agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni3621Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-05-2010, 08:25   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Benim yerim olmadığı için domates ağacı projesini ileriki yıllara bıraktım ama görüyorum ki 1m derinlikte çukuru açmak çok zor. Ki benim kompost çukurunda gördüğüm bizim bahçede 20-30cm indikten sonra toprak çok sıkı ve sert. Daha fazla kazamayıp çareyi çukuru genişletmekte bulmuştum.

Bunun yerine Sn indomie'nin bahsettiği patates yetiştirme yöntemi uygulansa nasıl olur? Yine küçük bir çukurla başlayıp domates yükseldikçe boğaz doldurup toprak seviyesine çıktığında etrafını tahtayla kapatarak devam etsek?

Tabi her durumda ağaçtan domatesleri toplamak için bir merdiven gerekecek

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2010, 08:29   #2
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque Mesajı Göster
Bunun yerine Sn indomie'nin bahsettiği patates yetiştirme yöntemi uygulansa nasıl olur? Yine küçük bir çukurla başlayıp domates yükseldikçe boğaz doldurup toprak seviyesine çıktığında etrafını tahtayla kapatarak devam etsek?
Sayın verdoque,

Bu konuda hiçbir deneyimim olmamasına rağmen aklıma, sulama sorunu ve bir metre daha yüksek kule gibi dezavatajlar geliyor. Sulama sorunu patateste de olacak. Ben, dört tarafına dikey yerleştireceğim damla sulama boruları ile sulama sorununu halletmeyi düşünüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hbayraktar Mesajı Göster
Sn. indomie, fazla kalan pembe domates fidelerimi komadan çıkardım, gayet sağlıklı görünüyorlar, sahiplendirmeye başladım, isterseniz haber verin sizin içinde ayırayım.
Sayın hbayraktar,

Nazik ilginiz için teşekkür ederim. Çeşme'de şubesinin olduğunu bildiğim Sürat Kargo ile adresinizden alınarak alıcı ödemeli olarak gönderebilirseniz memnun olurum. Adres bilgilerimi özel mesaj olarak gönderiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isolet Mesajı Göster
Sayın indomie, bahçe toprağınız çok kaliteli gözüküyor, keşke bizim bahçe de öyle olsa. Ben hazırlığı bitirip ektim bile, hem de 2 dönüm arazi. Ben, sizler gibi öyle özel şekilli yapamıyorum. Yapmak isterim ama o zaman 1.5 haftada anca bitiririm herhalde, bir de imkan yetmez. Ama inşallah sağlıklı sebzeler yetiştirir yersiniz.
Sayın isolet,

Temennileriniz için teşekkürler. İşlenecek toprak az olunca teferruatlarla da uğraşabiliyorsunuz. Eh bir de emekli olunca... Vakit geçirmek için birşeyler yapmak gerekiyor.

Saygılar.

indomie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025