agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni158Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-04-2017, 18:29   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Geçen yılki etkinlikten gelen kalıcı ıspanakları ekip tohuma bırakmıştım. İki bitki iki farklı renkte gövde yapısı. Yaprakları, tadı aynı. Farklı bir cins midir yoksa yetişme ortamı vb. nedenlerle meydana gelen bir oluşum mudur merak ettim.
Tohumlar sayın heyyamola dan mı gelmişti? Kalıcı ıspanağın yanında kırmızı pancar çıkmıştı yaprakları da çok güzeldi pancarı da turşuları guzel renklendirdi.

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lonicera beğendi.
ibrahimes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2017, 18:34   #2
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibrahimes Mesajı Göster
Tohumlar sayın heyyamola dan mı gelmişti? Kalıcı ıspanağın yanında kırmızı pancar çıkmıştı yaprakları da çok güzeldi pancarı da turşuları guzel renklendirdi.

Dediğiniz gibi tohumlar sanki karışmış net bir bilgi yok , bilgi kirliliği var. Ak pazı ve kalıcı ıspanak aynı şey diyorlar. Kırmızı pancar ve kırmızı damarli pazi birbirine girmiş aynı paketten geldikleri halde birbirine benzemiyor. Ben anlamadım pazı ne. Kalıcı ıspanak ne yaprakları birbirine benziyor .. Olmadı pazi ve kalıcı ıspanak aynı saksiya araya hat çekip tohum ektim. Çıkanların minik yaprakları kimi yeşil kimi kırmızı anlamadım gitti

Yok mu bir bilen koca site de ..

Lonicera ve ibrahimes beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2017, 20:44   #3
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibrahimes Mesajı Göster

Sn bahcedenn' in paylaşmış olduğu tohumlardı.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2017, 21:57   #4
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sn bahcedenn' in paylaşmış olduğu tohumlardı.
Çok çok büyük bir ihtimalle kırmızı damarlı Nuran Yenge'nin pazısıdır o. Bahçede ikisi de var. Artık ekmiyoruz zaten. Kendiliğinden çıkıyorlar. Bir sene birini tohuma bırakıyoruz diğer sene öbürünü. Ama kimi vakit tohumluk olarak kalmasını istemediğimiz diğer çeşit de gözümüzden kaçıyor ve oka kalkıyor. Fark ettiğimiz anda hemen sapını kırıyoruz ve hibritlenmesini engelliyoruz. Kimi vakit ise gözümüzden kaçıyor. Problem bundan kaynaklanıyor çok büyük bir ihtimalle. Çünkü tohumların birbirine karıştırma ihtimalini çok düşük olarak görüyorum.

Lonicera beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2017, 23:01   #5
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Çok çok büyük bir ihtimalle kırmızı damarlı Nuran Yenge'nin pazısıdır o. Bahçede ikisi de var. Artık ekmiyoruz zaten. Kendiliğinden çıkıyorlar. Bir sene birini tohuma bırakıyoruz diğer sene öbürünü. Ama kimi vakit tohumluk olarak kalmasını istemediğimiz diğer çeşit de gözümüzden kaçıyor ve oka kalkıyor. Fark ettiğimiz anda hemen sapını kırıyoruz ve hibritlenmesini engelliyoruz. Kimi vakit ise gözümüzden kaçıyor. Problem bundan kaynaklanıyor çok büyük bir ihtimalle. Çünkü tohumların birbirine karıştırma ihtimalini çok düşük olarak görüyorum.
Sn. bahcedenn renk konusunu anladık teşekkür ederiz. Peki ak pazı ve kalıcı ıspanak aynı bitki midir ?

Eski 04-04-2017, 23:46   #6
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Dediğiniz gibi tohumlar sanki karışmış net bir bilgi yok , bilgi kirliliği var. Ak pazı ve kalıcı ıspanak aynı şey diyorlar. Kırmızı pancar ve kırmızı damarli pazi birbirine girmiş aynı paketten geldikleri halde birbirine benzemiyor. Ben anlamadım pazı ne. Kalıcı ıspanak ne yaprakları birbirine benziyor .. Olmadı pazi ve kalıcı ıspanak aynı saksiya araya hat çekip tohum ektim. Çıkanların minik yaprakları kimi yeşil kimi kırmızı anlamadım gitti

Yok mu bir bilen koca site de ..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. bahcedenn renk konusunu anladık teşekkür ederiz. Peki ak pazı ve kalıcı ıspanak aynı bitki midir ?

Aslında bilgi kirliliği falan yok. Hepsi zaten Beta vulgaris. Şöyle düşünün kimisi pembe domates kimisi sarı ya da kimisi iri domates kimisi de çeri. Sonuçta hepsi domates. Bunların da hepsi Beta vulgaris (Latince ismi). Kimisi kök yapıyor kimisi ise yapmıyor. Kök yapanları pancar oluyor yapmayanları ise pazı ya da kalıcı ıspanak. Hoş, dikkatlice bakarsanız pazının da kök yaptığını görürsünüz. Kalıcı ıspanak dediğimiz de aslında bir çeşit pazı. Lezzeti ve yaprak yapısı daha çok ıspanağa benzediği için kalıcı ıspanak denmiş. Sanırım siz ak pazı diye bildiğimiz normal pazıyı kastediyorsunuz. Eğer onu kastediyorsanız Beta vulgaris ailesi içerisinde farklılar.

Siz neden yana yakıla sitede bunu bilen birisini arıyorsunuz ki? Sanırım niyetiniz zaten tohum almak değil. Aynı saksıya araya hat çekip 2 çeşit tohum ekmişsiniz. Bu arada kaç litrelik saksıya ne kadar tohum ektiniz?

yavuz10 beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2017, 09:47   #7
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Aslında bilgi kirliliği falan yok. Hepsi zaten Beta vulgaris. Şöyle düşünün kimisi pembe domates kimisi sarı ya da kimisi iri domates kimisi de çeri. Sonuçta hepsi domates. Bunların da hepsi Beta vulgaris (Latince ismi). Kimisi kök yapıyor kimisi ise yapmıyor. Kök yapanları pancar oluyor yapmayanları ise pazı ya da kalıcı ıspanak. Hoş, dikkatlice bakarsanız pazının da kök yaptığını görürsünüz. Kalıcı ıspanak dediğimiz de aslında bir çeşit pazı. Lezzeti ve yaprak yapısı daha çok ıspanağa benzediği için kalıcı ıspanak denmiş. Sanırım siz ak pazı diye bildiğimiz normal pazıyı kastediyorsunuz. Eğer onu kastediyorsanız Beta vulgaris ailesi içerisinde farklılar.

Siz neden yana yakıla sitede bunu bilen birisini arıyorsunuz ki? Sanırım niyetiniz zaten tohum almak değil. Aynı saksıya araya hat çekip 2 çeşit tohum ekmişsiniz. Bu arada kaç litrelik saksıya ne kadar tohum ektiniz?
Evet geçen yıl yeterince tohum aldık. Aradaki farkı görmek maksadıyla 2lt lik uzun bir saksıya bir tarafa 6 pazı diğer tarafa 6 adet kalıcı ıspanak tohumu ektim. Her 2 tarafta da alt yaprakları kırmızı olan ve yeşil olan var. Değişen bir şey olmadı , büyümelerini bekleyip gözlemliyoruz , bakalım ne olacak.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025