![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 28
|
Malabar Ispanağı Yemekleri
Malabar Ispanaklı Krep (2 Kişilik) 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un (Krep kıvamına göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz.) Yarım çay kaşığı kabarma tozu 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir 7-8 tane malabar ıspanağı yaprağı 3-4 dal maydanoz Tuz Öncelikle yumurta, tuz,süt ve yağ derin bir kaba koyulup iyice karıştırılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip karıştırmaya devam edilir. Karışım muhallebi kıvamında olacak. Ardından yıkanıp temizlenmiş olan ıspanaklar ve maydanozlar ince ince kıyılıp karışıma eklenir. (Ben ayrıca içine bahçeden topladığım birkaç dal nane ve soğan da ekledim. İsteğe bağlı olarak siz de istediğiniz yeşillikleri ekleyebilirsiniz.) Beyaz peynir ufalanıp karışıma eklenir ve karıştırılır. Böylece krep hamurumuzu hazırlamış oluyoruz. Şimdi sıra pişirmede. Tavaya çok az sıvıyağ dökülüp iyice ısıtılır. Krep hamurundan 1 kepçe alınıp tavaya dökülür. Karışımın tavanın her yerine yayılması için tava yuvarlak hareketlerle çevrilir ya da kaşıkla kenarlara yayabilirsiniz. Orta seviyede altı kızarıncaya kadar pişirilir. Sonra spatula yardımıyla ters çevrilip arkası da pişirilir. (Ben bu aşamada krepin üstüne kaşar dilimleri koydum. Alt tarafı da pişince yarım ay şeklinde ikiye katlayıp kaşar eriyinceye kadar beklettim.) Afiyet olsun. Düzenleyen ekinnaz : 02-08-2016 saat 14:48 Neden: Resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Detaylı tarif ve fotoğraf için teşekkürler, ellerinize sağlık. Merak ettiğim bir şey var, malabar ıspanağı tat olarak bildiğimiz ıspanaktan farklı mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 28
|
Malabar ıspanağını ben de ilk defa deniyorum Sayın Özlem A. Krep içinde ıspanak tadına benziyor. Çiğ olarak yendiğinde ıspanakla semizotu arası bir tadı var. Bir de kavurmasını yapıp deneyeceğim. O zaman asıl lezzeti anlaşılır diye düşünüyorum. Detayları buraya yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,005
|
Mantarlı malabar ıspanağı da çok güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 28
|
Sayın MeyveliTepe mantarlı malabar ıspanağı tarifi alabilir miyiz? Denemek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,005
|
İri doğranmış mantarları tereyağında fazla öldürmeden sote ediyorsunuz, yine iri doğranmış malabar ıspanaklarını da zeytinyağında biraz tuz, az da karabiber ilavesiyle aynı şekilde çok öldürmeden sote ediyorsunuz. Sonra üzerine mantarları da ilave edip karıştırıyorsunuz, bir kaç dakika sonra ocağı kapatıp servis ediyorsunuz. İkisi biribirine güzel yakışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 28
|
Teşekkürler Sayın MeyveliTepe. En kısa zamanda deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Mantarlı malabar ıspanağı makarnanın üzerine de çok yakışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 28
|
Sayın Bahcedenn, bu lezzetle sizin sayenizde tanıştım. Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Burda neler olmuş böyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Azıcık da soğan ekledik, muhteşem bir lezzet. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|