![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2020
|
Teşekkür ederim Selim bey. Bugün briket araştırma imkanım oldu 40 cm lik olanını bulabildim onada 3 tl para istiyorlar ytong ile aşağı yukarı aynı paraya geliyor sanırım tercihimi ytongtan yana kullanacağım daha hafif bir malzeme olduğu için nakliyatı arabam ile yapacağım için daha cazip geliyor. Tek aklıma takılan Sayın Meyvelitepenin paylaşımlarında bu tür briket kullanılarak briketlerin içine destek konularak bir tür çardak gibi sistemin oluşturulması. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Malzeme hafif olduğunda, dıştan desteklenmezse toprak basıncıyla kolayca devrilebilir. Briketin ekstra avantajı, delikli kısımlar yukarı bakacak şekilde yerleştirildiğinde, askı çıtalarının ayaklarının bu deliklere yerleştirilmesi işe epey bir pratiklik sağlıyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2020
|
Sayın Meyvelitepe tavsiyenize uyarak 100 adet briket aldım. Haftasonu güzelce yerleştirerek 1,20* 3,60 ölçülerinde 4 adet ada oluşturmak istiyorum fakat aklıma takılan kardeş bitkiler sistemiyle domates, biber, patlıcan, fasulye gibi ürünlerin arasında kaçar cm aralık olmalı ? Bahçem güneye bakan bir yamaçta olduğu için domastes ve fasulye gibi büyüyen bitkileri güneşi kesmeyecek şekilde adaların üst kısımlarına mı ekmeliyim kısaca bilgi verirseniz çok sevinirim. Alıntı:
Düzenleyen zafertopcu : 13-04-2020 saat 19:23 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2016
|
Merakli hindi
Arkadaşlar öncellikle herkese hayırlı bereketli günler dilerim. Bir sorum olacakti 12 dönümlük bir arazimiz var sivas zarada Ben bu arazide mikroklimal alan yaratmak istiyorum. Bu konu hakkında yardimci olabilcek olan var mi? Simdiden tesekkur ederim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık |
|
|