz.0 derecenin altında yapraklı iked donar.biz sera koşullarında yetiştirdiğimiz için bizim için sorun değil.budamayı resimde gösterdim aşı üzeri dallarda 3-4 göz bırakıp küt kesilir. heryıl aşı yapılmaz. ilkyıl aşıyı tepe aşısı olarak yapıyoruz. öcelikle büyük bir saksı alın bu aylarda bitkınizi dışarı çıkarın. don sorununuz varsa ısparta da budamayı eylül sonu yapın böylece dondanda korunur.mayıs gibi tekrar uyanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2007
|
Alıntı:
herşeyden önce cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. bu ağacın üzerine eğildiğim için ailem benimle dalga geçiyor ![]() siz aşıyı toprak seviyesinden yaklaşık 8-10cm den yapmışsınız galiba. ben ağaç çatallandıktan sonra her dalına aşı yapmaya çalışmıştım. göz aşısı yapıp tutarmı diye bakıyordum. ve yanlışmı anladım; dipten aşı yapıp, birkaç göz üzerinden sert budarsam, don olsa bile açık alanda kurumaz mı diyorsunuz? yoksa sert budamayı yaptıktan sonra büyük saksı içinde eylülde evin içine mi alayım. ama evin içine alırsam sıcak olacağı için soğuk görmeden gözler yine uyanır galiba. birde tepe aşısı dediniz. bu yaprak aşısı değilde, omega aşısı deniliyor galiba, ona benzer bir aşımı yapıyorsunuz. bu yazın fidanımda artık bir patlıcan yetiştirmek istiyorum. merakım neeniyle sorduğum sorular için beni mazur görün. ilginize ve cevabınıza tekrar teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|