24-04-2010, 09:33
|
#2
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Sarımsak bazı sebzelerin aromasını, tadını da etkiliyormuş ve daha güzel yapıyormuş. Bunun için bir sebze yanında özellikle kullanılırmış ama hangi sebze olduğunu hatırlayamadım.
|
Pancar ve lahananın tadını güzelleştiriyormuş.
Eğer organik yetiştiricilik yapılıyorsa sarımsakla beraber ekime dikkat etmek gerekiyor. Sarımsak yararlı, zararlı ayırımı yapmadan uzaklaştırma / öldürme işlevini gördüğü için daha dikkatli kullanılması gerekiyor.
Kadife çiçeği hem toprak altı hem de toprak üstü kısmıyla pek çok zararlıyı uzaklaştırdiği için Patlıcangiller'de sarımsak kullanma ihtiyacı duymadım.
Kırmızı lahanaya yakın sarımsak ekmiştim. Sarımsağa yakın olan kırmızı lahanalar daha güzel geliştiler. (Bu sonbaharda ikisini beraber ekip tekrarlanacak mı diye bakacağım)
|
|
|