agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni231Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2010, 20:38   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sarımsak bazı sebzelerin aromasını, tadını da etkiliyormuş ve daha güzel yapıyormuş. Bunun için bir sebze yanında özellikle kullanılırmış ama hangi sebze olduğunu hatırlayamadım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 09:33   #2
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Sarımsak bazı sebzelerin aromasını, tadını da etkiliyormuş ve daha güzel yapıyormuş. Bunun için bir sebze yanında özellikle kullanılırmış ama hangi sebze olduğunu hatırlayamadım.
Pancar ve lahananın tadını güzelleştiriyormuş.

Eğer organik yetiştiricilik yapılıyorsa sarımsakla beraber ekime dikkat etmek gerekiyor. Sarımsak yararlı, zararlı ayırımı yapmadan uzaklaştırma / öldürme işlevini gördüğü için daha dikkatli kullanılması gerekiyor.

Kadife çiçeği hem toprak altı hem de toprak üstü kısmıyla pek çok zararlıyı uzaklaştırdiği için Patlıcangiller'de sarımsak kullanma ihtiyacı duymadım.

Kırmızı lahanaya yakın sarımsak ekmiştim. Sarımsağa yakın olan kırmızı lahanalar daha güzel geliştiler. (Bu sonbaharda ikisini beraber ekip tekrarlanacak mı diye bakacağım)

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025