![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2014
|
10 gundür kabakları sulamıyorum adana gibi bi yerde hala yaprakları yemyeşil. su an bir dalda 3 kabak var yumruk büyüklüğünde ayrıca 4 tane daha var yine yumruk kadar diğer fidelerde. demek sorun sulamakmış. Şimdi biri söyledi bu saatten sonra kabakların en azınsdan yaz sonuna yetişebilmesi gerekiyor yoksa çürür dedi. Bunun içinde tüm yaprakları budamamı söyledi bu bilgi doğru mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-07-2014
|
adapazarı kabağının meyveleri
Merhaba,bu ilkbahar kışın yediğim adapazarı kabağının tohumlarından ektim. Sürekli çiçek açtı ve meyveye durdu; ancak birkaç gün sonra hepsi sararıp dökülüyordu. Nihayet 3 tanesi büyümeye başladı; ancak yuvarlak bir kabak beklerken uzun, sakız kabağının iri formunda meyveler oluştu. sebebi ne olabilir? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Kisin yediginiz kabak, ustunde tohumlari da olan dilimler halinde miydi yoksa, pazardan butun olarak mi almistiniz? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Annem pişirmişti; tohumlarını da ayırmıştı. Tek bildiğim bu:-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Adapazari'nda kabugu gri olup farkli sekillerde olan balkabaklari var. Adapazarı denince ilk akla gelen cesit, yuvarlaga yakin, ustlerden basik ve dilimli olandir ama bu sizin elinizdekine sekil olarak benzeyen (belki de aynisi) ve ekimi yapilan bir kabak daha var (yorede az miktarlarda ekilen daha bircok cesit de vardir). Anneniz eger kabagi dilimlenmis halde aldiysa, kabagin butun haldeki seklini, yani hangi ceside ait oldugunu bilmek zor olabilir. Dediginiz gibi hibrit de olabilir ama dedigim gibi gosterdiginiz sekle sahip bir atalik cesit de mevcut. Hasat edeceginiz meyveler de buyuk ihtimalle tatli icin uygundur; zaten hasada az kalmis, olgunlasmasini bekleyip oyle koparin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim; bir süredir şehir dışında olduğum için cevabınızı da kabakları da görememiştim:-) Yeni fotoğrafları ekleyeceğim. Kolaylıklar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Merhaba, forumda bir de spagetti kabak çeşitleri gördüm. bu kabak onlardan olabilir mi? bir de cehaletimi bağışlayın ama adapazarı kabağından böyle bir tür çıkabilir mi:-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Ama bildiğimiz, klasik kabak tatlısıydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |