![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Enginarlı iç bakla
Dün pazarda iç baklayı görünce dayanamadım. Yeni ayıklanmıştı. Dün gece bu akşam yenmek üzere pişirdim. Tarifini bildiğim kadarıyla yazayım. ![]() Ayıklanmış baklaları yıkayıp, üzerlerine bıçakla birer çizik attım, böylece daha kolay pişiyor. Baklaları çizmeden önce düdüklü tencereye kararınca zeytinyağı koyup, iki orta boy soğan doğradım. Onlar kavrulunca üzerine baklaları ve her bir parçası sekize bölünmüş iki enginar ekledim. ![]() Bolca dereotu ve tuz ekleyip, yeterince su ilavesiyle kapağını kapatıp, 20 dakika pişirdim. soğuyunca saklama kabına aldım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
|
Elinize sağlık. Sevdiğim bir lezzet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|