agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-08-2012, 11:32   #35
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Enginar saplı yapraklı satılıyorsa öylece alın. Keskin bir bıçakla sapını kesin, sonra yaprakları kesebildiğiniz kadar kesin. Yaprakların yukarıda bitiştiği kısmı da kesin ayırın, ta ki kafanın ortasından ince ince tüyler çıkmaya başlayana kadar.

Bu tüyleri görünce bir oyma bıçağı veya kaşıkla içini oyun (bu tüylerden tamamen kurtulana kadar.

Son olarak eğer enginar tazeyse yaprakların etli kısımları kalabilir ama kartsa onları da bıçakla tek tek keserek uzaklaştırabilirsiniz.

Keşke resimli anlatım fırsatı olsaydı.

elve beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025