![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
Sayın Yağmur, haklısınız turp,havuç ıspanak,tere,roka bunlar ekildiği yerde büyüyor ancak sık olmuşsa bazıları seyreltilebilir, marul,kıvırcık ise yerinde de olabilir şaşırtarak daha güzel olur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sebze bahçesi düzene girdi. Kapı önlerine kadar çamur geliyordu bahçeden. Yürüme yolları yapılınca otomatikman bana sebze adaları oluştu. Seneye daha rahat ekim yapabileceğim. Damlama sulama için borular geçti, seneye kısmet olursa damlama ile sulamak istiyorum sebzeleri. Şimdilik maydanoz, marul, turp, ıspanak ve soğan ektim. Yağmur durduğunda yakın çekim fotoğraflarım. Gecen yıl deneme amaçlı ıspanak şaşırtmıştım. Şaşırttığım ıspanakların daha iri olduğunu gözlemledim. Deneyen arkadaşlar var mı acaba? Bu yıl yeniden deneyeceğim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili osman45 hocamın bahcesinde hugel kultur denemesi okudum. Aklıma yattı hemen sebze adasının baş tarafına çukuru actım. Odun, talaş ve bahce atıklarını gömdüm. Düzeltip maydanozu ektim. Sanırım, benim maydanoz tohumum iyi değildi tek tük cıkmış ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sebze adalarının yakın çekimi. 3 ada oluştu yürüme yolu yapılınca. Büyük oldular biraz ama, yürüme yolu yapılırken bahçede domates biber dikiliydi. Sökmeye kıyamazdım tabii. O nedenle 3 ada oluştu. Turplar cıkmış, baş yapmaya başlamış. Soğanlar büyümüş, maydanoz olmamış. Adanın birine marul şaşırtacağım. Biri ıspanak olacak. Diğeri karışık. Ormandan topladığım kompostlaşmış topraktan serptim adalara ve bellettim. Bidonda gübre şerbeti kalmıştı onu da döktük. Kış sebzelerine hazırız ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
hugel kultur denemelerinde odunsu malzemeler kullanılır.bu malzemeler kütükler ve ağaç dallarından oluşur. kalın malzemeler uzun yıllar içinde bozulduğu için sorun çıkarmaz. talaş ve çabuk bozulan malzemeler ise toprağa karıştırıldıktan hemen sonra ekim yapılırsa bu maddeler çürüken topraktaki azotu kullandığı için bitkinin yetişmesinde sorun çıkarır.en iyisi kolay bozulan malzemeyle beraber toprağa azotlu gübre karıştırmalı ve ekledikten bir sezon sonra ekim yapılmalıdır. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık |
|
|