![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2005
|
evet, benim etli tarifimden sonra senin bamya kesinlikle etli olmaz. bamyaya yazık edilir! demen çok güzel olmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Evet faris, Yarın için yemekleri yaptım. Bulaşıkları yıkadım. Şimdi sana geliyorum. Geldim. Isınma turlarını istediğin kadar uzatabilir, istediğin kadar genişletebilirsin. Ama bu hak sadece sana ait burada. Getireceğin ve tartışacağın konular hepimizin kabulüdür. Tanımayanlar için söylüyorum, faris, tanımaktan büyük keyif alacağınız bir arkadaştır. Herşey için bir potansiyeldir. O bir üsluptur, bir tarz, bir klasik, bir pamuklu kaba olamayacak kadar ipekli, tiril tiril, parlak, doğasında var olan, centilmen, rafine olmuş, üst kültür... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() bamya, enginar,bakla bunlara et koymaya kalkarsanız izmirde yandınız. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
![]() aslında ben de etsiz yemekleri daha çok seviyorum karadenizli olmama rağmen. ama pişirirken genel beğeniye uymak zorunda kalıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O türlü bir daha yapılmıyor çünkü: Önceki yaptıklarım beğeniliyordu. Türlü denince benim türlüm düşünülürdü. Ben de kendimi ulaşılmaz bir aşçı gibi görüyordum ve bunun sarhoşluğuyla soğanı bile tartıp koyuyordum türlüye ki tadı değişmesin. Evet ya ben iflah olmaz bir muhafazakarmışım, yakaladım kendimi. Yaptığım yemeklerimi yiyenleri de sarsılmaz kitlem olarak görüyordum aynı zamanda. Bir gün yanlışlıkla bir şeyleri farklı, eksik ya da fazla koymuşum türlüyü yaparken; Pişerken farkına vardım ama iş işten geçmişti. Bunun korkusuyla kıvranıyor, artık bir sonlu olduğumu düşünüyor, bitip tükeneceğimi daha o zamandan yaşıyordum. Masayı hazırladım, tabaklara servis yaptım, boynuna kendi ipini geçirip bekleyen mağrur bir kurban gibi mutfakta beklemeye başladım. Bir cellata ihtiyacım yoktu. Ses gelmiyordu içerden. Eleştiri yoktu. Beğenilmeyen türlünün tabakları fırlatılıp atılmıyordu duvarlara. Nedir bu dedim ve girdim o büyük, bir ucundan diğerine 250 metre olan, bir oturuşta 1000 kişiye ziyafet çekilen, altın yaldızlı ve gümüş yıldızlı devasa masanın olduğu salona, kimsenin göremediği bir hışımla. Kral, Ahha! İşte bütün ziyafetlerimin baş kahramanını tanıtayım size soylu şövalyelerim, konuklarım! diyerek ayağa kalktı ve sarmalarla, sırmalarla dolu kolunu omuzuma atarak şerefime kadeh kaldırdı. Tanrım, yanlışlıkla yaptığım o türlü beğenilmişti. Tanrım, ben ne yapsam yiyordu bunlar. Tanrım, aslında seçkin olan ben değildim, büyülü tarifleri olan ben değildim. Ve Tanrım, en kötüsü, değişmeyeyim diye yırtındığım, tariflerini herkeslerden sakladığım o çileli zamanlarım aklıma geldi ve kralın yanındaki lordun su bardağını da ben alıp kaldırdım herkes gibi, kendime, gülünçlüğüme. Farisciğim, şimdi, ayıkla bakalım 1, 2, ve 3 numaralı sorularının cevaplarını bunu içinden. Düzenleyen cemada : 24-08-2006 saat 01:15 Neden: Abartılı yazmışım, düzelttim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Kendime imza yaptım ama görünüyor mu bakayım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
hehe ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
mimiği de sevdim. bandanası kırmızı gerçi, benimki siyah ama olsun. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Şu yanaklar, patiler ve kulakların pembesi dururken ne yapsın insanlar pembe domatesi yahu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın arkadaşlar ![]() Senin palamut tarifine karşı kılıç balığı tarifi hazırlıyorum bilesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Hınzır sincap ![]() (bu mimiği beğendim. tavşanım gelene kadar bunu kullanacağım. seninkinden daha şirin) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Eksik bir günaydın oldu. Gülümsemesiz günaydın olmaz. Düzelteyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Doğa Meraklısı
Giriş Tarihi: 16-08-2006
|
Herkese Günaydin ![]() Düzenleyen said_man : 29-08-2006 saat 09:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
herkese günaydın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2006
|
Günaydın, ne güzel serinnnn bir sabah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Bugün ne yemek yapsak acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Doğa Meraklısı
|
Herkese ya gene yanlış yazmısım chat dili Türkce'yi katlediyor bırakmaya calisiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
tamam. bak sana bir şey söyleyeyim, dinle ağabeyi. şimdi, şu herkeze yazdığın yerlere girip, o sözcüğü herkese şeklinde değiştir, yorum yapmadan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
tek tek kontrol edeceğim hepsini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Doğa Meraklısı
|
tamam şimdi düzeltmeye çalışırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
tamam. forumun her yerindeki herkezeleri de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Doğa Meraklısı
|
Forumun her yerindeki herkeze leri değiştirdim benim olanları daha bulamadım eğer gozumden kaçmış olan varsa özür dilerim ve bana iletmenizi rica ederim. Düzenleyen said_man : 29-08-2006 saat 11:12 Neden: Harf Hatası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|