![]() |
|
![]() |
#181 | |
-
Giriş Tarihi: 28-08-2004
|
Alıntı:
Sizin oralara has yöresel yemekler olmalı bunlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Fırsat bulursan Çarık yapmayı dene. Patlıcan közlenmiş gibi oluyor. Çok farklı ve lezzetli, tek sorun yapması ve pişirmesi vakit alan eziyetli bir yemek. istersen tarifini verebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2005
|
içindeki ses haklı mıncıklık sincap. siz ikiniz! duydunuz bizi, hemen toparlayıp uygun yere yazın tariflerinizi! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
bu kalp yürek işleri yordu beni de biraz gevşettim dizginleri. bir kendime geleyim yazmayanlara cezadan geçilmeyecek ortalık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
-
|
Karnıyarık yapmak için başladım bu sabah. Patlıcanları alaca soydum. Tavada bütün olarak kızarttım ama sonra patlıcan musakkaya çevirdim işi. Karnıyarıkla uğraşmak zor geldi. İçinde patlıcan varsa bir şey farketmiyor benim için... Ha karnıyarık ha musakka ![]() Topan patlıcanla yapılan şu pirinçli çarık yemeğinin tarifini de öğrenmek isterim elbette. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
-
|
Bu herbiri orta boy kavun kadar olan şişman patlıcanlara bizim burada tophane patlıcan diyorlar. memet topan demiş. Başka bir adı var mı bu patlıcanların acaba? Bir kaç kez pazardan alıp kızartma yaptım bu patlıcanları... Normal ince patlıcanlardan daha lezzetli oluyor ve üstelik fazla yağ çekmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
-
|
Köze gömülmüş topan patlıcanı dolması veya yerel adıyla çarık... İnsanın ufkunu açıyor böyle tarifler, beynini temizliyor, tazeleyip yeniden doğuruyor valla ![]() Bir tek sana günaydın memet. Diğerlerine karşı sessizlik hakkımı kullanıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Yeni Üye
|
Merhabalar; Bu topigi hayatim boyunca hic bir zaman unutmayacagim. Cunku bu topikte ben o muhtesem domatesi, nasil soyleyim, yani domateslerin domatesini,yani domateslerin en bisini gordum, hatirladim ve iste benim yillardan beri hic unutmadigim domates buydu ve zaten domates budur! Ben yaklasik 22 yildir yurtdisindayim ve eskiden "pembe domates" mi deniliyordu bunu hic hatirlayamiyorum, ben sadece domatese, domates denildigini hatirliyorum. Burada tanidigim yabancilardan Turkiye'ye gidenlere hep domates yemelerini tavsiye ederdim ki domatesin nasil bir sey oldugunu anlasinlar diye, nasil kokusu oldugunu ve tadininin nasil baska bir tad oldugunu, donduklerinde de sorardim onlara domates yediniz mi diye, onlarda bana " oohh mutfaginiz cok harika, mukemmel!" gibi gereksiz seyler soylemelerinden anlardimki o domatesten yememisler. Birgun Turkiye'ye gidip gelen arkadaslarimdan birinden bana domates getirmesini rica ettim, arkadas sasirdi ve gulerek, dalgami geciyorsun ya sen dedi, oradaki domateslerle buradaki domatesler ayni, hic bir farki yok ki demisti. Ilk defa iki yil once Turkiye'ye geldigimde arkadasimin soylediklerinin dogru oldugunu anladim ve cok uzulerek kizkardesime, domatesler ayni avrupadaki domatesler gibi dedim, evet, o eski domateslerdeki tad ve koku yok artik dedi. Butun bunlari, nasil sevindigimi anlatabilmek icin anlattim. Seneye Turkiye'ye geldigimde, ben Turkiye'yi elek elek ler bulurum artik ben o domateslerin domatesini:-) Bu topigi acan Sayin Cemada'ya ve bu topikte pembe domatesleri gundeme getiren sayin Vildan hanim'a, o guzel domateslerin fotograflarini koyan Hasan bey'e vede "senin aradigin, unutamadigin domates, iste bu domates" dercesine bu domateslerin tadindan ve kokusundan israrla bahsetmis olmasindan dolayi Faris bey'e sonsuz tesekkurler, iyi ki varsiniz! Hepinizi saygiyla selamliyorum:-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi bende hiç yok pembe domates tohumu. Veren olsa da almam zaten. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2006
|
bu forumun amacı nedir, en azından bu konuda bilgi alabilir miyiz lütfen? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Bu forumun amacı başlangıçta ki gibi GÜNAYDIN idi arkadaşlar kendilerini kaptırmışlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
HERKESE GÜNAYDIN Her gününüz aydınlık olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Yer: istanbul Meslek: öğrenci İlgi alanları: müzik Biyografi: yuh artık Sizin amacınız ne önce onu söyleseniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Ben soracaktım fakat Malina hızlı davrandı ve iyi yaptı.Genç arkadaşlar sanki okulda birbirleri ile konuştukları gibi kullanmaya çalışıyorlar sitemizi.İyice tanımadan akıllarına estiği gibi davranıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Elfogi Kuzu Kokusu et ve tavukta az atınca çok lezzetli oluyor. Kurabiye tarzı yiyeceklerde de kullanıldı inan çok lezzetli oluyor. Değişik bir aroması var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Mahmut Abi Hemen deniyecem.Kurabiyeyi merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |