![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Pırasa Köftesi
![]() PIRASA KÖFTESİ Malzemeler: 1 kilo pırasa 250 gr.yağsız kıyma 1 yumurta tuz,karabiber Kızartmak için: Sıvı yağ yumurta un Yapılışı: Pırasaların dış yaprakları ayıklandıktan sonra 3-4 cm lik boyutlarda kesilir ve yıkanır.Bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan pırasalar bir kevgire alınır ve buzdolabında birkaç saat suyunusüzmesi için bekletilir.Buzdolabında bekletmek daha doğrudur.Suyunu süzen pırasalardan avucumuzun içine alabildiğimiz miktarda alır ve 2 avucumuz arasında tüm gücümüzle sıkıp suyunu çıkartır ve başka bir kaba koyarız .Ben bu sıkma işlemini yaparken ,mutfaktaki lavabonun içine bir kevgir koyarım ki sıkma sırasında avucumdan kaçan pırasalar lavaboya düşüp ziyan olmasınlar.Sonra da kevgirde biriken pırasaları sıkar suyunu çıkartır ve diğer sıkılmış pırasaların yanına koyarım. Haşlanmış ve suyu iyicene sıkılmış pırasaları mikserden geçiririz.* Artık pırasalar köfte olmaya hazırdır. İçine kıymayı,bir bütün yumurtayı,biraz tuz ve biraz karabiberi de ekledikten sonra iyicene yoğurur ve köfte şeklini veririz. Pırasa köftelerini biraz büyükçe ama çok kalın yapmamak gerekir.Çünkü onlar kızartılırken hem toplanacaklar hem de boyut olarak ufalacaklardır. Sıvı yağımızı bir yandan kızdırırken ,diğer yandan da köfteleri önce una sonra da çalkalanmış yumurtaya batırıp kızgın yağda çevirerek kızartır ve dibine havlu kapıdı serilmiş bir tabağa alırız. Bu nefis pırasa köftelerini ister sıcak isterseniz soğuk olarak da yiyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
|
Gayet lezzetli görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 530
|
Ilk fırsatta yapacağım elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Değişik bir köfte olmuş, aklımızda bulunsun. Ellernize sağlık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|