![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
|
todor buna sevindim koca siteden dev bal kabağı tohumu bulammaıştım bulduklarımda grmını altın fiyatına satıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2008
Şehir: KIRKLARELİ
Mesajlar: 6
|
arkadaslar selam sitenize yeni üye oldum cok guzel bır site arkadaslar biraz yardımınızı rıca edecegim 10 dönumluk bir sulak arazim var buraya bal kabagı ekmek istiyorum fakat satısında sorun yasarım endişesi ile yasıyorum sizce nerelere ve kaç paradan satabilirim veya dılımleyip 1 er kglıklar halınde vakumlu posetlerde piyasaya sursem dahamı iyi olur tohumları nereden temin edebiliririm...... şimdiden tesekkur ederim herkese iiiyiii çalışmalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
/
Giriş Tarihi: 04-07-2008
Şehir: kayseri
Mesajlar: 11
|
kısmet ise bende bu yıl 3200 m2 alan ektim atlandik dev kabagı damla sulama ile suluyorm kısmetse bende fotolarını çekip bu site de yayınlayacagım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 184
|
@todor 250 kilo civarı gelen kabak yok galiba sizde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kısaca bir kök kabaktan kabak alabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 455
|
Cinsini bilmiyorum ama bendeki kabaklar da aynı cinsten ve malesef beklediğim kadar büyük olmadılar. Renkleri iyice beyazlaşınca büyüme duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne yazıkki cinsini bilmiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 240
|
Burda sözü geçen açılma sebeplerinden dolayı bende epey meşgul oldum bu dev bal kabağı yetiştiriciliği ile ve sonunda olayın tamamıyle Soy ağacına bağlı olduğunu farkettim son 10 yılın Dünya rekoru kıran kabaklarının soy ağacını inceledim ve hepsinin ortak ana ve babalardan geldiğini farkettim. Fakat işin en zor yanı bu dünya rekoru kıran kabakların tohumları göz açıp kapayıncaya kadar tükeniyor hele birde son 3-5 yılın rekortmen kabakları ise bulmak mümkün olmuyor. Internetden araştırmalar yaptım ve sonunda Dünya rekoru kıran kabağın bir tanesinin yetiştiricisiyle bağlantıya geçtim tohumları çapraz dölleme için veriyor. Üstelik ücretsiz fakat işin özü tohumları veren bu kişiye sürekli rapor etmek zorundasın çünkü proje kapsamında. Beklemedeyim şu an dur bakalım neler olacak. Geçen yıl Avustralya rekorunu kıran kabağın tohumlarını almaya çalıştım fakat firma yurtdışına satışı yok eğer avustralyada yaşıyorsan ve yarışmaya hazırlanıyorsan iş değişiyor sanırım. Aslında benim esas amacım neden dünya rekorları hep amerikadan çıkıyor! Neden Türkiyeden olmasın. Bu açıdan en azından Avrupa rekorunu kırabiliriz. İklim koşullarımız oldukça müsait. Dev Bal Kabağı yetiştirmeyi hedefleyen arkadaşlara tavsiyem ; lütfen bu olaya büyük bir özveriyle yaklaşalım. Gelin hep beraber bölgesel olarak başlayalım. Düzenleyen hexus : 20-09-2008 saat 23:38 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
|
80 Kiloluk Dev Kabak Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde yetiştirilen 80 kiloluk kabak görenleri şaşırtıyor. Ahmet Demir isimli çiftçi, Düdenkırardı mevkiindeki tarlasında biri 80, ikisi de 40'ar kiloluk olmak üzere toplam 3 adet dev bal kabağı yetiştirdi. Kaynak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaçsever
|
Dev balkabagı
2 yıl önce Milanoda arabaların üzerinde balkabaklarını görünce çok şaşırmıştım. Fotografını çekmişim. Sizlerle paylaşmak istedim. Herhalde onlarda bir yarışma için taşıyorlardı. Bu site sayesinde yarışmalarının yapıldıgını öğrendim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
2009 Dev Kabak Yarışması ( Atlantic Giant )
Önümüzdeki yıl; 1.Tohum ekimini direkt tarlaya yapacağım 2.Yer hazırlığına çok özen göstereceğim 3.Bal kabaklarının arasındaki mesafeyi 3 metreye kadar çıkaracağım 4.Bioplasma gibi organik gübreleri deneyeceğim 5. Ca ve K beslenmesine daha çok dikkat edeceğim 6.Benim yetiştiricilik yaptığım toprağın ph sı 8.5 ph yı düşürmek için bazı uygulamalar yapacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 240
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
veya kükürt (S) takviyesi Ph yı düşürür, Kalsiyum Amonyum Nitrat veya tarım kireci Ph yı yükseltir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: erzincan
Mesajlar: 192
|
bende yetiştirmeye çelıştım en iyi şartlarda 10 kğ oldu.Ama aldığım tohumdan emin değildim .Garantili tohum en önenlisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Peki! diyelim ki 30-40 kg.lık kabak yetiştirdik, bunu ne yapacağız, nasıl yiyeceğiz? ![]() Herhalde 3-4 kg.lık dilimler halinde konu komşuya dağıtacağız. Tadı iyi olsa bari. Tadından söz edildiğini göremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 455
|
Bu sene yetiştirdiğim kabaklarda tohumlar aynı olduğu halde ciddi tat farklılıkları oldu. Büyük olmasını istediklerimi bolca sulamıştım ama tadları cok kötü. Sulamadıklarımsa gayet güzel sert ve aroması yoğun ve piştiğinde de kuru oluyor. Birde şunu farkettim bir kaç kiloluk küçük kabalların etli kısımları piştiğinde damarlı bi yapıya sahip oluyor oda hoş olmuyor tabi yerken. Etli kısmı kalın ve ihtiyacı olduğu kadar su görmüş kabak en ideali gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Fazla su ve fazla azot ürünlerde tadı yavanlaştırır. Sadece bildiğim kadarı ile biber ve salatalık suyu yedikce güzel ürün veriyor. Biberi fazla sulamazsanız aynı tür fazla sulana na göre acı olabiliyor. Bu bilimsel veri değil benim edindiğim tecrübe sadece. Düzenleyen Harun Parlak : 10-01-2009 saat 00:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 455
|
Büyük olsun da tadı yavanda olabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
![]() Annem kabak tatlısını çok iyi yapar...Yalnız uyarmak istiyorum Atlantic Giant Bol suyla yetiştirilen bir kabak cinsi olduğu için bünyesindeki su oranıda çok yüksek...Kestane kabaklarını genelde 1/1 oranında şekerle yaparlar..Bal kabağı fazla şeker istemiyor...Sulanması ve kendi suyuyla pişirilmesi için kestane kabağı doğrandıktan sonra 24 saat şekerde bekletilir...Bakl kabağına aynı şeyi yaparsanız fiyasko olur.Çünkü aşırı su salıyor.Şekeri dökten yarım saat sonra pişirebilirsiniz....Piştikten sonra suyunu toplaması için bir süre fırında tutulması lazım...Yani kısacası tadı mükemmel...ancak doğru ölçülerle ve doğru pişirme yöntemiyle....Aynı kabağı parçalayıp iş arkadaşlarıma dağıttım inanın çoğu bal kabağının tatlısını yapmayı bilmiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 455
|
Fırına sürmeden önce de üzerlerine bir miktar toz şeker gezdirirseniz görüntüsüde mükemmel oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2009
Şehir: BURSA
Mesajlar: 12
|
merhabalar ben aranıza yeni katıldım dağ yöresinnde kabagı hanği zamanda ekmeliyim bileniniz varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|