![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben hala yanlış bilgi verdiğinizi düşünüyor ve sırf bu nedenle konuyu sürdürüyorum. Sizin şahsınızla ilgili değil, yanlış anlamayın. Bir hata olduğunu düşünüyor ve çözmeye çalışıyorum. Yukarıda alıntılanan mesajınızda yazdıklarınızdan şöyle bir anlam çıkarıyorum: Bırakın uğraşmayı, türlü türlü yöntemleri vb. şeyleri... Kabaklar bir metre arayla ekilip hiç gübre ve su vermeseniz de kimileri 85 kg'a çıkabilir ve dönümde 75-100 ton arası kabak hasat edersiniz. Ya da bu sadece sizin toprağınıza ve size has bir durum mu emin olamıyorum. Ama, yok, olmaz, bu kadar hasat kaldıramazsınız. Ne siz, ne de bir başkası, ılıman iklimde, tarla koşullarında ve bir de bu yöntemlerle bu kadar kabak hasadı yapamazsınız. Taban suyu uygun yükseklikte, çok verimli bir tarlada meyve ağırlığında su vermeden 85 kg'a ulaşsanız bile dönümde 75-100 ton arası, yani ortalamasını alsak 87.5 ton yapar, her bir metrekarede 87.5 kg kabak hasat etmeniz gerekir. Bir hayal edin... Sayın Birnefestoprak’a da bir soralım, bu soru tam olarak tartışılanla aynı şey değil ama konudan da kopuk olmadığı için aynı mesajda soruyorum, bilmekte fayda var. Bizim ılıman iklimimiz haricinde, sıcakların yıl boyu ılık-sıcak olduğu bir iklimde, en azından bir örnek olarak sizin yaşadığınız ve tarım yaptığınız Tampa’da en verimli kabak çeşidinde dönümde maksimum kaç ton hasat kaldırıyorsunuz veya -orantılayarak- kaldırabilirsiniz veya başkalarıve aynı toprakta bir yıl içerisinde birbiri ardına kaç hasat dönemi yaşıyorsunuz? Düzenleyen Taşlıbahçe : 02-06-2016 saat 11:53 Neden: maksimum |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|