Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi faris
Şimdi bakalım:
1- Başkaları beğenirse türlü neden bir daha yapılmıyor
2- Bir daha yapılmayan türlü nedeniyle kendi tarzına nasıl kendin alternatif getirmiş oluyorsun
3- Kendi tarzına kendinin alternatif getiriyor olmasını kimin sevdiğini neden soruyorsun?
|
Dedim ya biraz değişik ruh hali standartlarım var.
O türlü bir daha yapılmıyor çünkü: Önceki yaptıklarım beğeniliyordu. Türlü denince benim türlüm düşünülürdü. Ben de kendimi ulaşılmaz bir aşçı gibi görüyordum ve bunun sarhoşluğuyla soğanı bile tartıp koyuyordum türlüye ki tadı değişmesin.
Evet ya ben iflah olmaz bir muhafazakarmışım, yakaladım kendimi.
Yaptığım yemeklerimi yiyenleri de sarsılmaz kitlem olarak görüyordum aynı zamanda.
Bir gün yanlışlıkla bir şeyleri farklı, eksik ya da fazla koymuşum türlüyü yaparken; Pişerken farkına vardım ama iş işten geçmişti. Bunun korkusuyla kıvranıyor, artık bir sonlu olduğumu düşünüyor, bitip tükeneceğimi daha o zamandan yaşıyordum.
Masayı hazırladım, tabaklara servis yaptım, boynuna kendi ipini geçirip bekleyen mağrur bir kurban gibi mutfakta beklemeye başladım. Bir cellata ihtiyacım yoktu.
Ses gelmiyordu içerden. Eleştiri yoktu. Beğenilmeyen türlünün tabakları fırlatılıp atılmıyordu duvarlara.
Nedir bu dedim ve girdim o büyük, bir ucundan diğerine 250 metre olan, bir oturuşta 1000 kişiye ziyafet çekilen, altın yaldızlı ve gümüş yıldızlı devasa masanın olduğu salona, kimsenin göremediği bir hışımla.
Kral,
Ahha! İşte bütün ziyafetlerimin baş kahramanını tanıtayım size soylu şövalyelerim, konuklarım! diyerek ayağa kalktı ve sarmalarla, sırmalarla dolu kolunu omuzuma atarak şerefime kadeh kaldırdı.
Tanrım, yanlışlıkla yaptığım o türlü beğenilmişti.
Tanrım, ben ne yapsam yiyordu bunlar.
Tanrım, aslında seçkin olan ben değildim, büyülü tarifleri olan ben değildim.
Ve Tanrım, en kötüsü, değişmeyeyim diye yırtındığım, tariflerini herkeslerden sakladığım o çileli zamanlarım aklıma geldi ve kralın yanındaki lordun su bardağını da ben alıp kaldırdım herkes gibi, kendime, gülünçlüğüme.
Farisciğim, şimdi, ayıkla bakalım 1, 2, ve 3 numaralı sorularının cevaplarını bunu içinden.