agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni24Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-03-2011, 10:35   #30
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Merhaba,

Ben de yazılanları okuyunca heveslendim, Çibörek tarifi yapmaya çalışayım;

İçinin kıyması çiğden konulduğu için adı çiğbörektir, çibörek de denir, şırbörek de.

Eskişehir'de tatarların yaptıği, yediği, meşhur ettiği bir yemektir.

Su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında, belki biraz daha sert bir hamur tutulur. Küçük bezeler hazırlanır, hafifçe unlanarak üstünü bezle örttüğümüz bir kaba konur.
Aynı puf böreği büyüklüğünde açılır.

Ayrı bir yerde çiğ kıyma, tuz, karabiber, rendelenmiş soğan, arzuya göre küçük kesilmiş biber, domates de konabilir. Hazırlanan harç biraz sulu olmalı.

Açılmış hamurların içine birer kaşık konur üstüne hamurun diğer parçası kapatılır, kenarları, tırtıklı bir aparat veya tencere kapağıyla sabitlenir.

Derin bir tencerede çok kızgın yağda, yağ emdirilmeden kızartılır. Kağıt peçete serilmiş tabağa alınır.
Bir kişi etler, bir kişi kızartırsa da kolayca pişirilir. Ben alıştığım için hızlıca hepsini kızartıp masada bekliyenlere sunuyorum.

Tabağa alınan çibörek ortasından ikiye bölününce harcın suyu akmalı, böylesi makbuldür. Güzel yapılan çiböreğin müdavimi çoktur, peşinizi bırakmazlar. Özel çibörek partileri yaparsınız bol bol.

Deneyecek olanlara, yapıp da yiyenlere, yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025